Špinenie bez zistenej klinickej príčiny. Máte skúsenosť?

guiri
16. okt 2007

Babulky, urcite je tu vas viac, ktore ako ja mavate medzi cyklami spinenie a uricte mnohe beriete progesteron, lebo vam ho lekar doporucil na podporu druhej casti cyklu.
Ja od vysadenia HAK tiez spinim, ale nevidim v tom ziadnu pravidelnost, lebo raz je to 5, raz 10, raz 2 dni pres MS.
Bola som na vysetreniach, no a progesteron som mala ukazkovy. Bola som na sonografii, no a vsetko ok, endometrium v 25.den cyklu v normale. Takze lekar len pokrcil ramenami, no a dal mi ten znamy progesteron. Ten ale nezabera, aspon nie na 100%
Uz sa zacinam trapit, lebo by sme s manzelom chceli zacat snazilkovat, ale ako mozem byt kludna, ked sa mi deje toto? Uz si myslim, ze ci to nie je psychickeho povodu, ze uz to spinenie akoby vzdy ocakavam.
Nadavam na den ked som sa rozhodla brat HAK. Ozaj svinstvo.
Mate niektora tiez taketo zahadne spinenie?
Dik

nika2
16. okt 2007

Ahoj guiri,
ja mám podobný problém. Brala som HAK vyše 5 rokov. Vysadila som ho ešte začiatkom mája a všetko bolo ok. MS som mávala normálne. Tak to išlo 3mesiace .Teraz posledné dva mesiace som mala vždy MS o dva týždne neskor. Pripisujem to stresom. Lebo som spolu z manželom kúpila byt a prerábala ho. No teraz už asi týždeň mám ako aj ty píšeš špinenie. Nie je to každý deň a ani to netrvá celý deň. Snažit o bábo sme sa zacali hneď ako som vysadila HAK. Doteraz som ale neotehotnela a teraz zase toto. Tento týždeň by som mala dostať MS ale možno to bude zase až za dva týždne. Neviem či mám čakať z návštevou lekára až po MS keď budem zase špiniť alebo mám ísť už teraz.Bolesti nemám žiadne .

nika

kikusa100
16. okt 2007

ahojte baby. ja som tiez mala to spinenie... lekar mi nechcel urobit profil, ale to je o inam, tak som zobrala osud do vlastnych ruk.. zacala som uzivat piridoxin to je vit. B6 brala som dve tableky rano a k tomu magnesium... a este som brala rebricek tinkturu, feminan a alchemilku. a fakt sa mi spinenie zredkukovalo na jeden dva dni... jaosm spinila vzdy pred menzesom. skuste brat ten vitamin B6 pretoze ak neviete, tak antikoncepcia obdurava z tela vitamin B6 tak je mozne ze mate deficit toho vitaminu... fakt, verte mi a este odburava aj kyselinu listovu. anti je poriadne svinstvo... ale co uz... skuste to brat a este je dobry femigard je to aj na fore skuste sa pozreit, je to napisane skusenosti s femigardom tak sa vola ta tema. ked chcete napiste mi IP lebo neviem, ci sa tu mozu davat mailove adresy, ci to nie je v rozpore s pravidlami.. ale B6a magnesnium si urcite kupte.mate ho z antikoncepcie malo v tele.