icon

Snažilkovanie pred manželovou chemoterapiou

kaliana
15. aug 2012

Ahojte, naozaj akutne prosim o akukolvek radu.
Pred mesiacomi sme boli najstastnejsi ludia na svete. Po svadbe sme chceli babo, ale nas sen sa rozplynul a po troch tyzdnoch nasli manzelovi nador. Po operacii ho caka chemo, a tak nas poslali na zmrazenie spermii. Na babetku sme ani nestihli zacat, a oznamili nam ze ma malo spermii a z toho mala len 5% pohyblivych, takze inak ako cez umele to asi nepojde. Predsalen, mame poslednu sancu skusit to prirodzene este pred chemo, a tak prosim o rady. Dakujem za kazdy prispevok.

maznacik007
15. aug 2012

@kaliana podla mna skusit mozes ale skor sa sustredte na tie odbery spermii dajte si zamrazit viacero vzoriek... aj tak asi neni velka sanca ze pri takych vysledkoch sa vam to podari za tak kratky cas prirodzene a este manzel v takom stave ...
skor sa sustred ako mu pomoct to prekonat zamrazit co najviac vzoriek a potom mozete skusit IVF

monyccka
15. aug 2012

Objednajte si pekny penzion v pokojnom prostredi, napustite vanu, dajte si bublinky, uvolnite sa a vychutnajte si to. A potom sa venujte len jeden druhemu. Nakolko to len pojde, skuste vypnut, dajte si zavazok, ze pocas vyletu nebudete hovorit ani o babatku ani o chemii ani o operacii. Vychutnajte si intimitu, bez ohladu na vysledok. Sanca, ze sa Vam za tychto podmienok podari splodit babo je tak malicka, ze je skoda sa na nu sustredit a nechat si ujst ine dolezitosti. V nadchadzajucom obdobi budete potrebovat nieco, co Vas zahreje pri srdci. Oboch. takze sklamanie z toho, ze test je negativny si nechajte na neskor, teraz si uzite spolocne chvilky. Partner teraz potrebuje oporu, 100% pozornosti a Vase tehotenstvo v takomto obdobi by nebolo to najstastnejsie riesenie.
Spermie zmrazit a rovnako aj tehotenstvo. Nateraz.
Drzim Vam prsty, nech ste cim skor za tym a tesite sa z rastuceho bruska. A manzelovi aj Vam zelam vela vela sily, hlavne tej psychickej. Drzte sa..

monyccka
15. aug 2012
lucka_220809
15. aug 2012

@kaliana drzim vam palce, najma s liecbou, nech vsetko dopadne dobre a nech vas caka dlhy krasny zivot... Jedine ,co asi odporucit je trosku si odsledovat ovulaciu, vsetky ostatne "babske rady" podla mna nie su zmysluplne.. uvolnenie sa, prijemny spolocny cas, pokoj a relax, to su asi podstatnejsie faktory, ale tie sa paradoxne najtazsie zabezpecuju... zvlast v takejto situacii... Takze asi sa upokoj tym,ze k babatku sa dopracujete inou cestou, teraz je podstatna liecba tvojho mm a to,aby bol v pohode a zdravy, a dalej uvidite.. a ked sa vam teraz nahodou utrafi, budes sa moct len tesit 😉
Este raz, silno drzim palce vo vsetkom .

soldi
15. aug 2012

@kaliana spermie sa daju zlepsit vitaminmi, ale to je trojmesacny proces, kedze tolko trva, kym sa vytvoria nove spermie. mozes im vsak pomoct Ty. kup si conceive gel, ktory ulahcuje pohyb spermii vpred.
potom odporucam obojstranne dosiahnutie orgazmu, aj to pomaha.
a ako pise @lucka_220809 tak treba odsledovat ovulaciu, idealne su na to bud ovulacne testy, alebo sono u gyn.

zelam manzelovi vela stastia, nech sa z toho dostane, musela to byt pre vas velka rana ☹
keby to nevyslo, nezufaj, aj zo zmrazenych spermii mozete mat dietatko.
kamaratkin muz mal tiez nador, dal si zamrazit spermie a ona nimi bola potom oplodnena. bohuzial to bolo uz po jeho smri ☹ narodilo sa jej krasne zdrave dievcatko.

ale on mal neoperovatelny nador v mozgu velkosti citrona, takze sa vedelo, ze neprezije.

este raz zelam vela sil, vsetko dobre dopadne, treba tomu verit.

monyccka
15. aug 2012

@soldi je skutocny dar vediet povzbudit v pravej chvili tym spravnym pribehom.. 🤐 🙄 🤐

soldi
15. aug 2012

@monyccka aky mas problem?

habibi78
15. aug 2012

@soldi niekedy je lepsie nenapisat nic....

moname
15. aug 2012

@soldi to čo si chcela ☹

sarinka123
15. aug 2012

Budem uprimna, mozno ma odsudite. V prvom rade treba mysliet teraz na manzela, byt mu veľkou oporou, lebo chemoterapia je pre ogranizmus velka zataz, ako fyzická, tak hlavne aj psychicka, a psychicka hlavne aj pre najblizsich. Tehotna zena by mala byt v absolútnej psychickej pohode v tehotenstve. Kedže ma chemoterapia vela vedľajších ucinkov, bude manzel potrebovat veľkú oporu. Co sa tyka 5% pohyblivych spermii, je to strasne malicko. Zena ma problem otehotniet, ked muz ma 60% pohyblivych spermii. Urcite spermie zamrazit, a ked budete mat náročné obdobie za sebou, alebo budete obaja liecbu zvladat statocne, tak potom umelo oplodnit. Držím Vam vsetkym palce a hlavne manželovi. Nech porazi tu zakernu chorobu. Vela sily obom.

soldi
15. aug 2012

@moname
@habibi78 kazdy si z toho zoberie, co chce. pointa pribehu mojej kamaratky spociva v tom, ze napriek smrtelnemu stadiu choroby sa dali odobrat spermie a bolo z nich zdrave dieta.

zrozumitelne som napisala, ze unho sa jednalo o neoperovatelny nador, cize ide o nieco uplne ine nez u zakladatelky. nadorov je vela druhov, neviem, preco sa zameriavate len na to negativne. dalej to rozoberajte, podme, nech sa kravinami zahlti tema. 🙄

kaliana
autor
15. aug 2012

@maznacik007
@monyccka
@lucka_220809
@soldi
@sarinka123
Dakujem, viem ze je sa musim sustredit na manzela a jeho uzdravenie, ale viem ze po malickom velmi tuzil a mam pocit ze by ho vedomie ze cakame babo povzbudilo v liecbe. Neviem co ma caka a co mi este osud pripravil, neviem ani verdikt lekarov, ale uz teraz je to strasne, nemat sa s kym porozpravat (o manzelovej chorobe vedia iba rodicia a o nasom probleme s babom nikto) a cakat niekolko rokov. Ja predsa stale verim ze tie dobre spravy zacnu chodit.

sarinka123
15. aug 2012

@kaliana Je mi smutno z toho ked to citam. Vies, aby to babatko nemalo aj opačný ucinok. Ze manzel sa bude psychicky trapit, ako vsetko dopadne, či ho uvidi chodit, vyrastat, dospievat a ci bude prezivat stastne chvíle s tebou , ked budes tehotna, ked on bude po chemoterapii. To telo sa predsa len bude dlhsie zotavovat. Kalinka, tebe nikto nemoze moc radit, sama vies, co je spravne. Je to Vas zivot. Rob tak, ako ti srdiecko kaze. Ja Vam len prajem, aby ste to vsetko zvladli a boli šťastní a mali vytuzene babatko.

soldi
15. aug 2012

@kaliana verim, ze o par rokov bude toto obdobie len zla spomienka. vzdy je zle, a potom zas lepsie. manzelova choroba vas urcite spoji, zmeni vas pohlad na zivot, zoceli vas. vsetko dobre dopadne.
a babatko sa urcite podari. ak nie prirodzene, tak prinajhorsom cez umele. ak by si chcela este nejake rady, tak kludne pis, ako snazilka som si ich spisala, tak Ti ich mozem vypisat. 🙂

monyccka
15. aug 2012

@kaliana poslala som Ti IP.

sobicatko6
17. sep 2012

ahojte baby... kaliana my sme sa tiez snazili pred manzelovov chemo o babo smazrejme neuspesne a na jednej strane to aj bolo dobre, pretoze tie chvile , ktore nastali boli ozaj velmi tazke a zvladal ich manzel aj ja vselijako..ale nechcem uz na to spominat tiez sa nam to stalo tri mesiace po svadbe, rana aku som este nikdy v zivote nezazila ☹ ale podstatne je , aby si bola pri nom plna optimizmu aj ked je to tazke a podporovala ho on to velmi potrebuje a drzim Vam silno palce lebo presne viem co prezivate a nepriala by som to nikomu ani tomu najvacsiemu nepriatelovi. Manzelovi prajem vela sili, hlavne VIERI , optimizmus a neskutocne vela zdravia..a babo pride v pravy cas / aspon ja to uz takto beriem/ 🙂

jakomeda
6. máj 2013

Ahojte baby 🙂 prežívam akúsi neistotu, prázdnotu, či ani neviem, ako ten stav pomenovať. Sme tri roky v manželstve. Od prvej chvíle sme sa snažili o bábätko, ale jeden celý rok márne. Potom keď sme sa s manželom začali vyšetrovať zrazu som otehotnela, boli sme veľmi, veľmi šťastní, najmä ja. manžel povedal, že on sa bude tešíť až vtedy, keď si bude istý, že je s bábätkom všetko v najlepšom poriadku. No, žiaľ nebolo. V dvadsiatom týždni tehotenstva som musela podstúpiť umelý pôrod pretože bábätko mi v brušku umrelo. Bolo to dievčatko. Bola to hrozná skúsenosť, akú nikomu neprajem. Ako čas prechádzal, začali sme sa pomaly z toho dostávať(ja aj fyzicky aj psychicky) a znovu sme začali plánovať tehotenstvo. No asi tri mesiac po tom sme zistili, že manžel má tumor testisu a musí súrne na operáciu a potom na chemo. Spermie sme si dali zmraziť pre každý prípad. Je tomu už tri mesiace ako sa to všetko udialo. Manžel zatiaľ nemá žiadny záujem o intimitu a ja ho chápem. Moja otázka však je, či chemioterapie nenarušia úplne jeho túžbu za intimitou a ako to bude s nami ďalej? Preživam neistotu a strach, z toho, či vôbec budeme môcť mať potomstvo? Spôsob oplodnenia nie je dôležitý...