Syndróm lepivých doštičiek
ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?
@pusa308 nie, tam len na den, lekar si urcuje poradie pacienta. Rano prides na krv cca o 7.00hod a cakas kym pride doktorka - ta chodi medzi 8.30-9.00hod. Ona urci poradie pacientov. Tehotne a kojace maju presnost. Ked som bola 1x tak som prisla rano na 7.00hod, vzali mi krv a k lekarke som sa dostala cca o 14.00hod. Rataj s tym ze je to na cely den.
@pusa308 ahoj ja chodím do Martina na hemošku keď som tam bola 1x brali mi 11 skumaviek, vždy som sa vybavila okolo 10-11 aj teraz keď som tehu tak tiež okolo 10-11 🙂
@kristina6014 Ahoj ku ktoremu doktorovi chodis? Ja chodim k Hollemu a je to tam vzdy nadlho.
@luskacisko chodím k doktorke Jedinákovej, je z centra Hemomedika, som s nou veľmi spokojná ☺️
@kristina6014 jedinakova je na materskej uz dlhsie. Ma 1,5 rocneho synceka.
@jajawka tak neviem ako sa vola ale vždy tam je ta istá doktorka, chodím tam už 2,5 roka.
@kristina6014 mozno myslite dr. Hanackovu - iba ona tam teraz pracuje (dnes som tam bola).
@jajawka je to možné, ak áno, veľmi sa ospravedlňujem
@kristina6014 vobec sa netreba ospravedlnovat 😉 ja som napisala len kvoli tomu, ze akurat dnes som tam bola a so sestrickou sme sa bavili, kedy dr. Jedinakova nastupi po materskej, lebo tiez som ku nej chodila na vysetrenia. Inak by ma ani nenapadlo riesit ich mena 😊 pekny den
Zobrali mi 11 skumaviek krvi a kazali mi prist 8 oktobra o 13:30 na konzultaciu ku doktorke cize do kppy neviem nic bola som len so sestrickou ktora mi odobrala krv a dala termin trvalo to vsetko 10 min.a isla som domov.
Ahojte dievčatá, chcela by som vás poprosiť o radu, keďže viac som sa dočítala o SLD na tomto fóre, ako sa človek dozvie od lekárov. Tiež mám túto diagnózu - II. /III. premenlivý typ. Otehotnieť prirodzene sa mi ešte nepodarilo, takže sme riešili len ivf (žiaľ, zistili sme to až po treťom ivf, kedy som sa dožadovala ďalších vyšetrení, keďže sme obaja v podstate zdraví). Bola som v Hemomedike v MT, v správe mam uvedené, že mám užívať "anopyrin 100mg, v prípade gravidity ho užívať do konca 2. trimestra, event. v kombinácii s nízkymi dávkami LMWH pod dohľadom hematologa". Môj hematológ mi predpísal k stadapyrinu/anopyrinu fraxiparine (0.4), ale povedal, že stadapyrin mam brať len obdeň. Mám za sebou 3x embryotransfer a moje pocity sú, či ten anopyrin neužívať s fraxiparinom každý deň aspoň na začiatku, mám pocit, ze to takto nestačí. Určite si nechcem sama niečo ordinovať, v podstate riešim tú správu z Hemomediky, kde nie je napísané že každý druhý deň ten anopyrin. Tehotenstvo mi bolo potvrdené len dvakrát, vždy skončilo hneď na začiatku, cca. do 3 týždňov od pozitívneho testu... Teraz ma čaká ďalší vklad, preto rozmýšľam, čo ďalej... Už som z toho zúfalá...
@sjuzinka ja som iba na anopyrine 100mg denne - dozivotne. Momentalne v 31tt 😊 kontrola pravidelne na hemato vo fakultnej v MA. Ono zase ani prislisne nariedenie krvi nie je ok. Podla danych parametrov krvnych testov mne napriklad docentka zvazovala pridavanie nizkoheparinovych injekcii a na zaklade vysledkov krvi sme zostali iba na anopyrine. Konzultuj to s lekarmi to davkovanie a pytaj sa ich. Toto su holt tazke zasy do krvneho zrazania a kazda sme jedinecna co sa tyka koagulacneho systemu. Toto isto konzultuj s lekarom, musi mat padne argumenty preco ti to nenaordinoval spolu.
@adele To riadne dlho! Ja mám výsledky v Martine už o pár hodín alebo na druhý den
Ahojte.potrebujem poradit. mam po neuspesnych IVF problemy s cievami a zistenu mutaciu krvi na hematologii. Na vysetrenie syndormu lepivych dosticiek V MArtine cakam uz od aprila. Vtedy mi dali termin az na 8.11 -teraz v piatok. Kvoli vysetreniu a tomu,ze uz neberu pacientov od noveho roka, som zrusila operaciu cievy,hoci ma velmi boli noha. Vcera sa mi vyhodil herpes na pere a bojim sa,ze mi kvoli tomu vysetrenie zrusia....bojim sa i toho,ze do piatku ochoriem od syna,ktory mi od soboty kasle a je to u neho coraz horsie. Nemozem si dovolit cakat znova tristvrte roka alebo nedajboh viac na novy termin....naozaj mam problemy. Uz som z toho zufala. To su na Slovensku naozaj take hrozne cakacie doby na toto vysetrenie?Poradte prosim....do Martina je obrovsky problem sa dovolat a posledne mi povedali len,ze je to moja vec,co mi je dolezitejsie,ci operacia ci vysetrenie a ze od noveho roka ani neobjednavau,elbo maju nejake zmeny ohladne lekarov...
Este doplnam,ze som sa objednavala do centra este pod hlavickou Hemo medika,medzicasom vraj presli pod Alphamedica...
@jajabajaja rovnake odbery robia aj na hematologii v MT nemocnici, terminy davali ked som tam chodila tak do 3-4 mesiacov. Mas 8.11 prvovysetrenie? Ja mam 2.12 kontrolny odber v hemomedike, ak by si o ten piatkovy termin mala prist, tak by som sa s tebou vymenila, len neviem, ci ides len na odber, alebo aj k dr, lebo ja len na odber
@jvlo dakujem za rychlu odpoved. netusim,co mi budu robit,idem tam prvykrat. to by bolo uzasne,keby sme sa mohli vymenit v pripade,ze naozaj ochoriem,resp.ak je ten herpes problem....objednavala som sa na tel.cisle od hematologicky, co mi dala. ale to uz neexistuje a ked som nan naposledy volala ma upozornili,ze je v MT aj nejake ine podobne oddelenie...ked som po nich patrala posledne na internete,lebo som im mala dat vedietcis om zrusila operaciu a termin u nch plati, nebola som si ista,ci som sa dovolala spravne.
@jvlo volala som na toto cislo.skusim si tam zase zajtra prevolat,ci je ten herpes problem a ci sa da teoreticky ak do piatku ochoriem prehodit s niekym,kto je ochotny...https://www.alphamedical.sk/kontakt/ambulancie
neozaj si neviem predstavit, co robit dalej,ak by to nevyslo....cievy ma bolia coraz viac a ja sa bojim to natolko odlozit...
@jajabajaja tak si dobre volala 🙂 Keby predsa len potrebujes vymenit, tak mi daj vo stvrtok prosim ta vediet. Aby som sa vedela zariadit
@jvlo si zachranny kruh.obrovske dakujem. urcite sa ozvem a dam vediet.
@jajabajaja napísala som ti RP
@jvlo pisala som RP. dakujem krasne
@jajabajaja ako si dopadla?
Baby, tie ktoré máte SLD, v ktorom tt ste rodili? Nechali vás aj prenášať? Niekde som čítala, žeby sa nemalo prenášať.

@pusa308 ano jedna sa o krvne testy, vezmu ti viac skumaviek. No mne ked robili vsetky mozne testy na zrazanlivost vysledky testov som mala po 3 mesiacoch..ale nebol v nich obsiahnuty test na lepive dosticky, ten mi navrhla docentka az dodatocne lebo sa jej nepozdavali nejake hodnoty. No takze som musela znova na krv na ten test a vysledky som mala po mesiaci.