icon

Syndróm lepivých doštičiek

andreasp
7. feb 2013

ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?

pianina
29. nov 2014

@senselinka posledny trimester si si len pichala?Fraxiparine alebo clexane a aku silu?Dakujem 🙂

senselinka
29. nov 2014

@pianina ahoj, ja som cele tehu brala anp aj fraxik subezne a od 30 tt som vysadila anp a ostal mi len fraxiparin, 0,3 som mala cele tehu

pianina
29. nov 2014

@senselinka vies trocha plasim,lebo nemam ten a anopyrin a uz si len picham Clexane0,4 🙂 Inac gratulujem k narodeniu dcerky 🙂

senselinka
29. nov 2014

@pianina dakujem 🙂
Aj ja som bola v strese, ale vraj v poslednom trimestri je uz male riziko, ze sa moze nieco stat,drzim palce 😉

ddanaa
8. apr 2015

baby ahojte, kde vam prosim robili vysetrenie na syndrom lepivych dosticiek v bratislave alebo okoli? dakujem, aj ako samoplatca nemam problem a kolko trval vysledok? dakujem

lucia2505
15. júl 2015

Ahojte,na hematologii mi robili komplet vysetrenia kvoli neuspesnym vkladom,ale neviem,ci aj na syndrom lepivych dosticiek. Ako to byva oznacene vo vysledkoch (nejaka skratka)? Lebo teraz neviem,ci mi ho robili v ramci tychto vysetreni alebo nie. Dakujem za odpoved.

minnie2013
18. dec 2015

@misty18 prosim aku vysoku davku anopyrinu si brala v tehu? Ja som 2x potrstila,zistili mi SLD a 100 mg denne nezabralo,tak zvysili na 150 zatial ( dakujem

minnie2013
19. dec 2015

Mate prosim niekto kombinaciu syndrom lepivych dosticiek a zaroven nedostatok serotoninu? Z toho uzkostne stavy a zvysene riziko adrenalinu ☹ Je to v podstate uzkostna porucha s panickou poruchou. Uzivam sertralin 50 mg denne a na dosticky 150 mg aspirinu. Mala som 100 mg, ale nezabralo ☹ Preto uvazujem, ci to nie je poptrepajane. 3 potraty za sebou. Dakujem 🙂

jvlo
30. dec 2015

@senselinka ahoj, mala si nejake problemy pri kombinacii aspirin a fraxiparin? Mam tiez lepivost krvnych dosticiek a mftr, beriem aspirin, snazime sa o babo. Na hematologii mi chcu nechat len aspirin, ale ja nemam chut znova riskovat potrat. Mam si podla teba najst hematologa, ktory i da aj fraxiparin, pripadne poprosit gynekologicku?

senselinka
30. dec 2015

@jvlo nemala som vobec ziadne problemy a urcite to kombinuj, mojej sestre dokonca odporucili pichat fraxik este skor, ako realne otehotnie... Takze asi hladaj, fraxik ti ale moze predpisovat len hematolog alebo obvodak na odporucanie hematologa

jvlo
30. dec 2015

@senselinka kto je hematologom tvojej sestry?

senselinka
30. dec 2015

@jvlo no, ona zije v okr. Lipt. Mikulas a ja BA, neviem, co ti pomoze viac... A chodi na hematku aj do MT

jvlo
30. dec 2015

@senselinka som zo ziliny a tiez chodim do MT, mozes mi jeho meno napisat do IP? Lebo moj hematolog o kombinacii nechce ani pocut.

senselinka
30. dec 2015

@jvlo musim sa jej spytat, lebo ja chodim v BA, takze toto neviem... Viem len, ze jej tam robili podrobnejsie vysetrenia, co v LM nerobia. Ale mam pocit, ze ten fraxik jej nakazal prave ten mikulassky... 😖 ale spytam sa

minnie2013
30. dec 2015

@jvlo ahoj aj ja mam syndrom a tiez mi v MT nechce dat kombinaciu,ale len aspurin. Aku vysoku davku aspirinu beries? Mne 100 mg nezabrali,tak skusame 150 mg denne. Mala si viac potrarov? Ja dva zamlcan e a jeden spontanny.

jvlo
30. dec 2015

@minnie2013 mam za sebou dva, dali mi 100mg, kazali mi zavolat na zaciatku decembra a objednat sa na kontrolny odber...dostala som termin na 3.2. ale nebude tam lekar.....zatial neviem, ci je to dost, kazdopadne som cakala skoro rok, kym na nieco prisli, teraz odber 3.2., potom zase cakat viac ako mesiac ...... uz na to nemam chut. Tento mesiac sme sa zacali snazit, ale ten fraxiparin zozeniem... Ked som rodila prvu dceru, lezala so mnou na izbe mamicka, ktora tiez mala lepivost a dali jej aj fraxiparin.....neviem preco by som mala cakat na dalsi potrat, aby mi ho nasadili aj v mt....chodis k holemu?

minnie2013
30. dec 2015

@jvlo Ano, taky zvlastny mlady Mudr. Ani sa ti nediva do oci, ked nieco hovori. Ty tiez chodis ku nemu? Musim od neho vsetko pacit ☹ Jes aj nejake ine lieky? Aky typ SLD mas? Na mna dost zle vplyva adrenalin. Aj ked sa ponahlam napriklad do prace a ponahlam sa pride mi zle. Mavas take nieco aj ty? Nevsimla si si to? Tiez som sa Holeho pytala na ten fraxiarin a tiez mi ho nechce dat, tak neviem. Ja idem najblizsie 5.2., tak uvidim ☹

jvlo
30. dec 2015

@minnie2013 nemam zo sebou kartu, pamatam si len, ze mam poriadne vysoke hodnoty vsetkych parametrov, co sa beru na lepivost krvnych dosticiek a este k tomu MFTR mutaciu heterozygot. Zacala som uzivat femibion 800 aj ked nie som tehotna + zelezo, lebo som anemicka. Aj ja mam problemy ked sa mi zdvihne adrenalín,hned mi je zle..... Nemám problém sa dostat k fraxiparínu, keby ze velmi chcem, len by som bola rada pod dohladom lekára.... Nerada by som si uskodila, ale zatial to vnímam tak, ze ak otehotniem, tak bez fraxiparínu to nedopadne dobre.... Ako dlho uz chodís do MT?

minnie2013
30. dec 2015

@jvlo chapem 🙂 A kolko mas rokov, ak smiem vediet. Mne taha na 30 ☹ Do MT nechodim dlho, v podstate len asi pol roka. Ja som si tento poslednykrat na vlastnu ziadost pytala fraxiparin od gynekologa a ten mi ho dal. No zacala som ho pichat, az ked som zistila, ze som tehu a aj tak nepomohlo. Holy tvrdi, ze pre nas je podstatny ten aspirin. Ale ja som citala, ze niektori ludia su nan aj rezistentni ☹ Tak neviem, co potom dalej, ci je este nejake ine riesenie pre nas. Mas okrem hemato, aj nejaku inu diagnozu?

jvlo
30. dec 2015

@minnie2013 mam 28.....inu diagnozu nemam, len hemato....dosticky + mutaciu....lenze tych hemato abnormalit je take mnozstvo, ze nemuseli prist pri odberoch na vsetko.... rada by som pocula vyjadrenie aj ineho dr. Do tehotenstva idem teraz uz posledny krat. Jednu dceru uz mam a potraty prebiehali veľmi zle. prvy krat som skoro vykrvacala, po druhom raze sa mi skratil cyklus z 31 dni na 22-24dni. Preto chcem skusit vsetko, aby som nepotratila, lebo uz viac do toho nepojdem...

minnie2013
31. dec 2015

@jvlo a prvu dcerku mas uplne bez problemov?

senselinka
31. dec 2015

@jvlo
@minnie2013 baby, a nechcete skusit IUI? Totiz mne jeden mlady, neskutkcne dobry a sikovny gynekolog povedal, ze pri SLD je babo tazke donosit a bude lepsie, ked bude vsetko kontrolovane, aj samotne "plodenie". Sli sme po 4 potratoch do CAR k lekarke, ktora s tym uz mala skusenost a ta nam povedala, ze dame do toho vsetko a ak nic, mame uvazovat o adopcii.... A pobehuje mi tu 1,5 rocne krasne a uzasne dievcatko 😉 No a ta lekarka mi naordinovala kombinaciu anp a fraxik, ze riskovat uz nic nebudeme. A napriklad pri nasej dg.sa nesmie brat nic typu duphadton a utrogestan, lebo zvysuju zrazanlivost krvi, takze vraj ak mi to bude akykolvek gyn. davat, mam odmietnut

jvlo
31. dec 2015

@minnie2013 s tehotenstvom som nemala ziadny problem, ale po narodeni sa u nej vyskytli problemy s traviacim traktom, ktore ma na svedomi nedostatok kys.listovej a B vitaminov pocas tehotenstva. Vraj s tym aku mam lepivost je zazrak, ze sa narodila...

@senselinka ak mam povedat pravdu tak o iui sme ani neuvazovali, kedze nemam problem s otehotnenim....musim si o tom viac nastudovat

minnie2013
31. dec 2015

@senselinka my sme boli na iui 2x, ale neotehotnela som. Brala som aj clostyl, ale vzdy aj duphaston alebo utrogestan. A aku vysoku davku anop. si brala. Ja mam momentalne 150 mg, lebo 100 mg bolo malo ☹ Neviem, vraj moze ist do 200 mg. A ten fraxi by som asi tiez chcela, len neviem, ci mi to prejde. Ja mam aj ine problemy, napriklad so serotoninom, ktory v tom urcite zohrava nejaku ulohu, nakolko trombocyty sa podielaju na vzniku serotoninu a pod. Proste cele komplikovane. Inak mne velmi zle robi adrenalin, ale neviem si tak celkom predstavit, ako ostat nad vecou, ked aj otehu, po tych vsetkych skusenostiach. A adrenalin, teda stres prave tie dosticky asi aktivuje ☹

senselinka
31. dec 2015

@jvlo aj ja som dokazala vzdy otehotniet max do troch mesiacov, islo skor o osetrenie vsetkeho okolo tehu

senselinka
31. dec 2015

@minnie2013 a to preco ti preboha dali ten duph a utros??? Ved to ti zarucene zabilo babo este v zarodku... S nasou dg. absolutne nesmies brat ani jeden liek... A kde si bola na IUI?

minnie2013
31. dec 2015

@senselinka Len to som este o tejto diagnoze nevedela ☹ To az po druhom zamlcanom potrate sme absolvovali vsetky vysetrenia, ale medzitym som este kym sme nemali vsetky vysledky tretikrat potratila spontanne, lebo jeden uzasni doktor povedat, aby som necakala na vysledky, ze si mysli, ze aj tak nam na nic nepridu a ze mladsia uz nebudem. Tak sme riskovali a takto to dopadlo. No ja mavam spinenie aj 4 dni pre ms, tak si mysleli, ze asi nedostatok estrogenu a teda ze nefunguje dobre zlte teliesko, tak preto ten utros. A teraz mam pocit ze ho uz pre istotu davaju asi kazdej...

minnie2013
31. dec 2015

@senselinka Na IUI sme boli v MT v Iscare.

rajcan555
31. dec 2015

@senselinka
@minnie2013
@jvlo ahojte aj ja mam SLD,deficit proteinu S aj heterozygotnu formu MTHRF, prve tehotenstvo uplne bezproblemove a potom 2x missed, ale pred par tyzdnami sa mi narodilo babatko🙂 beriem aspirin 100mg a ku koncu tehotenstva som ho brala spolu s fraxiparinom 0,3 a par tyzdnov pred porodom som vysadila aspirin a presla na fraxik 0,6 a ten som si pichala aj par dni po porode. A pocas tehotenstva mi gynekolog predpisal utrogestan a zelezo tak som brala aj to. Drzim palce nech aj vam liecba zaberie a tiez sa mozete tesit s drobcekov 🙂)))

minnie2013
31. dec 2015

@rajcan555 Dakujeme velmi pekne za kazdu skusenost 🙂 A po tej davke 100 mg aspirinu denne si po opakovanom odbere uz mala hodnoty v poriadku? Lebo mne to nestacilo, tak mam teraz 150, tak sa celkom obavam ☹