icon

Syndróm lepivých doštičiek

andreasp
7. feb 2013

ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?

adele
1. sep 2019

@pusa308 ano jedna sa o krvne testy, vezmu ti viac skumaviek. No mne ked robili vsetky mozne testy na zrazanlivost vysledky testov som mala po 3 mesiacoch..ale nebol v nich obsiahnuty test na lepive dosticky, ten mi navrhla docentka az dodatocne lebo sa jej nepozdavali nejake hodnoty. No takze som musela znova na krv na ten test a vysledky som mala po mesiaci.

pusa308
1. sep 2019

@adele mne uz v maji v Rk brali krvi do 8 skumavie ale ze na sps syndrom tam nerobia ze do martina musim ist doktorka mi povedala ze vysledky mam v norme vraj a dala mi termin do Martina len mi nedali cas ty si bola na cas objednana?

adele
1. sep 2019

@pusa308 nie, tam len na den, lekar si urcuje poradie pacienta. Rano prides na krv cca o 7.00hod a cakas kym pride doktorka - ta chodi medzi 8.30-9.00hod. Ona urci poradie pacientov. Tehotne a kojace maju presnost. Ked som bola 1x tak som prisla rano na 7.00hod, vzali mi krv a k lekarke som sa dostala cca o 14.00hod. Rataj s tym ze je to na cely den.

kristina6014
2. sep 2019

@pusa308 ahoj ja chodím do Martina na hemošku keď som tam bola 1x brali mi 11 skumaviek, vždy som sa vybavila okolo 10-11 aj teraz keď som tehu tak tiež okolo 10-11 🙂

luskacisko
2. sep 2019

@kristina6014 Ahoj ku ktoremu doktorovi chodis? Ja chodim k Hollemu a je to tam vzdy nadlho.

kristina6014
2. sep 2019

@luskacisko chodím k doktorke Jedinákovej, je z centra Hemomedika, som s nou veľmi spokojná ☺️

jajawka
2. sep 2019

@kristina6014 jedinakova je na materskej uz dlhsie. Ma 1,5 rocneho synceka.

kristina6014
2. sep 2019

@jajawka tak neviem ako sa vola ale vždy tam je ta istá doktorka, chodím tam už 2,5 roka.

jajawka
2. sep 2019

@kristina6014 mozno myslite dr. Hanackovu - iba ona tam teraz pracuje (dnes som tam bola).

kristina6014
2. sep 2019

@jajawka je to možné, ak áno, veľmi sa ospravedlňujem

jajawka
3. sep 2019

@kristina6014 vobec sa netreba ospravedlnovat 😉 ja som napisala len kvoli tomu, ze akurat dnes som tam bola a so sestrickou sme sa bavili, kedy dr. Jedinakova nastupi po materskej, lebo tiez som ku nej chodila na vysetrenia. Inak by ma ani nenapadlo riesit ich mena 😊 pekny den

pusa308
6. sep 2019

Zobrali mi 11 skumaviek krvi a kazali mi prist 8 oktobra o 13:30 na konzultaciu ku doktorke cize do kppy neviem nic bola som len so sestrickou ktora mi odobrala krv a dala termin trvalo to vsetko 10 min.a isla som domov.

adele
6. sep 2019

@pusa308 takze to si celkom dobre obisla, aspon si necakala pol dna. Toho 8.10.uzbudes mat vysledky krvnych testov a pojdes priamo k docentke ktora ich s tebou skonzultuje a popripade stanovi liecbu. Neboj je to na dobrej ceste.

sjuzinka
7. okt 2019

Ahojte dievčatá, chcela by som vás poprosiť o radu, keďže viac som sa dočítala o SLD na tomto fóre, ako sa človek dozvie od lekárov. Tiež mám túto diagnózu - II. /III. premenlivý typ. Otehotnieť prirodzene sa mi ešte nepodarilo, takže sme riešili len ivf (žiaľ, zistili sme to až po treťom ivf, kedy som sa dožadovala ďalších vyšetrení, keďže sme obaja v podstate zdraví). Bola som v Hemomedike v MT, v správe mam uvedené, že mám užívať "anopyrin 100mg, v prípade gravidity ho užívať do konca 2. trimestra, event. v kombinácii s nízkymi dávkami LMWH pod dohľadom hematologa". Môj hematológ mi predpísal k stadapyrinu/anopyrinu fraxiparine (0.4), ale povedal, že stadapyrin mam brať len obdeň. Mám za sebou 3x embryotransfer a moje pocity sú, či ten anopyrin neužívať s fraxiparinom každý deň aspoň na začiatku, mám pocit, ze to takto nestačí. Určite si nechcem sama niečo ordinovať, v podstate riešim tú správu z Hemomediky, kde nie je napísané že každý druhý deň ten anopyrin. Tehotenstvo mi bolo potvrdené len dvakrát, vždy skončilo hneď na začiatku, cca. do 3 týždňov od pozitívneho testu... Teraz ma čaká ďalší vklad, preto rozmýšľam, čo ďalej... Už som z toho zúfalá...

mirka1478
7. okt 2019

@sjuzinka no mne uplne kazali vysadit anopyrin a nahradit fraxiparinom.asi zavolam hematologicke zajtra.

adele
7. okt 2019

@sjuzinka ja som iba na anopyrine 100mg denne - dozivotne. Momentalne v 31tt 😊 kontrola pravidelne na hemato vo fakultnej v MA. Ono zase ani prislisne nariedenie krvi nie je ok. Podla danych parametrov krvnych testov mne napriklad docentka zvazovala pridavanie nizkoheparinovych injekcii a na zaklade vysledkov krvi sme zostali iba na anopyrine. Konzultuj to s lekarmi to davkovanie a pytaj sa ich. Toto su holt tazke zasy do krvneho zrazania a kazda sme jedinecna co sa tyka koagulacneho systemu. Toto isto konzultuj s lekarom, musi mat padne argumenty preco ti to nenaordinoval spolu.

sjuzinka
8. okt 2019

@adele ďakujem veľmi pekne za odpoveď a za radu a držím ti palce, nech všetko dobre dopadne ♥️

zorkahorka
4. nov 2019

@adele To riadne dlho! Ja mám výsledky v Martine už o pár hodín alebo na druhý den

jajabajaja
4. nov 2019

Ahojte.potrebujem poradit. mam po neuspesnych IVF problemy s cievami a zistenu mutaciu krvi na hematologii. Na vysetrenie syndormu lepivych dosticiek V MArtine cakam uz od aprila. Vtedy mi dali termin az na 8.11 -teraz v piatok. Kvoli vysetreniu a tomu,ze uz neberu pacientov od noveho roka, som zrusila operaciu cievy,hoci ma velmi boli noha. Vcera sa mi vyhodil herpes na pere a bojim sa,ze mi kvoli tomu vysetrenie zrusia....bojim sa i toho,ze do piatku ochoriem od syna,ktory mi od soboty kasle a je to u neho coraz horsie. Nemozem si dovolit cakat znova tristvrte roka alebo nedajboh viac na novy termin....naozaj mam problemy. Uz som z toho zufala. To su na Slovensku naozaj take hrozne cakacie doby na toto vysetrenie?Poradte prosim....do Martina je obrovsky problem sa dovolat a posledne mi povedali len,ze je to moja vec,co mi je dolezitejsie,ci operacia ci vysetrenie a ze od noveho roka ani neobjednavau,elbo maju nejake zmeny ohladne lekarov...

jajabajaja
4. nov 2019

Este doplnam,ze som sa objednavala do centra este pod hlavickou Hemo medika,medzicasom vraj presli pod Alphamedica...

jvlo
4. nov 2019

@jajabajaja rovnake odbery robia aj na hematologii v MT nemocnici, terminy davali ked som tam chodila tak do 3-4 mesiacov. Mas 8.11 prvovysetrenie? Ja mam 2.12 kontrolny odber v hemomedike, ak by si o ten piatkovy termin mala prist, tak by som sa s tebou vymenila, len neviem, ci ides len na odber, alebo aj k dr, lebo ja len na odber

jajabajaja
5. nov 2019

@jvlo dakujem za rychlu odpoved. netusim,co mi budu robit,idem tam prvykrat. to by bolo uzasne,keby sme sa mohli vymenit v pripade,ze naozaj ochoriem,resp.ak je ten herpes problem....objednavala som sa na tel.cisle od hematologicky, co mi dala. ale to uz neexistuje a ked som nan naposledy volala ma upozornili,ze je v MT aj nejake ine podobne oddelenie...ked som po nich patrala posledne na internete,lebo som im mala dat vedietcis om zrusila operaciu a termin u nch plati, nebola som si ista,ci som sa dovolala spravne.

jajabajaja
5. nov 2019

@jvlo volala som na toto cislo.skusim si tam zase zajtra prevolat,ci je ten herpes problem a ci sa da teoreticky ak do piatku ochoriem prehodit s niekym,kto je ochotny...https://www.alphamedical.sk/kontakt/ambulancie
neozaj si neviem predstavit, co robit dalej,ak by to nevyslo....cievy ma bolia coraz viac a ja sa bojim to natolko odlozit...

jvlo
5. nov 2019

@jajabajaja tak si dobre volala 🙂 Keby predsa len potrebujes vymenit, tak mi daj vo stvrtok prosim ta vediet. Aby som sa vedela zariadit

jajabajaja
5. nov 2019

@jvlo si zachranny kruh.obrovske dakujem. urcite sa ozvem a dam vediet.

adele
5. nov 2019

@jajabajaja napísala som ti RP

jajabajaja
7. nov 2019

@jvlo pisala som RP. dakujem krasne

adele
7. nov 2019

@jajabajaja ako si dopadla?

denkaa1
14. nov 2019

Baby, tie ktoré máte SLD, v ktorom tt ste rodili? Nechali vás aj prenášať? Niekde som čítala, žeby sa nemalo prenášať.

pianina
15. nov 2019

@denkaa1 40tt...