Slabý prúd moču: Aké sú príčiny?
22. jan 2025
Ahojte chcem sa poradiť doktori ma vždy odbiju. Všímam si hlavne keď som niekde na wc mimo domu ze keď druhé ženy cikaju je to dosť silný prúd. Ja to tak nemám. Aj keď mi treba cikať veľmi a pila som veľa vody ide to prúdom ale slabým. Mam pocit akoby bolo treba zatlačiť aby som to urýchlila lebo inak by som cikala ozaj dlho. Jedine kedy mam prud je keď vyberiem menštruačný kalisok po niekoľkých hodinách von. Inak stále slabý. Koľko vypijem nezáleží. Ďakujem za radu
Nedaj sa lekármi odbiť, ja som som na to tvrdo doplatila v Anglicku, našli mi myómy a žlčníkové kamene, keď som šla súkromne na ultrazvuk, lebo už som sa roky trápila a lekári ma nikde neposlali

Ahoj, daj si spraviť ultrazvuk. Ja som šla kvôli častej potreby močenia a našli sa myómy. Tvoje som hodila do AI a vyšli tieto odpovede:
Slabý prúd moču môže byť spôsobený rôznymi faktormi. Niektoré z najčastejších príčin zahŕňajú:
Zúženie močovej trubice (uretry): Môže byť spôsobené infekciami, zápalmi alebo jazvami po úrazoch.
Obštrukcia močových ciest: Rôzne prekážky, ako sú kamene v močovom mechúre alebo močovodoch, môžu blokovať prúd moču.
Neurologické problémy: Problémy s nervovým systémom, ktoré kontrolujú močenie (napr. po mŕtvici alebo pri roztrúsenej skleróze), môžu ovplyvniť schopnosť močového mechúra a močovej trubice správne fungovať.
Slabý tonus močového mechúra: Ak je svalovina močového mechúra oslabená alebo nefunguje správne, môže to spôsobiť problémy pri vypudzovaní moču.
Infekcie močových ciest: Infekcie môžu viesť k zápalu a opuchu, čo môže tiež spôsobiť problémy s prúdom moču.