Stvrdnuté prsníky

kristina2904
21. okt 2023

Ahojte prosím Vás som 2 dní po porode včera mi šlo len kolostrum a dnes extrem extrem naliate prsniky jak kamene od obeda myslíte že to hneď musí ísť do zápalu? Malú prikladám aj odaavam už dnes ale zatiaľ sa pocit úľavy nedostavil som vystrašená úprimne bojím sa ze o mliečko prídem skôr ako začnem poriadne kojiť. Skúšam aj teplú a vládnu sprchu striedať. Bojím sa toho zápalu

viestta
21. okt 2023

Odstrekovat treba, jemne masirovat a teple obklady

pinke87
21. okt 2023

@kristina2904 v sprche si daj na ne čo najteplejšiu vodu akú znesies a masiruj tiež silou akú znesies ,zovretou päsťou od vonkajšku smerom k bradavke , po celom obvode prsa .To mne poradila lak. poradkyňa po pôrode , tiež som mala bolesti .

pininka1
21. okt 2023

Nech ti donesú alpu, dat na bavlnený kapesnik cez noc do podprsenky a uvidíš ráno ako sa ti uľaví. Mne to veľmi pomohlo

akvi
21. okt 2023

@kristina2904 mne pomohlo odsať, už v pôrodnici mi dali elektricku odsavacku, ručne odstriekat mi to vôbec nešlo, ani ručnou odsavackou. A dieťa si jednak nevladalo z tak naliatych potiahnuť a jednak ani nestihalo toľko vypiť, bol to fakt masaker, koľko mlieka zrazu sa tvorilo. Po pár dňoch sa to upravilo a potom sa už tvorilo podľa potreby dieťaťa.

majlo1234
21. okt 2023

Treba dostat mlieko von, bud odsat odsavackou, alebo rucne odstriekat az do ulavy

vkatush
21. okt 2023

@kristina2904 ja som mala to isté, lekári sú už mysleli, že mi pichnú ráno injekciu na zastavenie, lebo to už vyzeralo na silný zápal.

Neviem akým zázrakom, dozvedela sa o mne jedna staršia sestrička, anjel z neba, ktorá mala akurát nočnú.
Prišla, rozmasirovala mi prsia, ukázala, ako na to (pohyby zvonku dnu ku bradavkam, doslova sa snažíš akoby vytlačiť mlieko zaseknuté v mliekovodoch) a priniesla ich odsávačku. Vypýtaj si, určite maju. Najprv rozpumpuj prsia, ak má také nastavenie a až potom začni odsávať. Začni na najmenšom stupni a postupne zvyšuj. Opakovať vždy, keď sa začnú nalievať, lebo inak sa ti budú upchávať.

Ráno lekári nechápali, čo sa stalo 😂 ešte pár dní som to musela opakovať, ale úľava bola okamžitá a aj malý sa vďaka tomu vedel prisať (keď budeš mať ako kameň, upchaté mliekovody, dieťa sa proste nedokáže najesť ).