Striedanie starostlivosti dieťaťa v tomto období s otcom.

jozkohrasko
23. mar 2020

Ahojte, chcela by som sa opytat, ako to mate teraz v tomto obdobi so striedavou starostlivostou? Resp.ak ma otec deticky iba vikendy? Myslite ze je to vhodne alebo nie?
Ako to riesite vy?
Dakujem moc krasne za odpovede.

sonnenshein
23. mar 2020

Velmi zalezi od otca. U nas mame nastastie absolutne nadstandard vztah, takze sam volal, ze by bolo rozumnejsie docasne si len telefonovat.
Asi nemusim hovorit, ako velmi to ocenujem (aj s prihliadnutim na fakt ze o chvilu rodim), a pri prvej moznej prilezitosti mu to rozhodne oplatim.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
23. mar 2020

@jozkohrasko a ako stare su tie deti?

tilko
23. mar 2020

@ptmt1011 ja by som sa na to pozrela aj z druhej strany.Školy sú zavreté, rodičia ostávajú doma s deťmi, zaviedli sa rôzne opatrenia.To znamená, že ľudia sa nenavštevujú, nestretávajú.Nič nie je ako pred pár týždňami.Druhý rodič čo nebýva s dieťaťom chodí asi do práce a aj keď nechodí ako môže vedieť, že sa niekde nenakazil.Aj rozvedený rodičia majú nové rodiny.Takže ľútosť neľútosť, treba si chrániť svoje zdravie. Rodičia sú dospelí, takže niečo by mali vydržať pre zdravie svojich detí a nie vyplakávať ako ich nevidia. V dnešnej modernej dobe plnej techniky sa dá všeličo vymyslieť. To že sa pár týždňov nepostískajú vzťahy neničí.
Moje dieťa sa s otcom nestretáva od začiatku marca. Tak sme sa dohodli pre zdravie nás všetkých.

majkeel
23. mar 2020

Teraz neriskovat nakazu posuvanim si dieta a vynahradit to potom neskor.
Zase na druhej strane, ked su obaja zodpovedni, prist auto po dieta, mat rusku, ist rovno domov, dodrziavat karantenu a viete, ze ste obaja zdravi, tak je jedno, ci je u mamy, alebo u otca.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabrielaaaa
23. mar 2020

Ja som mu ho nedala ale my to máme trošku iné on ho nemá mať cez víkend ale stará sa tak mu ho dávam no teraz už ho nemal mesiac najskôr bol chorý a teraz toto a o to chápe nedám mu ho predsa do autobusu keďže si nevie zohnať odvoz a nedám mu ho už len preto že žijú pokope celá rodinka v jednom byte a keďže jeho priblbly brat sa stretáva s kade kým tak to nemienim riskovať nedávam ho nikomu sme stále zavretý doma ❤️nikdo mi tu nechodí a mám kľud 😍

tilko
23. mar 2020

@ptmt1011 Autorka sa pýtala rodičov, ktorí majú striedavú starostlivosť, prípadne víkendy....
Ako píšeš, že skúsenosť nemáš, vyjadriť názor môžeš, ale autorka potrebuje reálny pohľad na vec. Nie čo by bolo keby bolo. Tým ťa nechcem uraziť.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
23. mar 2020

Nemame striedavku... stretavanie po vzajomnej dohode.... teraz je dcera pondelok utorok u otca.... v podstate moze ist ku nemu kedy chce...byvame od seba necely km... okrem toho ja pracujem , on je doma okrem nakupu nechodi nikam,kedze patri k rizikovej skupine... a doprajem mu aj ucenie s dietwtom nech si utuzuje vztah s dcerou

maciatkolulu
23. mar 2020

@ptmt1011 nuž, ja si zase myslím, že dospelý chlap vydrží nedávať srdcervuce odkazy na fb.... Myslím, že každá rodina vie pri normálnych vzťahoch co a ako. Ak by malo prísť k riziku, tak minimálne ten otec by to mal zvládnuť aj bez fnukanua na verejných sieťach, aby ho asi ľutoval ostanú, inak nechápem. Ú nás je absolútny zákaz sa stretávať s osobami, s ktorými sa nežije v domácnosti. Aši nie pre srandu

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bodka70
23. mar 2020

môj syn chodí každý víkend k otcovi, aj počas týchto dní, presne systémom ako spomínal @majkeel - dohodli sme sa, že chodí po neho jedine autom (sme v jednom meste na rôznych sídliskách), jedine s rúškom - on aj syn a nechodí s ním nikde - je stále doma, ani do obchodu, nikde - len cesta tam a späť.

jozkohrasko
autor
23. mar 2020

@moonlight1210 jedno ma 10 a druhe 12 rokov

jozkohrasko
autor
23. mar 2020

Dakujem vsetkym za odpovede 🙂

martina1201
23. mar 2020

@jozkohrasko ahoj, ja mám deti i už veľké síce, máme rozšírenú starostlivosť tak že deti chodia cez týždne 2x poobede a každý druhý víkend a dodržiavame to stále.

84mirkaba
23. mar 2020

@jozkohrasko ahojte.ja mam 11rocnu dceru a tyzdennu striedavku.Tiez som vahala ako postupovat ale nakoniec sme sa dohodli ze to neporusime ale len z dovodu ze viem ze su vsetci doma tak ako my,ze nechodia do roboty(zije uz s novou partnerkou).a ze su zdravi.Ako nahle by isli do roboty alebo prejavovali na sebe znaky nejakeho ochorenia tak ostane u mna.

zuzkalujza
23. mar 2020

Naša má 10 rokov a tiež sme sa teraz dohodli na týždňovom striedaní. Aspoň si užije oboch rodičov, má trošku aj zmenu. Jej otec podniká a vie si to zariadiť, aby sa jej venoval, ja pracujem z domu a aspoň ten týždeň čo je s tatom si "nadbehnem" aby som sa jej ten ďalší vedela viac venovať. A malá je takto max spokojná. Samozrejme, že nechýbajú denno denné skajpové hovory 🙂

lujza123
23. mar 2020

@jozkohrasko my sme v karanténe ale keď nám skončí pôjde k otcovi. Zase všetci si dávame pozor a neriskujeme.

mimulik3
24. mar 2020

U nás je tiež taka situácia a neviem co robiť nakoľko sa otec deti vratil z Rakúska a musí byť v 14 dňovej karanténe a keď mu skončí chce deti na týždeň že on nebude tak dlho bez nich.. A neviem co robiť 😞 nemáme súdom dane kedy máva ich každý druhý víkend.

sbear
27. apr 2020

@ptmt1011 tak to je teda velmi sikovna matka, ze to takto vybavila. Otec to moze dat kludne na sud a ona dostane 1500 EUR pokutu. Ja som len 3 dni chcela vynimku a ex uz mi ani jeden den neudobri naviac. Samozrejme tie 3 dni mal na vymenu. Vsetko musi byt na polovicu u nas. Ale ex sa uz vyhradza, ze ma poda na sud, ak mu dieta neodovzdam presne ako je v Dohode od sudu.