Syndróm lepivých doštičiek
ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?
@monchichichi vtedy už len fraxik a duphaston
@alenka10101 pri poslednom tehotenstve som brala fraxik aj anopyrin, aj tak to dopadlo zle... Duphaston som ešte nebrala, tak to gynekologická chce skúsiť s nim. Všetky ostatné vyšetrenia mam ôk, našli mi len tie doštičky. Jedného syna mam, všetko bolo v poriadku - aj otehotnenie, aj tehotenstvo, bez akýchkoľvek problémov. A teraz keď chceme druhé, tak 4 potraty za sebou. Vy co ďalej plánujete? Chcete skúšať, kým to nevyjde?
@denkaa1 to ťažko každá sme iná ani doktori nevedia len skúšajú. My po novom roku by sme chceli skúsiť teraz som mala 2potraty za rok tak to nechcem síliť.
My ešte dieťatko nemáme tak to chceme skúšať kým to ako tak zvládame.
Držím Vám veľmi prsty vieme ake je to ťažké
@skoba3
@alenka10101 dúfam, že nám to vyjde. Nechápem čo sa mohlo pokaziť, keď prvé tehotenstvo bolo úplne bez problémov. A ten strach je najhorší, ale sme silné a určite to aspoň raz vyjde 🙏 treba len verit 😉
@monchichichi len anopyrin/aspirin/ ja beriem.S fraxiparinom som potratila
@jvlo hneď ako som zistila, že som tehotná, bola som u svojej hematologicky a ta mi robila nejaké odbery, ale neviem co všetko tam sledovala.všetko bolo OK.
Pokiaľ viem, tak doštičky vyšetrujú len na odborných pracoviskách, nie v klasických hematoambulanciach. Ty si chodila aj do Martina na začiatku tehotenstva?
@denkaa1 ja som chodila prioritne len tam, az vo vyssom stadiu, ked mi robili len klasický krvný obraz, tak som chodila do PB na hematologiu. Mne to v MT Hollý vysvetľoval tak, že pre každého treba inú dávku anopyrínu. Pokiaľ si už toľko x potratila, tak by som si zistila, či ti robili kontrolný odber na doštičky po nasadení anopyrínu, prípadne v tehotenstve. Nechcem ta nejak zarmútiť, ale duphaston je slabučký hormón. Neveim, či by som sa na to spoliehala. Skús si prečítať príspevky od mamičky senselinka, alebo jej napíš, možno by ti vedela poskytnúť nejaké informácie, ako sa podarilo otehotnieť jej
@skoba3 no ved. Vraj nejlepsi liek je hneď otehotnieť. Ale ja sa na to momentálne necítim. Už predtým sme do toho hopli zhurta s priateľom. A nič sme si neuzili. Tak možno teraz mam Agatka dala šancu sa spoznať a ešte viac milovať. Ideme sa brat a rada by som si tu svadbu užila bez stresou. Ale on furt že treba hneď ďalšie ze je to najlepší liek
@lisiatko1906 áno je to najlepší liek ak to vyjde,to som si aj ja povedala minulý rok po 1.takomto "zážitku"o 3mesiace som bola tehotná,ze zabudnem,a znovu sa mi to stalo.určite sa neponahlajte a uzite si svadbu atď..🙂
@lisiatko1906 áno tam chodím. Ale už je to cele zle tam.
Ahojte zienky. Idem si k vam po radu. Zistili mi SLD, na hematologii mi predpisali anopyrin, avsak nasledne na to som od mamy zistila, ze mam na acylpyrin alergiu, takze na odporucanie hematologicky som mala anopyrin vysadit. Nove lieky mi mal predpisat vseobecny, avsak nepovedala ake, vraj bude vediet. Ten mi zase povedal, ze liek musia urcit na hematologii. Takto volam raz jednemu, raz druhemu, pohadzuju si ma ako horuci zemiak, ani recept, ani lieky. Co je ale najhorsie, hematologicka mi vravela, ze anopyrin je jediny liek, ktory sa moze brat v tehotenstve. Ak mi aj predpisu nahradu a ja otehotniem, no prve tyzdne o tom nebudem vediet, bojim sa poskodenia plodu. Prosim vas, nemate niekto skusenosti s alergiou na anopyrin a tehotenstvom? Nemam sa kde dopatrat k odpovediam, aky liek by neuskodil babatku. Dakujem
@alexsk ja nemozem anopyrin.Uzivam trombex.A ak by som.bola tehotna,idem.na fraxiparin inj.Ziaden stres,vsetko sa da.
@carmenuska dakujem za odpoved, no a ten trombex neublizi plodu, ked este nebudes vediet, ze si tehotna? Mne totiz hematologicka povedala, ze anopyrin je jediny liek, ktory sa moze uzivat v tehotenstve, ze mam na to upozornit vseobecneho, ak mi bude predpisovat dalsiu davku.
@jvlo dakujem, to planujem urobit, dufam, ze alergolog bude ochotny. Nevies, ci sa to zistuje z krvy a ci mi to vie zistit iba alergolog? U nas sa caka na vysetrenie aj 2-3 mesiace. U mna je problem aj ten, ze sa nam po potrate nedari otehotniet, hematologicka vravela, ze to ma na svedomi SLD a po nasadeni liecby to pojde.
@alexsk tak to neviem.Ja uz tretie mat nemozem bohuzial,ale tak mi povedali.Viac som sa nevypytovala.A ako pise baba predomnou,daj si spravit testy.Normalne alergologicka mi rpbila test na anopyrin.On spolu s aspirinom obsahuju jejaku kyselinu a ta ti moze robit zle.Ak ti nevyjde alergia potvrdena,mozes ho.Mne to robilo busenie srdca,hnacky.A skoncila som.na urgente,potom sa prislo na tu alergiu.Po tyzdni uzivania sa mi to stalo.
@alexsk ano,z krvi sa to robi a moze to len alergolog.A sld robi skor potraty a nie to,ze nemozes otehotniet.Tam je potom zvacsa aj ina pricina.Ja som aj ,aj
@carmenuska
@jvlo dakujem baby za odpoved. Zajtra zbehnem ku vseobecnemu, kedze aj tak stale nemam lieky a spytam sa, ci mi vezme krv.
Ahojte. Vcera som bola v Hemomedika NR, a celkom dost veci mi pozistovali. Syndrom Lep. Dosticiek a Heterozygot a viac veci pozitivnych...s vysledkami som sla k mojej gyne, ta mi povedala ze hned po zisteni tehotnosti nasadime injekcie a tabletky a dohodneme sa co s pracou. Boli ste PN na rizikovom pri takejto diagnoze? Mam sedave zanestananie tak ma to zarazilo. Potratila som 2x. Raz v 6tt a druhy krat teraz v augiste MA v 12tt. dakujem pekne.
@jana_13 ja som musela zacat brat anopyrin min 2 mesiace pred otehotnenim. A nebola som na PN. Tiez som 2x potratila v 6tt a v 12tt.
@carmenuska ahoj, ja som bola na tom presne tak isto. Nasadila mi vessel due. To ti nenavrhli?
ahojte dievčatá, zistili mi SLD II.typu, mám nasadený liek Gerasa 100 mg. Chcem sa spýtať po akej dlhej dobe ste išli na kontrolný test na lepivé doštičky kvôli účinku lieku? Mám ísť na opätovný krvný test do MA na hematologiu či mi zaberá liek. Vdaka

@pianina a brala si len fraxik ci aj anopirin?