icon

Snažilky a tehuľky s celiakiou, intoleranciou laktózy a zníženou funkciou štítnej žľazy

leonetka
31. aug 2012

Ahojte, ste tu nejake babulky s takouto “vybavou” ? Vsade sa pise o zvysenom prijme mliecnych a cerealnych vyrobkov, ci uzivani prenatalnych vitaminov (femibion, calibrum..). Zaujimalo by ma co teda papate pocas tehotenstva, alebo pripravy na tehotenstvo. Ake ine potraviny s obsahom vapnika, co namiesto femibionu a podobnych vitaminov (v kt. je jod a ten sa nemoze pri ochoreniach stitky). Ja som cerstvo po potrate a znovu o babo sa zacneme snazit najskor v decembri. Ale uz teraz by som sa si rada s vami vymenila informacie, alebo nechala poradit. Uvitam aj rady od skusenych mamiciek.

lilysk
31. aug 2012

Ahoj
Ja nahradzam mlieko mliekom z DM -maju ake len nechces -ryzove ,sojove ,spaldove ...tie ryzove maju aj obohatene o kalcium.Vyrobky alverde co su Dinkel su spaldove vyborne -kopec uz ich maju a tiez vyrobky z bio obchodu od znacky Provamel -jogurty,pudingy,mlieka rozne aj ochutene,maslo ....vyborne -doporucujem !!!
http://www.google.com/search?client=safari&rls=...
Toto som len jedla a nebrala som calibrum ani nic podobne ....kyselinu listovu som si kupila a od herbalife formula 1 koktail -uz robia aj pre ludi s celiakiou .
Tiez som jedla chlorellu na podporu organizmu .
To bolo asi vsetko 🙂)
@leonetka

henulienka
31. aug 2012

ahojky, celiakiu a štítnu žľazu mám tiež, našťastie laktózu môžem.
Umelé vitamíny som neužívala žiadne, snažila som sa pestro jesť, akurát kvôli tej celiakii mi pichali B12, ale len takú udržiavaciu dávku, raz za mesiac. A všetko bolo O.K.
Dve menšie deti som mala už po zistení celiakie, obaja mali nad 3,5 kg, najstaršiu som mala, keď ešte nevedeli, čo mi je a v 4Ott sa narodila ako 2,5kg krpček. Takže pokiaľ dodržiavaš diétu a ješ pestro, všetko je v poriadku. No a to mlieko musíš nahradiť ako píše @lilysk 🙂

leonetka
autor
1. sep 2012

@lilysk ahoj, dakujem. chlorellu mozu aj bezlepkaci? a obe aj s herbalife koktailom si brala pocas tehotenstva a stacilo to? myslim hlavne na pokrytie vapnika. v DM nakupujem aj ja. co sa tyka tych "mliek" kedze su litrove, nikdy som ich nevypila cele a potom vyhadzovala 😒 . takze teraz kupujem len susene v supermarkete a zarabam si podla potreby.

leonetka
autor
1. sep 2012

@henulienka vdaka, hm, zaujimave preco prave B12. toho vitaminu maju celiatici menej, ci preco?

lilysk
1. sep 2012

@leonetka Ahoj
Hej chlorellu som brala aj pred tehotenstvom aj pocas aj po aj pocas kojenia 🙂))) Super vec na prevenciu proti plesnom a pod -na travenie vynikajuce .Aj Herbalife som brala aj po porode pocas kojenia -su take nazory ,ze sa nema a su take ,ze ano ale mne sa osvedcilo -aj som schudla asi 10 kg 🙂)))Mlieka som mala koooopec z toho ,lebo to je velmi vyzivne 🙂

masija
1. sep 2012

baby, celiakia je len roztrávená sliznica hrubého čreva, ktorú je možné poriešiť natrvalo, ale určite treba zmenu stravy, t.j.bezlepková diéta, najlepšie s pridaním zeleniny, hlavne zelenej, ktorá vydenzifikuje vďaka chlorofylu-prirodzenému sliznicu hrub.čreva od zápalu, čo je pravá príčina celiakie. Žiadne lieky vám to nedajú do poriadku, lebo tie potláčajú imunitu. Potrebujete naštartovať benefičnú črevnú flóru-to je tá dobrá, tá sa stane vašim lekárom, a poriešia sa aj ostatné diagnózy k celiakii pridružené. Tie, ktoré sa snažíte otehotnieť, prosííííím, dajte si najskôr do poriadku črevá, aby ste svojim ratolestiam nevytvorili genetickú predispozíciu.
ako sa spomenulo v jednom príspevku, chlorella pyrenoidosa od spoločnosti Green Ways je super. Robím s ňou, sama som na nej, aj s rodinou-hlavne chlapcami, ktorí nemali byť, poriešila nám črevá a imunitu, DOPORUČUJEM !!!!! Vyžaduje si však osobnú konzultáciu-nie je to výživový doplnok, ale potrava, a každý z nás je individualita 🙂 0908172836 Marika

leonetka
autor
2. okt 2012

to tu uz viac takychto snaziliek/tehuliek nie je? vsetky su zdrave?

izabela7
7. okt 2012

celiakiu aj alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka mi zistili pred 2 rokmi, vtedy som bola na laparoskopii, kde zistili drobne loziska endometriozy, ktore odstranili. bezlepkovu a bezmliecnu dietu drzim prisne, aj ked clovek v dnesnej dobe nevie, co vsetko sa skryva aj v bezlepk. vyrobkoch. krvne testy mam v poriadku, aj stitnu zlazu. tento rok mi zistili coko cystu na vajecniku, prave sa chystam na konzultaciu k jednemu odbornikovi, co na to povie, ci znova laparoskopia. mozno mi zistia alergiu na spermie, co je vraj pri alergii na bielkovinu kravskeho mlieka mozne.

buba08
23. okt 2012

@izabela7 aj ja mam alergiu na laktozu ☹, 2x som potratila, vzdy v 8 tt, pricina sa nezistila
o tej alergii na spermie v kombinacii s laktozou som nepocula, to vies od doktora?

izabela7
9. nov 2012

alergia na bielkovinu kravskeho mlieka je nieco ine ako na laktozu - nemozem jest ziadne mliecne vyrobky ani bezlaktozove. Na Slovensku nechcu robit testy na alergiu na spermie. U nas je vsetko prilis drahe.

buba08
10. nov 2012

@leonetka ja mam alergiu na laktozu, takze pijem len bezlaktozove mlieko RAJO a este TAMI robi mlieko so znizenym obsahom laktozy, v mnohych supermarketoch su bezlaktozove vyrobky znacky L- minus, robia taveny syr, chuti podobne ako bambino, maju aj jogutry, cokoladovy puding a tiez tvrde syry. Ked som to prvykrat nasla v hypermarkete v nasom meste, tesila som sa ako male dieta, lebo ja milujem syry a jogurty, ktore som nemala v ustach 4 roky, bola som prestastna, ze konecne som nasla normalnu stravu aj pre nas alergikov na laktozu 😉. To mlieko, ktore tu niekto opisoval z DM som neskusala, lebo RAJO mlieko je v kazdom obchode, je trosku nasladle, ale da sa.
A inak, ak chces dostat do seba vapnik, tak jedz vela maku 🙂 obsahuje viac vapnika ako mliecne vyrobky.
Dufam, ze som aspon trosku poradila 🙂

leonetka
autor
12. nov 2012

@buba08 @izabela7 noooo, ja vlastne ani neviem ci mam intoleranciu laktozy alebo alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka lebo diagnozu mi lekarka nestanovila. ona mi len vzdy raz za rok zoberie krv kde zisti hodnoty na lepok, t.j. transglutaminazu a potom hodnoty na kravske mlieko a tie mam dost vysoke. tak mi sprisnila mliecnu dietu a nemozem ani tie bezlaktozove minus L vyrobky. skratka nic. ak ale zjem nieco mliecne, nemam ziadne priznaky. keby mi to nezistili z krvi, tak ani neviem. 😒 ako zistim co z toho mam?
ano, mak jedavam, vapnik je aj v mandliach a v chia semienkach. namiesto mlieka jem ti praskove nahrazky - pohankove mlieko, ryzove mlieko atd.

cecilh
22. máj 2017

C E L O R O Č N E
O B L Á T K Y A T R U B I Č K Y

Bezlepkové, bezlaktózové trubičky 26ks – 1,70€
Bezlepkové, bezlaktózové slané oblátky 20ks – 1,30€

Výborná chuť, rodinný recept, vlastná výroba :o)

Dodanie do týždňa poštou alebo osobne v BB.
V prípade záujmu, píšte správu.

zara1357
Autor odpoveď zmazal