Ste očkované proti HPV?
Ahojte.... zvažujem či sa dať očkovať,alebo nie. Čítala som,že to má všelijaké riziká. Šli ste aj tak do toho?
Áno som, po 12 rokoch od podania vakcíny som mala kondylomy. Moj doktor ma trvodohlavo presviedčal že to nie je tak... Histologia potvrdila.
@janka_23 jasné jasné, ja len so mnou chcela teda vedieť nejaký taký názor. Lebo ma to bude stáť 405€, či sa mi to oplatí
@zdenka11081983 fuuuu no viem,že zo začiatku bol Cervarix a ten bol iba proti 16 a 18, no a bradavice spôsobujú 6 a 11 :/
Ak bol ale ten Silgard a Gardasil,tak tie už sú aj proti 6 a 11 :/ tak mi to aspoň hovoril gynekológ.
Ja si už presne nepamätám koľko má to stalo dokopy, viem ze prvá vakcína bola 15000 korún a potom každá ďalšia stala menej. Dokopy boli tri. Ja som to popravde v tom veku veľmi neriešila, u nás je v rodine rakovina krčku maternice takže keď bola možnosť tak som do toho šla
Mala som vypisany recept, ale to bolo tak pred 15r., ale nevybrala som. Mam jedneho partnera, tak naco...
Mne sa presne to iste stalo ako @lucianak, ked som mala asi 25. Gyn mi dal recept, ja som precitala neziaduce ucinky a presla ma chut. Tak som ho zahodila, ze naco, ved mam roky jedneho partnera. No a potom sme sa rozisli. A potom mi nasli HPV. Nastastie min rok sam zmizol. Ale veru neviem, ci by som sa dala ockovat, tych neziaducich ucinkov je tam fakt vela a aj dost brutalnych.
Ja som šla do toho, 3 x 💉 Gardasil, všetko v pohode. Dokonca som konečne mala pravidelney 28 dňový cyklus...
@anonym0001 beriem to tak,že každá vakcína má nežiaduce účinky. Aj vakcíny proti korone a predsa sa ľudia očkujú. Aj lieky majú nieziadúce účinky, a ľudia ich berú.
Dosť by ma ale aj zaujímalo, že ak je niekto očkovaný, či reálne je aj zdravý, či nemal aj napriek tomu ako tu boli spomenuté tie bradavice, alebo nejaký nádor alebo niečo 🤷
@belaanabela aj čo sa napríklad týka,že teda žiadne bradavice ani nádor ani nič? Má to teda účinnosť?
Mala som Silgard. 3 davky. Zjavne to v mojom veku vtedy už bolo neskoro. Mala som to strašne. Mam dve dcéry. 14 rocna je uz rok zaockovana Gardasilom. 9 rocnu to ešte čaká.
Vtedy to moj lekár konzultoval s kade kým. Nechcel veriť. Mala som v okoli močovej rúry, vo vnútri. Kŕčom v poriadku. Je to vec imunity..
Mam Silgard 3 davky,platila som okolo 400-500€ a vtedy mali akciu.Nemala som ziadne tazkosti ani problemy.Mala som v okoli viacero zien s rakovinou a aspon kusok chcem eliminovat riziko ked mozem.Samozrejme predchadzal tomu rozhovor s lekarmi.Partnera mam 7 rokov jedneho ale to neznamena ze to zena nemoze chytit..
Nie, ja som nemala nič. Chodím pravidelne na preventívne prehliadky
Prešlo 10r.od očkovania, mam stále toho istého manžela /partnera a Nie nemám žiadne gynek. a podobné zdravotné problémy
Som očkovaná tuším Silgardom cca pred 15 rokmi... každý rok pravidelné kontroly, dávam si robiť lbc cytologiu ktorá zahŕňa aj vyšetrenie hpv, bradavice, ureaplazmy, mykoplazmy, chlamýdie. Vždy je všetko ok.

Ja som očkovaná už veľmi dávno, ešte v slovenských korunách som si za to platila takže už fakt dávno. Každé očkovanie nesie v sebe rizika, každý si musí zvážiť sám, v tomto ti asi nikto neporadí.