icon

Sono štítnej žľazy

simon32
26. jún 2015

ahojte baby ako sa robí usg šž ?? a kolko trvá?? na čo všetko sa možem pýtat ??? dakujem za odpovede 😉

simsalabim
26. jún 2015

@simon32 normalne na krku ti beha tou sondou...mne to robi v sede. Na obrazovke vsetko vidi, meria ako ked v tehu merali velkost babatka. Je to raz dva hotove.

anovo
26. jún 2015

Mne to lekarka vysetruje v lahu, vidi, ci tam nie je zapal, zvacsene uzliky,... Trva to tak 5 min. a mala by Ti k tomu vsetko povedat, co vidi, ci je to OK, ...

loginexistuje
26. jún 2015

ak pojdes k Mudr. Slobodovej v SC robi to po leziacky netrva to dlho tak 10 minut max... ja k nej radsej objednavam na presny cas... no neviem ci ti ona bude vediet uplne odpovedat tam su dolezite aj vysledky z krvi .. jasne ze ti co to povie ale nejaky detailny vystup a postup liecby by ti mal poskytnut tvoj endokrinolog... ale ci je to OK to ti povie ...

anovo
26. jún 2015

@loginexistuje mne robi USG stitnej zlazy priamo moja endokrinologicka. Je to super, lebo k nej nemusim chodit na 2 x 🙂

simon32
autor
26. jún 2015

@loginexistuje prvy krat idem a nemam endokrinologa... ano v senci... a ďakujem ... mam totižto epilepsiu a aj dalšie diagnozi preto chcem vedieť čo ma čaka ...

osky
7. sep 2017

Ahojte zienky.
Potrebujem vediet ci na toto vysetrenie treba ist nalacno alebo nemusim.
Alebo sa treba dako inak pripravit?

lienqa
7. sep 2017

@osky No ak ideš čisto iba na to sono, nalačno netreba určite ísť, veď to beha iba po krku 🙂 ako písali baby vyššie, celé to trvá pár minút. Ale ak ideš rovno na endokrinológiu tak nalačno treba ísť, lebo ti určite budú aj krv brať 🙂

mufka1
7. sep 2017

na stitnu kludne najedena tam to nevadi :0) ja sa liecim roky rokuce 😊
@osky

mufka1
7. sep 2017

@lienqa na krv na stitnu nemusi ist na lacno kludne najedena tam to nehra rolu.Ja chodim roky na kontoli aj Lubochne som bola a mozhla som byt najedena ked mi brali krv .

mufka1
7. sep 2017

@osky zobwr si vlhke obrusky na utretie.Da ti na krk gel a beha ti somom po krku cca 5 min ani tolko nie.Sice lekarka ti da na utretie papier ale lebsie si vlhke obrusky.:0)

lienqa
7. sep 2017

@mufka1 fakt? ja to stále hovorím, že sa jedného dňa naserem a že sa objednám do Lubochne. Mi povedala na endokrinológií sestra, že ani kávu by som predtým nemala piť, iba veľa vody môžem. Občas mi príde, že to berie tá dr. len kus od kusu ako dobytok.

mufka1
7. sep 2017

@lienqa ja mam teras uzasnu lekarku v Ma som maz spokojna .Mne nikdy nic nezakazali a hlavne jedenie nie🙂Zalezi aka je lekarka ale ja ked to zratam tym ze som sa vela stahovala tak som prechadzala od endokrinologa a menila som ich co som musela lebo to boli dialky tak ,mala som 7 lekarov a kazdy mi povedal ze jest sa moze .🙂Zalezo clivek ak sestricka je .Vodu treba pit aspom 500ml aby krv bola redsia a isla a nemuseli viac krat pichat(co umna je pravidelne ze mi beru aj na 5x)☹

lienqa
7. sep 2017

@mufka1 na 5x? 😵 mne zas väčšinou neberie z predlaktia ale z ruky dole, ešte mi povie, že musíte viac cvičiť, aby mi žili vyšli na vrch 😅 si pamätám na úplne prvé vyšetrenie, vtedy mi dr. strčila do rúk papier s mojou diagnózou a , že si mám do preštudovať 😅

gondyo
7. sep 2017

trvá to chvíľku,správne by sa malo ležať a hlava je poriadne zaklonená,pomaly visí zo stola,tak sa aj operuje šž...lekár vidí akékoľvek zmeny,choroby v posledných mesiacoch atď...žiadna príprava,akurát treba dať dole retiazky

mufka1
7. sep 2017

@lienqa no bohuzial ano aj na 5x potom idem cela polepena 😝 fuj 🙂ja mozem aj cvicit a nic nezabere ja mam vela zil uz zjazvenu kozu tak aj preto sa mi zle bere .Ja som chodila na hematologiu a mne primarka povedala ze sa mi na moje zili moze vysrat🙂lebo mi nemohlo odobrat ani na 9x.A ja som uz bola vystresovana ako pes.Tak potom mi dali vcielku a cez hadicku mi tiekla krv hadam 30 minit po kvapakach 😢

osky
7. sep 2017

dakujem velmi pekne za rady.
ja idem zajtra,vyslovene na to sono.
v pondelok potom naendokrinologiu zu aj s vysledkami z krvi .-D a s tym sonom..
tento Termin som si zajednala pred rokom.
rok zu cakam cze chcem mat vsetko erstve a bechybne...

moja svagrina Bola zdr.sestra a vraj prilisnym pitim sa krv riedi.ma pit len ten kto ma Problem s napichnutim,ako sa spomina hore.
dobry je na to ascorutin...

srsnovana
24. feb 2019

Pekny den chcela by aomsa opytat je mozne ze my u obvodnej dr vysla ok krv na stitnu a sono nemusi??cito ide v ruka v ruke??mam teraz take tazkosti a myslim si ze my to moze robit aj stitna zlaza ale u dr test krvy my viesiel ok chcem sa pytat na sono...