icon

Syndróm lepivých doštičiek

andreasp
7. feb 2013

ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?

senselinka
5. feb 2016

@petruska1108 vdaka, hej, myslela som aj inak ako anopyrinom. Ten mi je jasny,beriem ho tiez, ale hematologicka mi povedala, ze nicit si zaludok dlhodobym uzivanim v mojom veku je uplne zbytocne, tak co uz potom babo??? Neviem si predstavit, ze by som od roka a pol davala babu do konca zivota anopyrin 😢

rajcan555
5. feb 2016

@jvlo a kde si ju objednavala?volala si rovno na detsku hematologiu, ci cez svojho dr?

petruska1108
6. feb 2016

@senselinka žiadne lieky nie sú dobré na žalúdok,to je jasné,ale nenarobíme nič,mám len obavu čo bude ďalej zatiaľ má dcéra len 10 rokov ale príde puberta.....,bude chcieť mať deti to zasa bude vyšetrení a či vôbec sa jej zadarí ani nechcem pomyslieť.................a niekto a poznám ich dosť má zdravé dieťa ako príťaž nechápem to .............

minnie2013
20. feb 2016

@senselinka Ahoj moja, zatial som sa s nou nespojila, ale bola som na hematologii. Neviem co robit. Na jednej strane tych 150 mg aspirinu by malo stacit 🙂 co je pre mna super sprava, ze sme nasli pre mna nejaku vhodnu davku. Na druhej strane som sa pytala aj na ten utrogestan a hematolog v tom az tak problem nevidi, gyn. by ho dal tiez. A potom som sa pytala aj na fraxiparine, ten by moj gyn. aj dal, ale hematolog je proti, lebo nemam okrem SLD potvrdenu inu trombofilnu poruchu, tak oni to vraj davaju, len ked je na to opodstatnenie. On sa boji, ze je pri tom zvysene riziko krvacania ☹ Co by si urobila ty?

minnie2013
20. feb 2016

@jvlo no ako sa mas moja, ako pokracujete? Pridali ti aj ten fraxiparine? Ako sa citis? Babo rastie? cmuk

senselinka
20. feb 2016

@minnie2013 fu, moja, ja som brala anp a potratila som, jedine uspesne tehu bolo, ked som to kombinovala, takze u mna urcite aj fraxik.
Ale zas tvoja hematologicka vie, vidi tvoje vysledky, tak snad to bude OK.
Ale aj pri mne... Jedna hemat mi ho nechcela dat, predpisovala mi ho obvodna a potom som ju zmenila a ta automaticky, ze ano... Tazko je to, no 😢
Mne je jedno, ze bude zvysena krvacavost, ak bude babo vporiadku, vsetko prezijem

minnie2013
20. feb 2016

@senselinka to chapem, ale tym krvacanim mozem asi tiez potratit, ci? Boze neviem co mam urobit. Chapem aj jedneho a aj druheho. Lenze uz davka 150 mg aspirinu je dst vysoka, ci? Vacsinou ludom staci 100mg. A ten aspirine je zas pre mna dolezitejsi ako fraxiparine. 100 mg aspirinu bolo na mna malo. A ked ku tomu dam este aj fraxi, tak neviem ci by toho uz nebolo moc. A ak si mam vybrat, tak radsej asi 150 mg aspirinu ako 100 mg aspirinu + fraxiparine. Ci? A co ten duphaston? Ten mi uz dal teraz po ovulacii, lebo dlho pred menzesom spinim, tak mam asi problem aj v tej druhej faze cyklu, aby sa vajicko dobre uhniezdilo ☹ CI?

minnie2013
21. feb 2016

@katika232 ahoj moja prosim ty si v tehu na dosticky brala len anopiryn alebo aj fraxiparine? Mas aj inu hemato disgnozu ikrem dosticiek?

minnie2013
21. feb 2016

@senselinka moja a mas preukazanu aj nejaku mutaciu alebo len SLD?

minnie2013
21. feb 2016

@jvlo ahoj moja ohlaaaas sa nam,ako sa drzis? Mas aj ten fraxiparin,ci len aspirin? A co utrogestan alebo duphaston? Juj myslim na teba 🙂

katika232
21. feb 2016

@minnie2013 ahoj.v prvom tehu som vysadila anopiryn a mala len fraxiparin.ale nemusela som vraj som mohla brať anopiryn cele tehu tak teraz v druhom tehu beriem len anopiryn.lebo hematologička povedala že stačí ak budem brať len anopiryn 100 mg že to je mala davka a to bábetku neublíži.a fraxiparin si začnem pichať 4 týždne pred pôrodom.a nemám inú diagnózu len tie doštičky.

minnie2013
21. feb 2016

@katika232 dakujem si zlata ze si odpisala 🙂 A beries aj duphaston alebo utrogestan? Zvazovali ste ze by ste dali aj kombinaciu fraxiparine a anopiryn?

katika232
21. feb 2016

@minnie2013 Nie neberiem nič.A buď sa berie jedno alebo druhé.Podľa mňa to má rovnaký účinok.Ale nie oboje spolu.To. by si zbytočne zaťažovala organizmus,nie?

minnie2013
21. feb 2016

@katika232 ak myslis ten duphaston alebo utrogestan, tak ten utrogestan je silnejsi. Je to vlastne na udrzanie tehu, ale senselinka pisala ze sa pri nasej diagnoze nesmie a mne ho chcu dat aj gynekolog a odporuca mi to aj hematolog, tak neviem, som z toho vsetkeho zmatena ☹((

katika232
22. feb 2016

@minnie2013 nie,ja som myslela že anopiryn a fraxiparin.sa berie buď jedno alebo bruhé.a ja pri prvom tehu som tiež mala do konca 3.mesiaca utrogestan a všetko bolo v poriadku.čiže som mala utrogestan a pichala si fraxiparin a všetko bolo ok.doktor vie čo Ti smie dať a čo nie.neboj všetko bude tak ako má byť 🙂

minnie2013
4. mar 2016

Babulky, poculi ste uz o nattokinaze? Je to vyzivovy doplnok, ktory rozbija aj zrazeniny. Fraxiparin vraj len riedi krv, ale zrazeniny rozbit nedokaze. Ma s tym niekto skusenost? Ja som uvazovala, ze by som v pripadnom tehu brala ten aspirin a plus tu nattokinazu. Ale bojim sa co mi na to povie dr., lebo oni velmi vitaminove doplnky neuznavaju. Skuste si o tom precit na nejakych forach a povedzte mi svoj nazor. A este som pocula a progeteronovom kreme, ktory by som chcela nahradit za duphaston. O tom ste nepoculi? Aj na fertility.sk mi ho odporuca. kuk do diskusie, ak chcete. cmuk

minnie2013
7. apr 2016

@senselinka a keby si spinila v tehu aj tak by ti kvoli SLD nedali utrogestan?

senselinka
7. apr 2016

@minnie2013 keď som spinila, uz moje dieta nikdy nežilo... Zrejme by som skoncila v nemocnici s intravenoznymi liekmi bez podobných vedľajších priznakov

minnie2013
8. apr 2016

@senselinka Pocuj moja,ked si bola tehu,bola si aj v strese? Som momentalne tehu,beriem ten aspirin,ale neviem ci tu nervozitu viem tak celkom odburat. Potom sa mi zacnu lepit tie dosticky,vsak? Ako si to ovladala?

senselinka
8. apr 2016

@minnie2013 jasne, ze som bola v strese 😁😁😁 Vadila som sa s muzom, riesila stresové veci v práci, bala sa o babo... To neodstránis uplne. Proste snažila som sa byť v klude a keď som sa nasrala, tak som sa nasrala... Čo už.
Neries to príliš 😉

adelka333
24. máj 2016

ahojte zienky, prosim vas o akekolvek skusenosti, dnes mi na hematologii zistili syndrom lepivych dosticiek, uz som po jednom potrate v 12 tt, teraz cakam druhe babatko zatial som len prvy mesiac, nasadili mi hned anopyrin.precitala som si tu uz vsetky diskusie co sa lepivych dosticiek a anopyrinu cita apravdu povediac dost ma vystresovali, vela bab pise ze nieje vobec jednoduch donosit s touto diagnozou zdrave babatko, som z toho dost na nervy, preto ma zaujima co su tu nejake co lepive dosticky maju a podarilo sa im dietatko zdrave donosit?tiez tu citam ze vela bab s touto diagnozou si picha fraxiparin, mne vsak doktor nasadil anopyrin, fraxiparin az na konci prveho trimestra, aky je v tom roziel?dakujem z aakekolvek rady :(

pianina
24. máj 2016

@adelka333 ahoj.ja mam syndrom lepivych dosticiek a dondosila som zdraveho chlapceka.A tak isto som si pichala ale clexane v poslednom trimestri.Tak nestresuj s uzivaj si tehotentvo 🙂

petruska1108
31. máj 2016

@adelka333 moja zlata ja som otehotnela so syndromom lepivých doštičiek 2 krát /2001 a 2004/a nepotrebovala som ani anopyrin prišli mi na to až minulý rok a to už nebudem rozoberať............a hematologička mi povedala,že je to divné lebo pri tejto dg.je problém oteh.asi nie všetko vedia o tejto diagnoze,vždy je nejaká výnimka......ty sa nestresuj lebo teraz treba kľud a pozitívne myslieť.......to čo sa má stať sa stane bez ohľadu na okolnosti......povedz si ,ja to dieta donosím a bude zdravé a tak to bude....držím palce a prajem šťastie..........

minnie2013
31. máj 2016

@adelka333 Ahoj moja, ja mam tiez tento syndrom, za sebou tri potraty a momentalne som opat tehu. Teraz beriem 150 mg aspirnu a fraxiparine mi zamenia za aspirin az v 36 tyzdni. Ak nemas inu mutaciu, asi preto ti nedali ten fraxiparine. Niektore maju kombinaciu aj syndrom a aj mutaciu, preto maju kombinaciu liekov. Na nas syndrom je ale podstatnejsi ten aspirin alebo anopyrin (to je to iste). Tiez som to konzultovala s viacerymi a zhodli sa, ze fraxiparine mi zatial netreba, ked nemam potvrdenu nejaku mutaciu. Ale chapem, ze si v strese. Ja by som mala oficialne zacat 14 tt a zajtra nas caka geneticke sono. Kazde sono je pre mna stres, ci bude vsetko v poriadku, tak na to radsej nemyslim. To by som sa stresovala uz tyzdne pred kontrolou a prave adrenalin, nam dostickarom nerobi dobre ☹ cmuk drz sa

adelka333
1. jún 2016

baby dakujem vam za podporu a aj za rady...ano kazdy den si opakujem ze donosim zdrave babatko 🙂 a som rada ze aj tu su jasne priklady ze sa to da...., verim ze vsetko bude dobre a dobre to dopadne, inac to som nevedela ze cim vacsi stres tak sa dosticky viac lepia ze to je nebezpecne, mne doktor skoro nic k tomu nepovedal...a u gyndosky som este nebola odkedy toto viem, a nevedela som ani ze s tymto syndromom je tazke otehotniet,mne doktor na hema hovoril ze na to to nema vplyv, je to smiesne ze co doktor to ine info... to pocujem prvy krat, mozno aj to je pricina ze sme sa pred prvym tehu skoro rok bezvysledne snazili...minnie2012@ tebe drzim velmi palce aby vsetko dobre dopadlo a babinko bolo cele tehu pekne v poriadku.

minnie2013
1. jún 2016

@adelka333 Dakujem pekne moja....No s otehu je to podla mna asi takto. Ja som v podstate otehotnela celkom bez problemov trikrat, ale nikdy nebolo babo dobre uhniezdene a vyzivovane aj ked ciarky na tehu teste boli krasne. Teraz pred 4 tehu som brala aspirin, asi aj maternica je tym viac prekrvena, babo sa pekne zavrtalo a momentalne zacinema 4. mesiac. Takze mozno to aj ma nieco spolocne s tym otehotnenim....a v podstate dobrym uhniezdenim.

adelka333
2. jún 2016

@minnie2013 vidis to m anenapadlo takto sa na to pozriet pekne si to vysvetlila 🙂

milliondollarbaby
18. júl 2016

dievcata, prosim Vas, tie testy na SLD robia iba v Martine? Mam doma 4-mesacne babo a mojho otca akurat hospitalizovali na jis-ke s plucnou emboliou, ma SLD 1.typu.. vraj si mam pre istotu dat spravit testy aj ja.. tehotenstvo som mala v poriadku (aj ked bol problem otehotniet kvoli PCOS).. spravia mi vobec tie testy, alebo sa vzdy caka, kym pride k najhorsiemu a potom sa to skuma?

jvlo
18. júl 2016

@milliondollarbaby ja viem o mt, neviem odkial si, ale napr ZA,PB,CA ich nerobia. Inak aj ja som mala 1.dceru uplne bez problemov az 2 a 3 tehotenstvo dopadli zle a potom sa na to prislo

milliondollarbaby
18. júl 2016

@jvlo ja som z Bratislavy.. skusim teda vyzistit v MT, mozno povedia viac.. dakujem!