icon

Súvisí užívanie Euthyroxu s rakovinou prsníka?

5. feb 2024

Čítala som dneska že vraj užívanie umelých hormónov ako je euthyrox , spôsobuje rakovinu prsníka. Preto má zaujímajú nejaké recenzie keďže teraz to užíva už pomaly každá druha žena , ze kolko rokov to už užívate a ste v pohode , alebo či si nebodaj niektora zažila popri euthyroxe tu rakovinu prsníka 🤔
Lebo ja aj v okoli mám jednu čo mala a znovu ma rakovinu prsníka a až dneska som si to tak spojila že vlastne už roky užíva euthyrox keďže nemá štítnu žľazu 🤔

Strana
z2
maciatkolulu
5. feb 2024

Vieš čo,skús si ako tehotná vysadiť lieky😉,skús. A potom sa modlí.
@nevenka ja mám endo v AT a len eurhyrox

autor
5. feb 2024

@heidy222 ako píše nižšie , ani sám lekar nevie riešiť ten autoimunitny proces. Sama ho mám , protilatky som mala strašne vysoké a čo mi pomohla endokrinologicka? Nič , povedala že to sa nijako nerieši. Nerieši? A čo potom vzniká pri vysokých protilatkach? Ďalšie a ďalšie autoimunitne ochorenia … a takto niekto , čo nerieši len čaká, užíva lieky a problémy sa nabaľujú … a o com to celé je ? Biznis.
Čo by z nas mali lekári , keby nas vyliečili ? Prázdne čakárne a tak isto “prázdne vrecka”… ale to už je o inom.

maciatkolulu
5. feb 2024

Píšem ti to...neber a skúšaj. Potom,ale dr nevyhladavaj. A to som ja reálne veľmi veľký odporca chémie,ale je to nejde,tak to nejde. Osobne by som,ale nikoho nenutila brať lieky.ale potom nech sa pacient aj sám doliečiť a nehľadá pomoc .

e1i
5. feb 2024

Ale ozaj by ma potesil zdroj,kde si citala... chcem si precitat aj ja

majamat
5. feb 2024

myslim, ze uplne presna pricina sa nevie. ide o akusi pohotovost v organizme spustat autoimunny proces. tychokolnosti, co to ovplyvnuju je urcite vela - prostredeie, chemicke latky, infekcie, ockovanie.
su sutoimunne procesy, pri ktorych je tam aj geneticka predispozicia, ano samostatne nci tnto autoimunny proces nespusti, posobi vzdy viac tychto faktorov.

majamat
5. feb 2024

a samozrejme, ked sa spusti autoimuny proces, ide o to, ze sa imunitny system "zblazni " a zacne tvorit protilatky proti vlastnym tkanivam, ktore moze znicit natolko, ze dojde ku kompetnemu znefunkcneniu organu a to trvalemu. len vynimocne ide o prechodny problem.

e1i
5. feb 2024

Aha,uz google nasiel... https://www.badatel.net/uzivanie-hormonov-stitn...

badatel... to hovori same o sebe...

majamat
5. feb 2024

akoze ake mas riesenie
neplet jablka s hruskami.

jedna vec je autoimunny proces a druha vec je leiky na stitku. ano am to suvis, ale jednym sa nelieci druhe.

autoimunny proces zastavit nevieme. Euthyrox sa ale neuziv ana autoimunny proces,a le riesia s anim nasledky toho autoimunneho rpocesu. coze ked sa zacne brat, rpoces uz prebieha a casto je uz zlom stave.

ako ti tu baby pisali, je to anhrad ahormonov ktore clovek potrebuje. ak ich nemas, tovje telo nedostava vyzivu, lebo prave metabolizmus stitka ovlyvnuje. moze dojst k uplnemu vycerpaniu organizmu pri neliecenej hypothyreoze. samozrejme u niekoho to prebieha roky u ineho sa to spusti rychlejsie. a zabudla som spomenut, aj stres ma na tom svoj podiel viny. no a pri neleiceni, dochadza po urcitom case k vycerpaniu, bezvodomiu a prichadza smrt. hlavne teda u tych s ryhclejsim priebehom.
ti s pomalsim priebehom zrejme preziju,a le za aku cenu?
u deti, alebo pocas tehotenstva, dochadza aj k mentalnej retardacii.

zuzanaam
5. feb 2024

@lavender94 akurát že eutyrox je umelá náhrada a nie prirodzený hormón. A má množstvo nežiadúcich účinkov.

majamat
5. feb 2024

v clanku je popisna yhlavne suvis rakoviny s nedostatkom jodu a zien, ktroe sa leicili Euthyroxom.

takze podla man id eo to,ze je tam teda nedostatok jodu, ktory sa prejavi hypothyreozov a vdaka tomu sa zvysi riziko rakoviny.
je tam spomenuta zla diagnostika, no to sa viac tyka minulosti. v dnesnej dobe s auplne bezne odoberaju autoprotilatky a ak je tam tento proces,potom tam je ina pricina. samozrejme suvisle s tym tam moze byt aj nedostatok jodu a tiez nemusi.

zuzanaam
5. feb 2024

autorka pozri autoimunitný protokol. Mne eliminovať protilátky pomohlo vysadenie lepku. Namiesto umelých náhrad hormónov beriem NDT, sušenú štítnu žľazu. Pri L-tyroxíne som mala hádam všetky nežiadúce účinky aké mohli byť. Roky som sa cítila ako zombie, nevládala som nič. Dosť som si povedala keď mi začal tlak lietať na 200/105. Vždy som mávala tlak skôr nízky, od vysadenia nemám žiaden problém.

autor
5. feb 2024

@zuzanaam áno. Ja viem , veľa som si študovala o štítnej zlaze a liečbe tej autoimunity , tiež som bez lepku aj mlieka a protilatky klesli (písala som to len pre tie čo nevedia , keďže lekári povedia že sa to “nelieči”)
A prosím kto ti predpisuje to NTD?

54tinka54
5. feb 2024

Viem že L-thyroxin, čo je tiež liek na hypotyreozu, má v pridávných látkach mastenec (je škodlivý, rakovinotvorný). Nepoznám zloženie euthyroxu ale určite má okrem syntetického hormónu štítnej žľazy aj nejaké pomocné látky, treba sa zamerať hlavne na ne. Ja som tiež hypo a užívam Tirosint, ten je z hľadiska pomocných látok “najčistejší.” Aj keď ho neprepláca poisťovňa, mne to za to stojí.

lavender94
5. feb 2024

@zuzanaam chemicky je to rovnaký ako levotyroxin, ktoré naše telo tvorí samé. Nežiadúce účinky súvisia s tým, že nikdy nedokážeme nastaviť presne chýbajúcu dávku, takže je človek bud mierne predávkovaný alebo poddávkovaný.

zuzanaam
5. feb 2024

@lavender94 nie, nie je. Potom by ani nedávalo zmysel okamžité odoznenie vedľajších účinkov po zamenení L-tyroxínu za NDT. A že toho bolo (depresia, búšenie srdca, skáčuci tlak, permanentná únava, mozgová hmla, priberanie, bolesti kĺbov, kožné prejavy). Toto všetko prestalo takmer zo dňa na deň. Už na druhý deň som sa po rokoch cítila konečne psychicky dobre.

zuzanaam
5. feb 2024

nikto mi nepredpisuje. Kupujem si z internetu. Ak si chceš dať predpísať, dá sa v zahraničí, napr. v rakúsku. Ale vyšlo by to ešte omnoho viac, ako keď si kupujem na vlastnú "päsť".

autor
5. feb 2024

@zuzanaam tak ale to potom niejento NTD čo predpisujú v rakusku lekári , to je niečo iné čo si objednávaš sama 🤔

zuzanaam
5. feb 2024

NDT je NDT. Zatiaľ sa dá zohnať ako výživový doplnok zo zahraničia. Objednávam konkrétne z USA.

nevenka
5. feb 2024

Mne protilatky klesli na nemeratelne hodnoty v 4.tehotenstve, po porode znova vyleteli. Jednoducho, mne ten zapal utlmilo na komplet tehotenstvo.

katka700
5. feb 2024

Autorka ešte stále si nenapísala kde si to čítala. Človek žije dlho a je veľmi ťažké dokázať že niečo spôsobuje rakovinu. Len zober koľke roky trvalo dokázať že fajčenie a nadmerné opaľovanie spôsobuju rakovinu.
Náhrada hormónov štítnej žľazy je jedno z mála liečiv čo odporúčajú užívať praktici alternatívnej medicíny. Existujú prírodné antibiotika, prírodné sedativa a tak ďalej, ale rastlinu čo funguje ako hormón štítnej žľazy ešte neobjavili.

nevenka
5. feb 2024

@zuzanaam no ale ja toto mam aj pri hyper, tak ako to potom je? Resp. mam protilatky aj-aj, TSI mi uz na Thyrozole klesli, stitna, aj ked je optimalna, fT4 napriklad okolo 17-18, tak aj tak vsetky priznaky. Tlak stale vysoky, no zacala som zase priberat, znova brutal padanie vlasov. Ja mam teda aj Hashimoto, aj Gravesa v remisii. No ja sa asi nikdy uz nebudem citit normalne.

nevenka
6. feb 2024

@maciatkolulu ale su tam aj lekari, co predpisuju NDT. Asi ich tiez nie je vela.

nevenka
6. feb 2024

@katka700 rastlinu nie, ale su alternativy, ako susena stitna zlaza zvierat. Tak nech skusi. Ak je navyse tehotna, tak ja osobne by som to sama na vlastnu past neskusala. Aj predavkovanie sa je nebezpecne. A osobne sa bojim aj BSE.
Ja som skusila alternativu pri hypertyreoze, prvy atak mi to fungovalo, ale dalsie nie. Tam by som bez liekov umrela. Lekar sam sa ale cudoval, ako je mozne, ze mi klesaju protilatky, len ze to robim dobre. Ale to sa bavime o stimulacnych. Kamoske neklesaju a ide na operaciu.

Strana
z2