icon

Som po štyridsiatke a mešká mi menštruácia

alena68
13. feb 2026

Ahojte, stalo sa niektorej z vás ze vam po 40 rokoch meskala menstruacia? Doteraz kazdy jeden mesiac prisiel nacas ,nikdy nemeskali,vacsinou prisli o den dva skor, teraz mi meškajú 6 den. Tehotensky test je negativny. V lete budem mat 43 rokov. Mala som aj take pocity na bruchu a v nohach ze by uz aj prisli ale stale nic. Co sa moze diat?

Strana
z2
anonym_cc8eb0
Včera o 13:56
@lenka_vi1

@alena68 u mňa to bolo meškanie kvôli tehotenstvu.

@lenka_vi1 a kedy ti test ukázal tehotenstvo? Na ktorý deň? Testovala si aj skôr alebo až neskôr keď už bol test jasne pozitívny?
Ja mám čerstvých 40 🙄 a aktuálne mi meškajú čo sa mi nikdy nestalo. Je pravda že odkedy som prešla umelými oplodneniami tak cyklus som už nikdy nemala ako hodinky 28 dnovy, ale skratil sa na cca 24-25 dni. Posledne mesiace mam tu menštruáciu slabšiu a kratšiu 3-4 dni ale dlhšie spinenie. Aktuálne som 31 DC a testy negatívne. Takže vidím to skôr na začínajúcu menopauzu akože by sa stal zázrak teraz na 40tku. Aj ma včera chytila panika že čo ak by som bola tehotná, no ranné testy biele takže pripisujem to menopauze. 🤷‍♀️

anonym_cc8eb0
Včera o 13:59
@snowflakenel

Kludne aj tehotna mozes byt. Na 6 den meskania ms som nemala na teste nic....na 8 slabuuuuucka ciarka....
Alebo hormonalna nerovnovaha, stres.....

@snowflakenel mne aktuálne meškajú 6 deň, no testy biele. 🤷‍♀️ Mala si predtým pravidelné cykly? Vŕta mi to v hlave že čo ak zázrak, ale na druhej strane mi rozum hovorí že menopauza. Nikdy som nebola prirodzene tehotná, len jediný krát po umelom oplodnení. Tak asi sa skôr musím zmieriť s tým že idem do prechodu. 🤦‍♀️🥹

Strana
z2