Som 5 mesiacov po pôrode, stále nemenštruujem
Ahojte prosim vas idem si po radu som matka 5 mesačneho plne kojeneho syna. Pred 4 tyždnami som mala vyrus zaludočni . Mala som jeden den taky zema hlava vobec nedrzala nevladala som sa ani starat o maleho pomahala mi mama . po 4 dnoch mi to prešlo od vtedy mavam každy den zavrate pocit slabosti. S unavi to byt nemože mali mi spinka celu noc od pol 8smej do rana do 7dmej. Potom si aj cez den spinka . Od porodu som nedostala menštruaciu zname si myslia ze to je asi s toho ze moje telo nevylučuje všetko zle čoby malo s tela odist ja neviem co si mam mysliet planujem dnes volat lekarovi a spytat sa jeho ale zaujima ma vaš nazor .
Po porode mi museli v nemocnici davat do žili železo lebo som ho vela stratila pri porode . Beriem zelezo aj teraz co si myslite vi poradte mi mozno ste sa s tym niektora stretla
@loliki aj mama mi to radi že takto neajlepšie spravim ale čo si myslite može to byt s chybajucej menštruacii ?
Nízke železo plus stav po viróze to môze spôsobovať.Telo je unavené,hoci sa vyspíš.Už len kojenie ho vyčerpáva. Ale treba ísť za lekárom.
@joesvk dakujem pekne urcite mu dnes zavolam a zajtra rano pojdem k nemu dakujem
@janka098765 menštruáciu vôbec ešte nemusíš mat, najmä ak dojcis bábätko. Ja som nemala skoro rok. Fakt pár dni mi chýbalo.
Chod k lekárovi. Toto bude asi opäť nízka hladina železa. Daj si urobiť rozbor krvi
čo to je, nikto ti tu nedá presnú odpoveď. Choď k dr. Preboha ženy, keby nebol internet však by ste aj umreli. Veď keď mi niečo je , prvé čo spravím aspoň zavolám k dr. a spýtam sa jej. Určite bude vedieť viac ako ženy na MK.
@kvetinka75 ved ja som mu volala aj som to napisala ze idem volat ... povedal mi ze mi vezme krv a skontroluje ma tlak a podobne ja som chcela vediet len ze ci niektora nevie ci nema skusenost ci to neprezivali rovnako
@janka098765 tie isté príznaky u viacerých môžu signalizovať úplne niečo iné. Držím palce nech všetko dobre dopadne.
S danym stavom neviem poradit, ale ja som MS nemala 1r a 3m, prisla mi cca 2 roky po poslednej (cize 9 m tehotenstva plus). To bolo pri mladsom dojcenom, pri starsom prisla po 3-4 mesiacoch, ten bol dojceny menej, skoro vobec.
kým som kojila - menzes som nemala.... aj rok
Ja som mala az po roku. 😉
@janka098765 ja keď som koníka dostala som menzes až po 11 mesiacoch od pôrodu. Chýba ti to?:S
@janka098765 tým, že dojcis, máš pozastavenu menštruáciu a je to úplne bežné. Po prvom synovi som dostala 1. menzes asi 8 mesiacov po porode, pri druhom synovi rok po pôrode. Dojčiaca žena nemusí mať aj roky menzes a je to úplne fyziologické. 🙂 No neznamená to, že je chránená pred otehotnením. Dojčenie nie je antikoncepcia. 🙂
@nelca0510 nechyba len som chcela vediet ci nahodou ta zavrať nebyva kvoli tomu že ju nemam
@ankare to ja viem to ma ani nrzaujima mna zaujimalo uplne dačo ine ale dakujrm vsetkym ktore sa zapojili volala som s doktorkom povedal ze mozem mavat aj nizky tlak a ze s toho pocitujem zavrat vezme mi krv a moč a zmeria mi tlak a z krvi ze zisti co sa deje este raz dakujem vsetkym
@janka098765 Nemyslím si, že je to z chýbajúcej menštruácii. Berieš železo, tak ti Fe nemôže chýbať. Závrate majú rôzne príčiny. Nízky tlak, vnútorné ucho atď.
@loliki môže jej chýbať železo ak je problém v jeho vstrebavani.
@janka098765 a co také zlé sa vylučuje pri menštruácii? (Okrem stielky maternice teda) to som ešte nepočula
@janka098765 ja keď som dojčila, menštruáciu som nemala. Prišla až cca 2 mesiace po ukončení dojčenia. Je to normálne, ale zavolaj si na gynekológiu aby si bola spoko 🙂
Joj ja vám tu chýbajúcu mrchu počas dojčenia normálne závidím, vždy som ju dostala hneď po sestonedeli a to som obe deti kojila 2,5 roka, to by bola nádhera nemať ju 😁 teraz čakám 3 tieho prcka tak snáď mi to aspoň teraz vyjde 🙏🤣
tak ako pisu vyssie, kym kojis nemusis mat menstruaciu vobec.
ja som dostala az po 13mesiacoch a sice som este vtedy kojila ale menej.
kamoska nemala 2 roky, plne kojila syna.
cize uplne normalne
Ak kojis, tak to moze trvat aj rok a viac, u mna vola pri kojeni prva menstruacia po 14/15 mesiacoch od porodu.

@janka098765 Choď k obvodnému lekárovi, spraví vyš. krvi, preventívku a podľa výsledkov ti povie ako si na tom.