icon

Som 5 mesiacov po pôrode, stále nemenštruujem

janka098765
31. júl 2023

Ahojte prosim vas idem si po radu som matka 5 mesačneho plne kojeneho syna. Pred 4 tyždnami som mala vyrus zaludočni . Mala som jeden den taky zema hlava vobec nedrzala nevladala som sa ani starat o maleho pomahala mi mama . po 4 dnoch mi to prešlo od vtedy mavam každy den zavrate pocit slabosti. S unavi to byt nemože mali mi spinka celu noc od pol 8smej do rana do 7dmej. Potom si aj cez den spinka . Od porodu som nedostala menštruaciu zname si myslia ze to je asi s toho ze moje telo nevylučuje všetko zle čoby malo s tela odist ja neviem co si mam mysliet planujem dnes volat lekarovi a spytat sa jeho ale zaujima ma vaš nazor .
Po porode mi museli v nemocnici davat do žili železo lebo som ho vela stratila pri porode . Beriem zelezo aj teraz co si myslite vi poradte mi mozno ste sa s tym niektora stretla

loliki
31. júl 2023

@janka098765 Choď k obvodnému lekárovi, spraví vyš. krvi, preventívku a podľa výsledkov ti povie ako si na tom.

janka098765
autor
31. júl 2023

@loliki aj mama mi to radi že takto neajlepšie spravim ale čo si myslite može to byt s chybajucej menštruacii ?

joesvk
31. júl 2023

Nízke železo plus stav po viróze to môze spôsobovať.Telo je unavené,hoci sa vyspíš.Už len kojenie ho vyčerpáva. Ale treba ísť za lekárom.

janka098765
autor
31. júl 2023

@joesvk dakujem pekne urcite mu dnes zavolam a zajtra rano pojdem k nemu dakujem

pribinak
31. júl 2023

@janka098765 menštruáciu vôbec ešte nemusíš mat, najmä ak dojcis bábätko. Ja som nemala skoro rok. Fakt pár dni mi chýbalo.
Chod k lekárovi. Toto bude asi opäť nízka hladina železa. Daj si urobiť rozbor krvi

kvetinka75
31. júl 2023

čo to je, nikto ti tu nedá presnú odpoveď. Choď k dr. Preboha ženy, keby nebol internet však by ste aj umreli. Veď keď mi niečo je , prvé čo spravím aspoň zavolám k dr. a spýtam sa jej. Určite bude vedieť viac ako ženy na MK.

janka098765
autor
31. júl 2023

@kvetinka75 ved ja som mu volala aj som to napisala ze idem volat ... povedal mi ze mi vezme krv a skontroluje ma tlak a podobne ja som chcela vediet len ze ci niektora nevie ci nema skusenost ci to neprezivali rovnako

kvetinka75
31. júl 2023

@janka098765 tie isté príznaky u viacerých môžu signalizovať úplne niečo iné. Držím palce nech všetko dobre dopadne.

majka99999
31. júl 2023

S danym stavom neviem poradit, ale ja som MS nemala 1r a 3m, prisla mi cca 2 roky po poslednej (cize 9 m tehotenstva plus). To bolo pri mladsom dojcenom, pri starsom prisla po 3-4 mesiacoch, ten bol dojceny menej, skoro vobec.

deti95060810
31. júl 2023

kým som kojila - menzes som nemala.... aj rok

monikamama
31. júl 2023

Ja som mala az po roku. 😉

nelca0510
31. júl 2023

@janka098765 ja keď som koníka dostala som menzes až po 11 mesiacoch od pôrodu. Chýba ti to?:S

ankare
31. júl 2023

@janka098765 tým, že dojcis, máš pozastavenu menštruáciu a je to úplne bežné. Po prvom synovi som dostala 1. menzes asi 8 mesiacov po porode, pri druhom synovi rok po pôrode. Dojčiaca žena nemusí mať aj roky menzes a je to úplne fyziologické. 🙂 No neznamená to, že je chránená pred otehotnením. Dojčenie nie je antikoncepcia. 🙂

janka098765
autor
31. júl 2023

@nelca0510 nechyba len som chcela vediet ci nahodou ta zavrať nebyva kvoli tomu že ju nemam

janka098765
autor
31. júl 2023

@ankare to ja viem to ma ani nrzaujima mna zaujimalo uplne dačo ine ale dakujrm vsetkym ktore sa zapojili volala som s doktorkom povedal ze mozem mavat aj nizky tlak a ze s toho pocitujem zavrat vezme mi krv a moč a zmeria mi tlak a z krvi ze zisti co sa deje este raz dakujem vsetkym

ankare
31. júl 2023

@nelca0510 ja som dostala 1. menzes po pôrode skoro po roku, asi 2 dní pred dovolenkou pri mori. Skoro ma svihlo. 😅

luccija
31. júl 2023

@ankare ja cestou z dovolenky🙂lebo som tam menej kojila, ale nemala som rok aj pol menzes je to úplne normálne pri kojeni

loliki
31. júl 2023

@janka098765 Nemyslím si, že je to z chýbajúcej menštruácii. Berieš železo, tak ti Fe nemôže chýbať. Závrate majú rôzne príčiny. Nízky tlak, vnútorné ucho atď.

domak2
31. júl 2023

@loliki môže jej chýbať železo ak je problém v jeho vstrebavani.

@janka098765 a co také zlé sa vylučuje pri menštruácii? (Okrem stielky maternice teda) to som ešte nepočula

lilizzachy
31. júl 2023

@janka098765 ja keď som dojčila, menštruáciu som nemala. Prišla až cca 2 mesiace po ukončení dojčenia. Je to normálne, ale zavolaj si na gynekológiu aby si bola spoko 🙂

petra92
31. júl 2023

Joj ja vám tu chýbajúcu mrchu počas dojčenia normálne závidím, vždy som ju dostala hneď po sestonedeli a to som obe deti kojila 2,5 roka, to by bola nádhera nemať ju 😁 teraz čakám 3 tieho prcka tak snáď mi to aspoň teraz vyjde 🙏🤣

rk123
31. júl 2023

tak ako pisu vyssie, kym kojis nemusis mat menstruaciu vobec.
ja som dostala az po 13mesiacoch a sice som este vtedy kojila ale menej.
kamoska nemala 2 roky, plne kojila syna.
cize uplne normalne

loliki
31. júl 2023

@domak2 To je pravda. Ale potom môže jej chýbať hocičo, ak je problém so vstrebávaním. Proste: Smer - doktor.

kiki68
1. aug 2023

Ak kojis, tak to moze trvat aj rok a viac, u mna vola pri kojeni prva menstruacia po 14/15 mesiacoch od porodu.