Som 42. deň cyklu a ešte sa mi nespustil menzes
Dobre ráno. Dnes mam 42 DC, od včera ma aj pobolievalo v podbrušku, ale krvácanie sa mi nespustilo. Tehotná na 100% niesom. Je pravda, že za posledné mesiace som pribrala 5kg, viac som sa rozjedla deti stále choré muž v robote a bola, som iba doma. Ale ten cyklus ma štve a bojím sa, mal to niekto podobne? Minulý mesiac som mala 33dc pred tým 38dc a pred tým okolo 32-33dc.. Teraz toľko veľa, a som z toho na nervy. Ale ďakujem za rady.
Ja mávam štandardne take dlhé cykly. Tak okolo 35-38 a niekedy sa mi to predĺži aj na 50dni. U mna to bolo naprilald spôsobené vakcínou keď som chorá a naprilad beriem antibiotiká a aj stres.
Môže to byt aj tým pribratim, nakoľko mne sa paradoxne upravil cyklus na 32 dni keď som strašne schudla (čo bolo až nepekne).
Môže byt dôvodom nejaká cysta, aj to niekedy bolo príčinou prečo mi mešká. Alebo že jednoducho máš ako keby 2 cykly v jednom, pričom pri tom prvom neprišla ovulacia, to mi vysvetľovala doktorka. Ja by som skúsila na úpravu omega3,zinok, selen a vyváženú stravu a mne aj doktor odporučil inofolic ale len raz denne, pokial nemám v pláne otehotnieť. Držím palce!
To znamená, že tento cyklus neprebehla ovulácia, čo sa každej žene sem tam stane.
Menštruačný cyklus má tri fázy:
Folikularnu - vajko dozrieva
Ovuláciu - vajko cestuje a čaká na spermie
Lutealnu - neplodna fáza, kde sa, ak došlo k oplodneniu, vajíčko uhniezďuje, a ak nie, telo sa chystá na menzes
Fázy na seba nadväzujú a sú od seba závislé. Ak z nejakého dôvodu vypadne ovulácia, telo zblbne a nevie, čo má robiť. Preto mu niekedy trvá dlhšie, kým znova nabehne na nový cyklus a reštartuje sa.
Ovulácia môže vynechať kvôli chorobe, stresu, podvyzive, nadváhe..... Faktorov je veľa.
Tak baby, nakoniec mi to teraz došlo ale neksutocne bolesti mam pri tom, čo som teda už dlhe roky nemala ale Dkaujem každej budem po skončení konzultovať s gynekologickou

Mohol byť anovulak. Tie sú neľudsky dlhé.