• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

20. júna 2017 
Ahoj ladus77 mne nehovoril nic o TSH a pripadnom otehotneni, ale co sa mi dostalo do ruk, tak idealne rozmedzie na otehotnenie je pri TSH 0,9 - 1,7. Mne ale spominal, ze aj ked mam hormony v norme a mam vysoke protilatky, ze to moze byt problem pri otehotneni, ale spravidla, ked sa nasadi liecba, ze sa otehotnie bez problemov (teda len aby bol problem v stitke a nie niekde inde, za ano :pensive: :rolling_eyes: ). ale je pravda, ze ja som mala v auguste TSH 2,05 a v septembri uz 3,06, takze sa to pekne rychlo zacala zhorsovat a ani pri TSH 2,05 som sa ja necitila lepsie, takze u mna to bude musiet byt fakt asi okolo tej 1...to mi potvrdil aj endokrinolog, ze to tak moze byt.., ladus tak drzim palce na kontrole a isto daj vediet, ako si dopadla :dizzy_face:
5. okt 2009 o 10:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte,tak som vam prisla povedat,ze moja stitna sa zlepsuje,ale este nie je taka ko ma byt...tak este nemozem ist na ivf :unamused: ale je to dobre znamenie ze sa znizuje a zvysila mi dr.davku euthyrox 100...
5. okt 2009 o 10:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lusinkaj tak to je mi luto, ale hlavne je, ze sa to zlepsuje. :slight_smile: a znizuje sa ti co?
5. okt 2009 o 10:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj Baby.Ja mam zvysenu funkciu stitnej zlazy.Na prvom teste mi zistili hodnotu 5,5 a ked som bola na kontrole tak som mala uz hodnotu 0,54.Thyroxin 50 beriem rok.Strasne si prajem babo a uz som zufala.Ked mi zacne meskat MS tak sa uz aj tesim,vyde slabo pozit.test a potom zacnem menstruovat.ZAZILA TO UZ NIEKTORA???????????????????????????????????????????????????????????????????,
5. okt 2009 o 13:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
betunka a tebe to asi prehnali s tym thyroxinom, ked ti to tak rapidne znizili :pensive:
no je to mozne, ze vajko sa oplodnilo ale neudrzalo, pricinou mozu byt tie hormony SZ ale aj nemusia. Bola si na imunologickych vysetreniach? Inak dobre by bolo riesit to s tvojim gynekologom...
5. okt 2009 o 13:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
shandy,no tak som rada,ze sa znizuje...tak dufam,ze sa znizi tak aby bolo ok... :slight_smile:
5. okt 2009 o 14:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lusinkaj a ake mas hodnoty teraz a ake potrebujes na IVF?
5. okt 2009 o 18:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
shandy,neviem ake mam teraz vysledky,lebo dr.po telefone take mi nechce hovorit...len ze este nemozem...
6. okt 2009 o 16:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte. Ja mám hraničné TSH a T4 v norme. Chodím endokrinológovi pravidelne, zatiaľ som bez liečby. Aj na moje otázky, že som po troch neúspešných IVF cykloch odpovedal, že som v poriadku a liečbu mi nenasadí.
Z gynekologického hľadiska som aj pri takýchto hraničných hormónoch v poriadku. Mám pravidelný 28 dňový cyklus, menzes tak 4-5 dní. Ovulácia je v poriadku. Aj pri IVF som mala pekné vajíčka. Neprekonala som žiadne zápaly, cysty.
6. okt 2009 o 17:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lusinkaj, no to chapem, ze do telefonu je to od veci, ale mna by tym aj tak neodbili, mne moj doki stale hovoril, ze hormony SZ v norme a ja vzdy a ake konkretne cisla? :grinning: :grinning: :grinning: , no ale hormony beriem dnes presne tyzden a musim povedat, ze bud si to nahovaram, alebo fakt sa uz teraz citim o nieco lepsie... :dizzy_face: :dizzy_face:
emulienka ahoj, co znamena hranicne TSH? a protilatky proti SZ ti testovali? emulienka a snazite sa uz ako dlho?
7. okt 2009 o 09:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Shandy, ďakujem krásne za odpoveď. K endokrinologičke som objednaná na 16.10.2009, potom budem múdrejšia. Tu sú ale hodnoty hormónov štítnej žľazy, ktoré mi namerali:
TSH: 0,8846 (norma 0,3500-4.9400)
TF4: 85,6 (63-151)
TF3: 2,1 (0,9-2,4)
anti TPO: 1700 (0-60)
Ako tak pozerám, prvé dva sú v spodnej hranici, kto vie, či to môže byť začiatok nedostatočnej funkčnosti št. žľazy, veď uvidíme. O bábo sme sa snažili pred rokmi, ale keďže sme nemali kde bývať, nejako sme to neriešili. Teraz, keď máme kde bývať zasa prechádzame manželskou krízou, takže sa o bábo nesnažíme. Mám však už 36 rokov a kto vie, či to, že doteraz bábätko neprišlo, nie je zapríčinené práve tou štítnou žľazou. Mám extrémne suché vlasy a pokožku (už roky), únavu svalov, občasnú chudokrvnosť, bolesti kĺbov a neviem čo všetko. Čítala som na nete, že práve to spôsobuje nedostatočná funkcia št. žľazy. Som naozaj zvedavá, čo na to povie odborníčka. Dám potom vedieť.
Ešte raz ďakujem a želám všetkým dievčatám, ktoré chcú otehotnieť, nech sa to raz podarí. :slight_smile:
8. okt 2009 o 18:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Janka nemas za co dakovat :slight_smile:
Drzim palce, nech to dobre dopadne, som sama zvedava, co ti povie...
hmm, no u teba to ide tusim skor k hypertyreoze, cize zvysenej cinnosti SZ, ale tazko povedat, asi autoimunitna porucha...no niektore priznaky o ktorych hovoris, mozu byt sposobene tou autoimunitnou reakciou a niektore naozaj hypotyreozou, ale to je prave preto, ze mas tie protilatky tak vysoke. ja mam aTPO "len" 315, ale aj tak som sa citila dost pod psa, aj ked mam tie hormony v norme rovnako ako ty. co znamena, ze telo si s tym uz nevie samo poradit a asi bude potrebne ti nasadit nizke davky hormonov SZ. Tak este raz drzim palceky a nech sa vam podari zazehnat manzelsku krizu a nasledne mimi :dizzy_face: :dizzy_face:
9. okt 2009 o 11:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte,prisla som vas len pozdravit...ako sa mate?ja papam euthyrox 100 a verim,ze tento krat bude uz vsteko ok...netrpezlivo cakam kedy pojdem na krv :slight_smile:
12. okt 2009 o 15:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojcek, ja v pohode, ja mlsam len 25 mg L-thyroxinu (nieco ako euthyrox) len 3 x tyzdenne ale aj to si uzivam, uz citim na sebe pozitivne zmeny :slight_smile: . v stredu volam dokimu, kedy na kontrolu, lebo akosi sa zabudol zmienit... :grinning: :grinning: , lusi kedy mas kontrolu?
12. okt 2009 o 15:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj holky,
dlouho jsem tu nebyla. tak mam po krevnich testech a koukala jsem jak z jara.jesti si pamatujete moje maxicke hodnoty (asi bych tu vyhrala soutez o nejvetsi hodnoty TSH), tak po 2 mesicich uzivaji euthyroxu 100 jsem lehce pod normu, a T4 mam lehce nad normu, takze mam uzivat 100 uz "jen" 6 krat tydne. a za mesic dalsi kontrola, pak dalsi a jestli uz to bude vse OK, mame zelenou :wink:
15. okt 2009 o 17:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
asi to je opravdu tim, ze jsem ty hodnoty mela vystrelene nejspis ti narocnym pul rokem, ze spoustecem byl stres, nespani atd. ted uz jsem od cervenece v normalni pohode (pracovni stres je takovy normalni), chodim na masaze, hyckam se, atd. :slight_smile: a citim se fakt dobre :slight_smile: tak jsem zvedava, co telo rekne na vysazeni jedne pililky tydny, uz aby byl mesic za nama a ja vedela dalsi cisla.
15. okt 2009 o 17:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
estrellita ahojik,ja ta nepoznam a neviem ake si mala hodnoty...ale velmi ma to zaujalo lebo ja mam taky problem isty tsh mi stuplo na 40 a tak mi dr.zakazala ist na ivf...teraz papam euhyrox 100...najprv som brala vyse mesiaca 75 ale hodnota klesla,ale este nie tak ako ma a teraz mi zvysila na 100 ....18.11 idem na krv a verim,ze to bude ok a mozem na ivf....
ako dlho si brala eut.100.?
15. okt 2009 o 17:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj holky,

mám dotaz...byla jsem na imuno vyšetření a našli mi hodně zvýšenou imunitu...i štítné žlázy - jinak jí mám prý v pořádku, nemám jí ani zvětšnou nic. 26.10. mám začínat dlouhý protokol na IVF, a n+kdy 3.11. jdu myslím na přetestování té imunity štítné žlázy...nevíte, jak dlouho pak trvá léčba???? cca??? nevím jesti jsem otázku a vůbec celej ten popis dobře formulovala, ale dneska to na mě dr vybafla a já z toho byla fakt hotová, pač už jsme se připravovali na IVF a mysleli jsme, že nám nic nestojí v cestě :frowning2:
15. okt 2009 o 17:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
misanda,ja ti stym neviem vobec poradit... :wink:
estrelita nie si tu? :confused:
15. okt 2009 o 17:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no, já jsem z toho taky lehce paf ...prvně mi řekla mudra v ordinaci, že před stimulací a v těhu musí být štítná v pořádku úplně...no a pak mi volala před chvílí na mobila (pač jsem plašila, že mě na tu endokrinologii nechtějí objednat za týden), že stačí, když se tam objednám na toho 3.11. a že to nezastaví naší další léčbu - tzn.stimulaci...já jsem z toho fakt doslova debil...

mám tu i hodnoty z imumedu, kdyby mi někdo dokázal odpovědět...
15. okt 2009 o 18:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
misanda mne dr.endokrinologicka povedala,ze v ziadnom pripade na ivf s zlou stitnou...
15. okt 2009 o 18:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lus: uz jsem tu. ja jsem brala 100 jen dva mesice. alel zjistili mi stitku uplne nahodou, nemela jsem moc priznaky a byla jsem po hodne tezkem obdobi. tak jsem doufala, ze kdyz budu konecne v klidu, tak se to spravi a vypada to, ze jo.
a jak dlouho beres 100?
15. okt 2009 o 18:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lusinka : ty jsi taky měla tu "imunitní" žlázu??? a jak dlouho ses léčila, nebo jak to probíhalo???
15. okt 2009 o 18:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
misando: jak presne imunitu? jake hodnoty ti zjistily?
u kazdeho to je jinak. nekdo ma hodnotu 10 a nez se dostane pod 4,9 trva mu to strasne dlouho. mne ze 100 na soucasnou hodnotu kleslo za 2 mesice. pry je to i o tom, co to onemocneni rozjelo atd.
15. okt 2009 o 18:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak hele, mě zjistili tohle :slight_smile: :

antiTPO-Immulite 162 IU/ml (je tam nějaká ref.meze menší než 35)
anti TG-Immulite 48,3 IU/ml (meze mení než 40)

toť vše..jinak mám tu štítnou v pořádku..
15. okt 2009 o 18:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
misando:tak mne tentokrat imu nedelali, ale kdyz jsem mela pred tim ty extremni hodnoty, tak mi antiTPO vylitlo na 500 neco a antiTG na 270 nebo tak neco. ted nevim, to budu mit az za mesic na dalsich testech.
ale jinak si myslim, ze jestli nemas v poradku autoimun. v poradku, tak ti to muze uskodit.
15. okt 2009 o 18:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autoimunita????? coooo???:grinning: :grinning:
15. okt 2009 o 18:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
estrellita tak ja som vyse mesiaca pravidelne brala 75 a 100 beriem od 25.9. a mam ist na kontrolu 18.11 myslis ze to uz bude ok?ze budem mat stitku ok? :confused:
15. okt 2009 o 19:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lusi: drzim palce, aby to tak bylo. ale jak jsem psala, kazdy reaguje jinak.
a kolik jsi mela ted po tom mesici?

misando: napsiklad Hashimotova struma je autoimunitni onemocneni stitne zlazy (to mam ja) a proste telo ji samo nici. nevim, co mas ty, to by ti mela rict lekarka, u me to urcila na zaklda sona a geneticke diskozice to jen potvrdily...
15. okt 2009 o 19:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
estrellita,to neviem lebo dr.mi po telefone nechcela povedat hodnotu,ale ze sa to znizujz,tak som sa potesila,a verim ze kedze 100 budem brat vyse mesiaca tak snad bude ok a mozem na ivf...dakujem
15. okt 2009 o 19:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok