icon

Stratila som vekom elasticitu kože v intímnej oblasti?

26. sep 2024

Ahoj, mám taký problém, a chcem vedieť, či je to spôsobené vekom, alebo čím.
Začnem tak že mám 33 rokov. Cca od 29 si všímam, že menzes je iný, z 5 dní sa zmenil na tri. Všetky možné lekáraske vyšetrenia sú ok- štítna, hormonálny profil, testy na pohlavné choroby, laparoskopia atď. a snažíme sa o dieťa pomocou centra asistovanej reproducie, tak mám snáď porobené všetky možné vyšetrenia. Nikdy som tento problém nemala, ale posledný rok som vždy po styku ako keby zodratá. Ako keby sa mí spraví trhlinka okolo vchodu do pošvy. Používame lubrikant, aj sme skúšali iné značky, kadečo, kokosový olej, vazelínu, krém s vitamínom E, ako keby, som zrazu mala krehkú kožu tam dole. Do toho sa mi spravila aj análna trhlinka. Mala som s tým problém asi 2x v živote, raz sa to zahojilo samo, raz to trvalo fakt dlho a musela som si dávať vazelínu pred vyprázdnením, lebo proste stolica tú trhlinu vždy podráždila a nemalo sa to kedy zahojit. No a teraz ma to trápi cca rok. Nie je to "až" také strašné a nie je to v kuse, ale na konci análneho otvoru sa mi to z času na čas ako keby roztrhne, potom ma stolica bolí a mám trošku čerstvej krvi na papieri a štípe ma to.
Ja neviem, či je to normálne, či je to proste starnutím, alebo či by som mala hľadať nejaký problém?
Vravím testy všetkého druhu máme ja aj muž za sebou a pravidelne ich podstupujeme, ako sa snažíme o dieťa. Ako keby som stratila elasticitu tam dole. Neviete niečo tom?

anjelicek26
26. sep 2024

Laparoskopiu ti robili preco? Kazdopadne ked pouzivate lubrikant, tak nejaky priatelsky k spermiam, ja ti neviem, ci kadejake druhy kremov a kokosovy olej a ine pokusy tam dole spravia dobru sluzbu po case... chapem, ze skusate vyriesit problem, ale mozno je to proste v stravovani... vela cukru, vela skrobov, ze sa ti nedari mat dole dobry hlien... boh vie... skus sa zamysliet aj nad tymto aspektom...ci dost pijes... ci mas dost selenu, zinku, zeleza, inych mineralov, ci jes dost tmavej zeleniny...

anketkarka
27. sep 2024

Skúšala si probiotiká? Podľa mňa máš zlé zloženie mikrobiomu v pošve a črevách, a preto Ti nepracujú správne. Prečo máš to zlé zloženie je tiež zaujímavé zistiť. Určite strava a životný štýl. Skúsila by som toto, ale nie každému pomôže.
https://www.andrejmedved.sk/medved-natural-3/va...

osky
27. sep 2024

Mna este napadli hemoroidy/v suvislosti s trhlinou na konecniku/

lucia245
27. sep 2024

Okrem zmeny stravy mi napadli ešte ľanové semiačka. Za lyžičku večer zaliať teplou vodou do polovice pohára a ráno vypiť. Pijú to tehotné kvôli dobrému vyprázdňovaniu a zároveň aby bábätko rýchlo a ľahko vyklzlo, takže by to logicky aj neotehotnej malo "zvlhcit" pošvu a konečník. Alchemilkovy čaj z kvalitnych byliniek je prvá pomoc pri ženských problémoch. A teda ako jediný lubrikant by som volila prírodný kokosový olej. Sprchovy gél na intímnu hygienu ak už tak bez pridaných vôní. Miesto tamponov prírodné vložky/menštruačné nohavičky

alenka58
27. sep 2024

mne pomohla zmena stravy a veľmi bidet, ak sú to hemoroidy

nikolani
29. sep 2024

Tiež som mala problém s takýmito mikrotrhlinkami a pocitom zodratia, riešila som vtedy aj vracajúce sa mykozy (aj s gynekológom) ale jediná vec ktorá mi naozaj pomohla a je dobre doteraz (už asi rok a pol) sú probiotiká od Carnium Botanicals, ja som mala konkrétne tuším že Natal Biotic sa volali, lebo som vtedy ešte dojčila (tieto boli vhodné aj pre dojčiace a tehotné).