• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
ahojte dievcence :dizzy_face:
vendy, to sa nemusis bat, ze nebola, ono niektore baby reaguju na vzostup progesteronu po ovulke trosku neskor, cize teplota moze niekdy stupnut o 1 - 2 dni po ovulke :slight_smile:
tak ziadne zbytocne obavy, jo? :wink:
jerry som zvedava na spravicky od dokiho :slight_smile:
strouzi dva v jednom ako?
vendy inak rato sa to od prveho dna poslednej mrchy. normalne tyzdne a potom k tomu dni...
18. feb 2010 o 10:52  • Odpovedz  • Páči sa mi to
vedul: pak kouknes na tehotenskakalkulacka.cz a budes to taky vedet, pokud vis, kdy byla posledni MS a nebo den zplozeni, coz ty vis :grinning: takze nemam pochyby, ze pak budes presne vedet :wink:
18. feb 2010 o 11:16  • Odpovedz  • Páči sa mi to
jerry: ja jsem tyden po testu byla nastydla a byla jsem 3 dny doma, protoze me bolela hlava, mela jsem fakt velkou rymu - uplne zacpane dutiny a citila jsem slaba jako hadr, takze myslim, ze je to normalni _'
18. feb 2010 o 11:17  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahoj holky

vendul neboj buď ovule je a teplotka to ukáže později a nebo bude zítra, spermoníci si určitě počkají :dizzy_face: já víc věřím utz než teplotám, protože dle teplot jsem byla těhule každej měsíc jenom v měsíc skutečného těhu na bodu mrazu :grinning:

shandy dobrý akorát už mě chytá nálada na porod, dneska si chci sbalit tašku hledám oddací list ve skříni a na koníkovi nějakou pěknou smsku o narození mimíška, to víš těžko na cvičišti lehko na bojišti :dizzy_face: a jak ty se máš??

estrel no vidíš další těhule s těhupříznakem nachlazení :grinning: ono je to tělo oslabené a tak chytne kdeco ale když se to pohlídá a nepřechodí tak to bývá v pořádku. :wink:
18. feb 2010 o 11:23  • Odpovedz  • Páči sa mi to
vendul, teda cesta na IUI výborná, jak z učebnice - Jak být v klidu před IUI - a s doporučením: hlavně se nestresovat, že... :slight_smile:
no a teplot si nevšímej, hlavně to ještě pro sychr pojistěte :wink:

strouzku, mhm..máš dneska příjemné starosti :wink:
18. feb 2010 o 11:29  • Odpovedz  • Páči sa mi to
pavli no příjemné nevím víc mě bavilo chystání výbavičky, s tašky do porodky mám běsy, nevím co všecko si vzít nejradši bych si vzala celou koupelnu a půlku skříně, hlavně teda mi to už nějak docvaklo že si balím věci do mučírny protože to bude sakra bolet :sweat_smile: hlavně teda ty zásoby porodnických vložek no děs, zlatý tampóny :sweat_smile:
18. feb 2010 o 11:34  • Odpovedz  • Páči sa mi to
vendul nervy nenervy, já říkám o psychice to není a jestli jo tak jak je možný že jsem pokaždý otěhulila v dobách největších stresů a depek :grinning: hlavně odpočívej a chystej testíky na testování na konci cyklu :wink:
18. feb 2010 o 11:36  • Odpovedz  • Páči sa mi to
holky měla jste některá z euthyroxu ze začátku svědění na rukách?? psala mikamarádka že dostala před týdnem euthyrox a svrbí jí ruce, já mám pocit že už jsem to od někoho slyšela že to měl, a jedna holka že dokonce musela měnit prášky protože měla na něco alergii v těch tabletkách.
18. feb 2010 o 11:41  • Odpovedz  • Páči sa mi to
jo, je fakt, že jakmile už jdeš do finále, tak máš asi spíš trochu strach, co?
ty to zmákneš, navíc tady máš houf fanynek, které na tebe budou myslet :grinning:
18. feb 2010 o 11:50  • Odpovedz  • Páči sa mi to
estrellito díky, snad se to někdy bude fakt hodit :grinning: :wink: .
Strouži jo, taky UTZ a doktorovi věřím...ale stejně je mi ta teplotka divná. No snad bude zítra nahoře :slight_smile: .
Pavli jo jo už sme to pojistili :grinning: . Dneska ráno. Chtěli jsme už včera, ale dostali jsme od doktora nakázáno, že včera už sme nesměli a dneska máme povinně a pak už si prý máme sexovat jak se nám zachce :grinning: :grinning: :grinning: :pensive: .
Strouži radši nás tady předem porodem moc neděs :grinning: . Já z toho mám hrůzu už před otěhotněním :grinning: . Takže na takový věci radši nemyslím :grinning: . Jinak testy já mám, ale určitě si je nechystám. JHak sem tu už psala, nejsem s nima kamarád, vždycky nějak prohloubí to zoufalství z mrchy, takže sem se zařekla že nebudu testovat dokud nebude fakt pádnej důvod a podezření.
Jinak já tedy beru Letrox, ale nic mě nikde nesvědilo :confused: . Ale nemám tedy alergii na nic jedlýho :grinning: , jsem silnej alergik a beru tedy prášky. Ale na nic jedlýho :grinning: .
18. feb 2010 o 11:53  • Odpovedz  • Páči sa mi to
strouzku, myslim, ze blanka.k tu neco takoveho snad psala,ale ze ma alergii na mlecne veci a tam asi bude nejaky stopovy prkev(mozna vetsi)
18. feb 2010 o 11:56  • Odpovedz  • Páči sa mi to
no strach já nevím spíš takový ten divný pocit že jdu do něčeho co nevím jaký bude a že je to dost důležitý okamžik v mým životě, je fakt že na štítku jsem měla větší nervy takže teď mám spíš takový ty divný myšlenky jakože nevím kdy to bude (což mě štve já jsem plánovací typ který potřebuje vše vědět přesně na den a hodinu) nevím co si vzít sebou aby mi něco nechybělo a taky pro malou kolik čeho vzít (plín věcí na oblečení..) , co od toho čekat,nevím ani jakýho doktora zrovna dostanu a hlavně nevím jaký to je pocit vědět že jdu do něčeho z čeho vznikne moje vymodlený miminko, jaký to je když ho poprvé uvidím atd. takže spíš než strach je to taková divná nejistota. když jsem šla na štítku tak to bylo lepší, věděla jsem který doktor mi to bude dělat, kterej den, jak a jak dlouho to asi probíhá a jak mi asi bude po zákroku, kdy mě pustí domů... prostě bylo to víc přesných informací na který jsem se mohla duševně připravit :sweat_smile:

vendul no ani nemluv, jako já měla kdysi z představy porodu hrozný děsy, který byli i v prvním těhu to jsem se nebála průběhu těhu že by se něco mohlo stát ale porodu, teď u druhého těhu to bylo naopak, bála jsem se průběhu těhu a toho jestli se něco nestane a na porod jsem vůbec nemyslela. teď na něho myslím, ne teda že bych z toho nespala strachem ale myslím na něho a pořád si říkám jaký to asi bude :sweat_smile:

ty nejsi s testama kamarád? no depky nad bílým testem jj to si živě pamatuju jak jsem stávala u okna a test točila na všechny světové strany jestli nevyleze na světle stíneček, s brekem jsem je házela do koše a za hodinu s nadějí vytahovala jestli přece něco, milionkrát jsem si říkala už testovat nebudu a stejně jsem nebyla schopná projít kolem lékárny abych si nekoupila další hromadu testů atd. To je normální počkej až ty // jednou fakt vylezou to budeš na to zírat jak na zjevení a nebudeš tomu věřit, proč si myslíš že mám v albu sbírku testů jak do Guinessovky? nejdřív jsem tomu nevěřila, pak jsem začla ale zase jsem testovala kvůli toho že jsem si to chtěla vychutnat jaký to je vidět fakt ty // na který jsem tak dlouho čekala a pak jsem zase testovala pro uklidnění jestli je vše v pořádku a popravdě kdyby mi nezačli slábnout testy a nebylo mi trapný si je chodit s pupkem kupovat testuju doteď :grinning:
18. feb 2010 o 12:08  • Odpovedz  • Páči sa mi to
estrel jj už si to pamatuju , já jsem kámošce říkala že ať pár dnů počká a případně zajde k doktorovi ať jí veme testy na alergeny
18. feb 2010 o 12:09  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Strouži to věřím, taky nesnáším nejistotu a nevědět do čeho jdu :confounded: . Ale neboj, v podstatě je to úplně přirozená věc u každé ženy a zvládli to jiné, zvládneme to i my! :wink: No tedy ty s Nelinkou už brzy! :slight_smile: Já myslím, že potom až malou uvidíš a tak tak z tebe tohle spadne a budeš si říkat, proč jsem se tak bála? :wink:
No jinak já tady nějaký testy mám. Ale ty tu mám někdy od května, kdy jsem měla poprvé ten jeden Clost od svýho doktora. A myslím nějakej mi koupil příťa v létě, když sem měla zpoždění. Takovej ten drahej medstream nebo jak se to jmenuje, a nakonec taky na něj nedošlo, takže i ten tu mám. Když hledám nějakej prášek v lékárničce tak nejdřív musím vyndat krabičky testů :grinning: . Ale prostě sem je už hooodně dávno nepoužila. Fakt to tenkrát tak strašně moc bolelo, že už je prostě ani dělat nechci.
18. feb 2010 o 12:42  • Odpovedz  • Páči sa mi to
strouzi co ja viem, tak euthyrox obsahuje laktozu, takze ta by mohla u ludi citlivych na toto sposobovat problem. prave preto mne doku predpisal L-thyroxin, ten ju neobsahuje...
18. feb 2010 o 12:45  • Odpovedz  • Páči sa mi to
vendul tak to máš fakt vůli, já jsem zkoupila snad všechny druhy testů dostupných v ČR. protože už jsem měla vykoupený všechny lékárny u nás jezdil mi manža pro testy do jinýho města :grinning: když už jsme byli vyhlášení i tam tak jsem nakupovala balíky testů na netu! že to bolí když je nega věřím dobře si na to pamatuju s jakou nadějí jsem čůrala do kelímku namáčela a jak jsem pak seděla nad negatestem a brečela :pensive:
shandy díky uvidím jestli jí to bude trápit dál a nebo se to bude zhoršovat a pošlu jí hned k doktorovi kvůli té laktoze.
18. feb 2010 o 12:50  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Strouži to není o vůli, prostě mě se je vůbec dělat nechce, nějaká obrana asi proti té bolesti, takže nemusím žádnou vůli přepírat.
Tedy vyhlášení skupovači testů :grinning: :sweat_smile: :sweat_smile: . Jako já když si kdysi řekla v lékárně o dvoje mamatesty tak už to na mě ta lékárnice blbě koukala a bylo mi celkem trapně :grinning: .
18. feb 2010 o 12:57  • Odpovedz  • Páči sa mi to
joj to si pamatuju, a to si vem že já říkala třeba o 5 krabiček :sweat_smile: vždycky mě lékárnice upozornila že tam jsou v krabičce 2 testy tudíž kupuju 10 a já červená až na zadku že to vím. jednou šel zase manža do lékárny že chce od každý značky 3krabičky tak donesl plnou igelitku. to byl teprve trapas. pak už jsme začli nakupovat testy i v hypermarketech akorát že jednou v globusu u pokladny to paní komentovala, smála se mi do obličeje a měla poznámky tak jsem byla tak rozčílená že jsem si chtěla jít na ní stěžovat. Nakonec jsem to vyřešila tak že jsem chodila do jedný drogerky pro testy a jedný lékárny, tam jsem prostě řekla že se snažím toužebně otěhulit, že jsem o mimčo přišla a fakt už mi z toho hrabe a tak už jsem se nestyděla.chodím tam doteď, ta lékárnice se vždycky usměje když mě vidí jak se valím s pupkem a v tý drogerce mi zase minule už od dveří hlásili že mají akci na plíny :wink:
18. feb 2010 o 13:02  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Strouži :grinning: :sweat_smile: . Jo jo mě právě taky tenkrát upozorňovala, že jsou v krabicčce dva a koukala na mě jako na blázna že i přesto chci ty krabičky dvě :grinning: .
Vidíš a ty sis tím nadělala i známý :grinning: .
18. feb 2010 o 13:13  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahojte

precitala som vas len velmi zbezne- od vcera mam dceru choru ( teplotuje a od dnes berie antibiotika :( )

ja som dnes bola na kontrole u endokrinologicky- tak tu su moje vysledky:

- FT4 24,0
- TSH 0,04 ( 0,17- 4,01)
- ATG 53 ( pod 60 )
- TPO 186,0 ( pod 25,0 )

pred zacatim liecby bolo (november) TSH 4,77 (0,44-3,63) a T4 18,1 (12,4- 20,4)


tak mne sa to nezda az take super, ale lekarka povedala, ze sa to zlepsje - nadalej mam brat euthyrox 25 (1 a pol tablety ) otehotniet mozem a ak sa to podari tak hned na druhy den po teste mam prist
...uvidime


vendulak- drzim silno palce nech to vyjde

... spominali ste tu svrbenie- mna telo hrozne svrbelo pred liecbou- teraz to preslo
... vitaminy- zabudla som sa opytat ci tie s jodom mozem alebo nie :frowning2:
18. feb 2010 o 13:42  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ahoj kingstonko! :slight_smile: Je mi moc líto, že je dcera nemocná, přeju ať se brzy uzdravíte!!! :wink:
Jinak ty jo já se v tich hodnotách štítky moc nevyznám, ale není to TSH zase nějak hodně málo? :confused: Není už tohle hyperfunkce? :confused:
A za palce děkuju! :wink:
18. feb 2010 o 14:52  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ty brďo! Koukla jsem teď na Simči graf a tedy to je dlouhá litánie! :confused: Je fakt moc dobře, že se už u vás něco děje :slight_smile: .
18. feb 2010 o 14:55  • Odpovedz  • Páči sa mi to
... no tiez si myslim, ze je to malo...aj ked som na tie vysledky pozerala v cakarni tak som si hovorila, ze mi znizi davku lieku ale ze vraj ok... :unamused:

avedel by mi niekto vysvetlit to TPO ? co to je... ?
18. feb 2010 o 14:57  • Odpovedz  • Páči sa mi to
King to musí někdo kdo to ví, já vůbec nevím o co gou :grinning: , ale tedy jestli je to v závorce 25 norma a ty máš pomalu 200 tak to je taky dost :confused: . Je divné, že doktorka tedy nechala pořád stejné dávky :confused: . No snad ti moudřejší holky poradí :wink: .
18. feb 2010 o 14:59  • Odpovedz  • Páči sa mi to
baf jsem zpět, musela jsem předtím odejít přišel manža tak jsem mu dala najíst a pak jsem se odhodlala a vygruntila :grinning:

kingst ahoj no člověče já ti nevím ty výsledky nejsou zrovna ukázkový, to TSH ukazuje hyper (která je dle mé zkušenosti horší než hypo) tak nevím nevím. kdybys byla těhu tak bych to brala že to na začátku těhu slítne jako mě a očekává se zvýšení (já měla na začátku TSH 0,19 se mi zdá a za 4 týdny to skočilo na 5,3 ale to dr. říkal že očekává že to stoupne takže euthyrox nechal) ale u tebe no nevím, já bych asi euthyrox spíš ubrala protože bys mohla klesnout ještě víc.

To TPO jsou nějaký anti protilátky proti thyreoperoxidáze nebo tak nějak , je to nějaký prvek který je ve štítné žláze se mi zdá, takže vlastně autoimunita si myslím, já to měla v papírech vždycky napsaný jako anti TPO a měla jsem taky šílený čísla ve stovkách a dr. mluvil vždycky o autoimunitě, teď už to nemám po operaci(nebo mi to aspoň nikdo od operace neměřil) tak si myslím že to jsou ty protilátky který jsem ztratila tím že jsem tu mrchu vyndala.
18. feb 2010 o 17:39  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahojte, tak aj ja som spät.

fotecku mam v albume, kuk :dizzy_face: :dizzy_face: , srdiecko zatial neblikalo. som objednana zase na buducu stredu. dufam, ze dovtedy sa ukaze. :dizzy_face:
18. feb 2010 o 17:56  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahoj jerry gratuluju krásná fazolinka. kolik jseš teda tt??
18. feb 2010 o 17:58  • Odpovedz  • Páči sa mi to
a dnes mi prisiel list od endokrinologa. takze vyzeram takto:

ft4 1,4 (0,8-1,85)
TSH 6,12 (0,4-3,0)!!!!!!!!!!!!!!
protilatky >1000 (normalne
18. feb 2010 o 18:00  • Odpovedz  • Páči sa mi to
strouzek, gynda povedala cosi, ze 5 tt (+2) ak som to dobre pochopila. povedala, ze nabuduce by uz mohlo byt vidiet srdiecko. povedala, ze len co ho bude vidiet, vystavi mi tehotensku knizku.
18. feb 2010 o 18:02  • Odpovedz  • Páči sa mi to
jerry no to TSH máš vysoký to jsme řešili včera a to FT4 nemáš to v nějakých jiných jednotkách?? já ho mívám v normě ale mám číslo kolem 14
18. feb 2010 o 18:02  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok