Ster z krčka kvôli krvácaniu mimo cyklu?
Ahojte dievčatá chcem sa vás opýtať na ster z krčka, aké sú tam hodnotenia?Myslím tak, že ak je ster dobrý alebo ak je ster zlý má to nejaké čísla alebo písmenka?Alebo je tam napísané iba negativny alebo pozitivny ? Mam problémy, že krvácam mimo menštruácie, lekár mi zobral ster a povedal že je všetko dobre.Ja som sa ho opýtala či tam na tom stere je nejaké hodnotenie a on mi povedal že nie, že tie čísla a písmenka sú zastaralé.Že teraz sa toto už nepoužíva.Máte s tým skúsenosť?
@fruzsiskvarkova ako klasicku preventivku robil ster z krcka Ale aj krvacam mimo cyklu.
Asi by ti neklamal, veď keď tam pôjdeš tak on ti dá tie výsledky pozrieť keď chceš
mne teraz dr robila ster a bolo tam len pozitívne/negatívne.. A nerobil Ti aj ultrazvuk? lebo ja som mala problémy s krvácaním keď som mala cysty
hej ale že vraj cysty nemám ....
ak mas obavy, tak pockaj este 2 mesiace - a ked sa problemy budu opakovat, tak dalsie testy. Doktor ti sice moze povedat ze cystu nemas, ze cytologia je ok, ale tam moze byt iny problem. Ak budu problemy pretrvavat - tak musis ist znova. Totiz doktor predpoklada, ze ked sa uz neukazes, tak sa vsetko upravilo.
@kittykat22 jasné ja viem, budem to musieť riešiť ....
Tie zastaralé pismenka bola zjavne stupnica hodnotenie PAP😉😘 po novom sa má používať len LSIL a HSIL ,ale každý píše na tie výsledky, čo chce zjavne 🤔😉😉a v tom výsledku zo steru by vlastne malo byt vyhodnotenie buniek z povrchu krčka i z jeho vnútra... myslím, že sa tie bunky nejak odlišujú 🤔ja si brávam kópie výsledkov vždy domov...
@janka2273 sranda, mne nikdy nedovolil si brať výsledky ani kopiu.....
Aj si si niekedeli o ne žiadala?😉 Mne u bývalého gynekológa tiež vždy len cez telefon sestrička oznamila, že je všetko ok a vybavené....ale len do doby, pokiaľ to uz dobré nebolo...a ked som videla, že doktor to moje ochorenie trošla fláka a tvrdil mi, že nemám nárok na určité vyšetrenia a pritom som mala,tak som sa zbalila a odišla k inému😉🤔 a tam si vždy pýtam kópie výsledkov,aby som bola dostatočne informovaná, veď život a zdravie máme len jedno😘😘 radšej si preto idem po výsledky vždy osobne 😉
@janka2273 ano pýtala som a on mi povedal,že to je zbytočné že všetko je dobré, lenže ja som mala aj problémy že som krvácala mimo cyklu a aj tak mi nechcel dať papiere a stále sa ohaňal s tým že je všetko dobre...
Tak to už musíš posúdiť sama,či si s dr spokojná a doveruješ mu,alebo "zbehneš" ako ja ku konkurencii 🙂

Načo ti ale bral ten ster? 🙂