icon

Ster z krčka kvôli krvácaniu mimo cyklu?

12. dec 2019

Ahojte dievčatá chcem sa vás opýtať na ster z krčka, aké sú tam hodnotenia?Myslím tak, že ak je ster dobrý alebo ak je ster zlý má to nejaké čísla alebo písmenka?Alebo je tam napísané iba negativny alebo pozitivny ? Mam problémy, že krvácam mimo menštruácie, lekár mi zobral ster a povedal že je všetko dobre.Ja som sa ho opýtala či tam na tom stere je nejaké hodnotenie a on mi povedal že nie, že tie čísla a písmenka sú zastaralé.Že teraz sa toto už nepoužíva.Máte s tým skúsenosť?

fruzsiskvarkova
12. dec 2019

Načo ti ale bral ten ster? 🙂

autor
12. dec 2019

@fruzsiskvarkova ako klasicku preventivku robil ster z krcka Ale aj krvacam mimo cyklu.

tanalyn
12. dec 2019

Asi by ti neklamal, veď keď tam pôjdeš tak on ti dá tie výsledky pozrieť keď chceš

bambulka712
12. dec 2019

mne teraz dr robila ster a bolo tam len pozitívne/negatívne.. A nerobil Ti aj ultrazvuk? lebo ja som mala problémy s krvácaním keď som mala cysty

autor
12. dec 2019

hej ale že vraj cysty nemám ....

kittykat22
12. dec 2019

ak mas obavy, tak pockaj este 2 mesiace - a ked sa problemy budu opakovat, tak dalsie testy. Doktor ti sice moze povedat ze cystu nemas, ze cytologia je ok, ale tam moze byt iny problem. Ak budu problemy pretrvavat - tak musis ist znova. Totiz doktor predpoklada, ze ked sa uz neukazes, tak sa vsetko upravilo.

autor
12. dec 2019

@kittykat22 jasné ja viem, budem to musieť riešiť ....

janka2273
15. dec 2019

Tie zastaralé pismenka bola zjavne stupnica hodnotenie PAP😉😘 po novom sa má používať len LSIL a HSIL ,ale každý píše na tie výsledky, čo chce zjavne 🤔😉😉a v tom výsledku zo steru by vlastne malo byt vyhodnotenie buniek z povrchu krčka i z jeho vnútra... myslím, že sa tie bunky nejak odlišujú 🤔ja si brávam kópie výsledkov vždy domov...

autor
16. dec 2019

@janka2273 sranda, mne nikdy nedovolil si brať výsledky ani kopiu.....

janka2273
16. dec 2019

Aj si si niekedeli o ne žiadala?😉 Mne u bývalého gynekológa tiež vždy len cez telefon sestrička oznamila, že je všetko ok a vybavené....ale len do doby, pokiaľ to uz dobré nebolo...a ked som videla, že doktor to moje ochorenie trošla fláka a tvrdil mi, že nemám nárok na určité vyšetrenia a pritom som mala,tak som sa zbalila a odišla k inému😉🤔 a tam si vždy pýtam kópie výsledkov,aby som bola dostatočne informovaná, veď život a zdravie máme len jedno😘😘 radšej si preto idem po výsledky vždy osobne 😉

autor
19. dec 2019

@janka2273 ano pýtala som a on mi povedal,že to je zbytočné že všetko je dobré, lenže ja som mala aj problémy že som krvácala mimo cyklu a aj tak mi nechcel dať papiere a stále sa ohaňal s tým že je všetko dobre...

janka2273
19. dec 2019

Tak to už musíš posúdiť sama,či si s dr spokojná a doveruješ mu,alebo "zbehneš" ako ja ku konkurencii 🙂