icon

Strach z pretečenia počas menštruácie

13. okt 2025

Ahojte, prvé dni mávam hrubé vložky ešte aj menštruačné nohavičky a leginove krátase pod riflami ale aj tak sa bojím že preteniem hlavne keď mám niekde dlhšie sedieť a potom sa postaviť. Už sa mi veľa krát stalo že som niekde hodinu sedela s po postavení úplný prud že som musela utekať len tak tak som to stihla. A teraz mám takú robotu že musím sedieť 2hodiny v kuse a bojím sa toho že po postavení preteciem. To je taký hrozný pocit že neviem ako sa mám vykritit aby to prestalo. Tamponov sa bojim takže to neprichádza do uvahy

Strana
z2
anjelicek26
13. okt 2025

Menstruacny kalisok si skusala? Kazdopadne ak takto velmi silno krvacas (a nesnazite sa o babatko) tak by som zvazila hormonalnu spiralu.... moj muz je po vasektomii, ale ja som si ju kvoli MS dala aj tak zaviest... namiesto ms mam vdaka tomu len jemne spinenie, je to obrovska ulava....

autor
13. okt 2025
@anjelicek26

Menstruacny kalisok si skusala? Kazdopadne ak takto velmi silno krvacas (a nesnazite sa o babatko) tak by som zvazila hormonalnu spiralu.... moj muz je po vasektomii, ale ja som si ju kvoli MS dala aj tak zaviest... namiesto ms mam vdaka tomu len jemne spinenie, je to obrovska ulava....

@anjelicek26 toho sa bojím tiez

anonym_9810da
13. okt 2025

@anonym_autor ono sa to da ciastocne udrzat, ked sa naucis poriadne stiahnut panvove svaly. Aspon kym dobehnes na najblizsie wc. Trenuj 🙂

anjelicek26
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor preco? Zavadzanie je trochu neprijemne, potom 3-5 rokov sväty pokoj, prvy mesiac trochu spinenie, kym sa to ustali... taketo krvacanie nie je ok a aj stracas vela zeleza kazdy mesiac, musis byt unavena. Ja sa uz modlim, nech prijde prechod cim skor... ale zatial to tak nevyzera, odkedy nekojim, cyklus ako hodinky 31 dni ani den viac ani den menej...

autor
13. okt 2025
@anjelicek26

@anonym_autor preco? Zavadzanie je trochu neprijemne, potom 3-5 rokov sväty pokoj, prvy mesiac trochu spinenie, kym sa to ustali... taketo krvacanie nie je ok a aj stracas vela zeleza kazdy mesiac, musis byt unavena. Ja sa uz modlim, nech prijde prechod cim skor... ale zatial to tak nevyzera, odkedy nekojim, cyklus ako hodinky 31 dni ani den viac ani den menej...

@anjelicek26 tak podľa mňa mám bežnú stratu krvy len ja mám ten problém že keď sedím tak nič a potom keď sa postavím všetko naraz a to vložka väcsinou nevydrzi

stellarstar
13. okt 2025

@anonym_autor začať používať kalíšok

tenerifka
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor bojis sa tamponov, bojis sa kaliska...... Preco?

tianna
13. okt 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 tak podľa mňa mám bežnú stratu krvy len ja mám ten problém že keď sedím tak nič a potom keď sa postavím všetko naraz a to vložka väcsinou nevydrzi

@anonym_autor stačí mať správnu vložku. Ja tečiem ako ropovod a presne toto sa mi stáva pravidelne prvé dni 😆 postavím sa už len cítim ako sa to zo mňa valí. Používam popôrodné vložky Gentle Day anion. Ešte malý trik vždy si vložku poriadne natiahni do strán v strede nohavičiek, tam kde sa ti dotýka inkriminovanej oblasti 😉 nepretiekla som ani raz odkedy ich používam a to teda kým som ich objavila som na noc musela lepiť 2 nočné a ešte vzadu po bokoch obliepat intimkami 🤣 túto dám jednu a je kľud 🙂 kúpiš ich v DM.

tianna
13. okt 2025
@tenerifka

@tenerifka mne by to bolo figu platné, ten kalisok by som upchala 1. zrazeninou 😬 a tampón by nemal šancu 🤣

weleda123
13. okt 2025
@tenerifka

@tenerifka ja to tiež nemám rada napríklad.

tenerifka
13. okt 2025
@tianna

@tenerifka mne by to bolo figu platné, ten kalisok by som upchala 1. zrazeninou 😬 a tampón by nemal šancu 🤣

@tianna no ja tampon+vlozka+menstruacne nohavicky..... Tiez som si uz za zivot uzila svoje😥

anonym_a76969
13. okt 2025

som na tom rovnako, druhý deň chodím každé 3 hodiny vylievať kalíšok, k tomu mám aj vložku - pre istotu. ale musím povedať, odkedy používam kalíšok, je to super. Žiadne šoky keď sa postavím. Na internete nájdeš viacero návodov ako ho vložiť, nájdeš si pre seba ten vyhovujúci.

anonym_a90277
13. okt 2025

Daj si tampon aj vlozku a nohavicky menstruacne. Ak vies ,ze by mohol byt problem. Ale nemyslim si ,ze toto by nestacilo. Zas liter z teba nevytecie ani po 2hodinach sedenia.

carduelis
13. okt 2025

Poporodne vlozky skus, netreba sa hanbit, oni su extra siroke presne na silne krvacanie.

anna777115
13. okt 2025

Jednorázove menstrucne nihavicky. Uplne super, nemusiš mať strach z pretečenia. Dcera pouziva do skoly aby nemala problem s vymuenanim vloziek a pretečenim.

anonym_17e3c5
13. okt 2025

Trosku prehanas jednoducho... hrube vlozky, menstruacne nohavicky, leginy?? Ved samotne tie nohavicky by ti stacili, presne na to su urcene na silnu ms.
Ja tiez prve dni mam silnejsiu menstruaciu, presne poznam ten pocit ako sa posadim/ postavim a len citim ako sa zo mna leje 😬 Ale ani by mi nenapadlo kvoli tomu az takto stresovat. Ved urcite nosis cierne alebo tmave nohavice/ sukne tak kde je problem?? Aj keby pretecies nic nie je vidno na tebe 😉

letfenixa
13. okt 2025
@tianna

@anonym_autor stačí mať správnu vložku. Ja tečiem ako ropovod a presne toto sa mi stáva pravidelne prvé dni 😆 postavím sa už len cítim ako sa to zo mňa valí. Používam popôrodné vložky Gentle Day anion. Ešte malý trik vždy si vložku poriadne natiahni do strán v strede nohavičiek, tam kde sa ti dotýka inkriminovanej oblasti 😉 nepretiekla som ani raz odkedy ich používam a to teda kým som ich objavila som na noc musela lepiť 2 nočné a ešte vzadu po bokoch obliepat intimkami 🤣 túto dám jednu a je kľud 🙂 kúpiš ich v DM.

@tianna v Kauflande ich majú lacnejšie.

kafedame
13. okt 2025

Presne poznám ten pocit😟
Mne pomohli jedine tampóny,na tie prvé dni.

procrastique
13. okt 2025

Možno návšteva psychológa?

saxana000
13. okt 2025
@anna777115

Jednorázove menstrucne nihavicky. Uplne super, nemusiš mať strach z pretečenia. Dcera pouziva do skoly aby nemala problem s vymuenanim vloziek a pretečenim.

@anna777115 prosim ta su aj v mensej velkosti?ja som ich teda este nikde nazivo nevidela ale za tu cenu by som ich aspon na noc vyskusala ako poistku.

stellarstar
13. okt 2025
@saxana000

@anna777115 prosim ta su aj v mensej velkosti?ja som ich teda este nikde nazivo nevidela ale za tu cenu by som ich aspon na noc vyskusala ako poistku.

@saxana000 M aj S majú, kuk 101 drogérie alebo teta drogérie aj dm a ked v obchode nemajú tak treba online obj. Som si všimla že v dm tiež nemajú všetky veľkosti ale online hej

anonym_13ff58
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to nie je bežná menštruácia, keď vložka nevydrží, keď sa postavis

autor
13. okt 2025
@tenerifka

@tenerifka je mi to nepríjemné už som to skúšala a citim sa pri to m celú dobu nepríjemné a bojím sa hlavne toho že to nevyberiem

autor
13. okt 2025
@procrastique

Možno návšteva psychológa?

@procrastique preco máte taký pocit?

procrastique
13. okt 2025

Pri najmenšom je to správanie/pocity/myšlienky čudné, možno by som hľadala pomoc u iného odborníka, lebo toto mi príde skôr psychického pôvodu než nejaký reálny problém.

januska12323
13. okt 2025

Buď sa z teba leje a zišlo by sa riešiť s lekárom alebo si to len namýšľaš. Tampón nemáš prečo nevytiahnuť, keby sa aj odtrhla šnúrka vieš ho vytlačiť.

ivanakal
13. okt 2025

Mavam podobny problem s pocitom pretecenia. Zvyknem pit čaj z alchemilky, vtedy mam miernejsie krvacanie, tak je to bez problemov. Ale ked ho nahodou nemam, tak je to horor. Ten caj mne velmi pomaha, tak skus. Resp., je to čaj "Klidna menstruace" od Lerosu.

edinka126
13. okt 2025
@anna777115

@anna777115 ahoj prosím ta kde ich kupujes?

anna777115
13. okt 2025
@edinka126

@anna777115 ahoj prosím ta kde ich kupujes?

@edinka126 Rozne, v tete, dm-ke. Videla som aj cierne aj biele su uplne ako nohavicky a na pol dna maš pokoj , alebo celu noc.

senta_sofia
13. okt 2025

@anonym_autor riesila som tamponmi, uz asi 12 rokov kalisok, zachyti ten prvotny naval a aj ked je plny, nepreteciem. Druha moznost su plienky, su aj pre dospelych alebo inkontinencne, ale neviem, ci by si sa v tom citila komfortne.

Strana
z2