icon

Svrbenie v okolí konečníka a ekzém okolo pošvy

feketka
2. jún 2020

Ahojte, potrebujem poradiť, ani nie tak odborne ako skôr s tým či niektorá z Vás neprechádzala s niečim podobným ako ja. Mám dosť veľký problém na veľmi hlúpom mieste. Asi pred 1,5 rokom ma začalo svrbieť okolo konečníka, malo to svoje obdobia veľmi svrbiace, málo svrbiace, ktoré sa striedali. Zo začiatku sa to dalo držať pod kontrolou, potom to svrbenie prešlo do "predu" a vytvoril sa mi ekzém medzi nohami okolo pošvy. Nejde to dovnútra, ale je to z vonkajšej strany okolo pyskov. Besne to svrbí, mám to začervenané a aj vysušenú kožu miestami. Dokonca sa mi tvoria malé ranky (ale to je asi zo škrabania, keď to občas nevydržím aj keď sa držím ako viem). Celé to je veľmi nepríjemné. Chodím s tým po vyšetreniach, v podstate na to nezabrali zatiaľ žiadne maste ani lieky od doktorky. A ak niečo zabralo, tak len na mesiac a potom to celé znovu začalo od začiatku. Okrem tohto miesta sa mi vytvorili hrozné ekzémy na dlaniach, priebeh je rovnaký. Keďže mám histamin. intoleraniciu aj laktózovú, tak som najprv skúšala prísnejšie diétovať, ale mám pocit, že to s tým vôbec nesúvisí. Trávenie sa mi upravilo, ale ekzémy a svrbenia zostali nezmenené. Periem v hypoalergických prac. prostriedkoch, používam všetko bezparfémové už 10 rokov, nohavičky periem už len v čistej vode, ale stále žiadna zmena. Som z toho dosť zúfalá. Ešte sa k tomu s mužom snažíme aj o dieťa, ale s tým problémom tam dolu na sex nemám ani chuť :/ Nemala niektorá z Vás podobný problém? Potrebujem vedieť, že v tom nie som sama a že sa to dá nejako zvládnuť :(

Strana
z2
nnk
Autor odpoveď zmazal
veronikamat
30. aug 2021

@nnk po 7 rokoch zeby to az teraz prislo...nemyslim. skusali sme aj bez, aj ci to nie je alergia na latex, silikony,... Nic v podstate stav nezmenilo.

simca06022011
30. aug 2021

No ale toto mozu byt kvasinky, baktérie nie len vaginalneho pôvodu ale aj crevneho. Zhorsuje sa to napr. Vlhkom, trenim... U dr si bola? Gastro/gynekolog? Ak je to nejaka kvasinka tak to mas na dlhu liecbu, treba pridat diétu prisnu a dlho osetrovat... Aj ked ti prejavy zmiznu, este nejaku dobu to liec (mala som mykozu na kozi cca 2x5cm a liečila som to skoro rok, kym som prišla na to, ze tu mast proste mysim pouzivat dlho a vsetko co s tym pride do kontaktu vyprat a vyzehlit, inak sa mi to vracalo)
Nemyslím, ze taketo podrazdenia dlhodobé su z nejakého "kontaktu" nape s avivazou... Ani vlozkou, ved to par dni v mesiaci pouzivas a zahojilo by sa to v priebehu cyklu, nie? Podľa mna to bude nejaká infekcia opakujuca sa, mozno ak dr nic nenbajde tsk nieco na podporu imunity (enzymy, mozno imunolog ak ti to odporuci gynekolog) a mne pomahaju v takychto chvilach gely na noc😁 napr lactofeel alebo s teatee olejom je asi dr. Theis (neviem presne, teraz ho nemam) - skus pozrieť popis. Mozno sa ti oplsti vyskusat.

@veronikamat

Strana
z2