Synechia u 3 ročného dieťaťa - prosím o radu,čo pomáha?
@juliettka88 ci vobec neviem ako to tu funguje som tu prvy krat dakujem za koment...Asi pred dvoma mesiacmi sme boli u gynekologa mala to zrastene uplne zvladli sme to urobil jej do par sekund dierka bola na svete no zase to zacina kazdym dnom sa mi zda ze to ma viac zrastene este dierku vidno no zuzuje sa dnes som.kupila slez nebadany(v tom ju budem kupat)a vazelinu
@sisa_s dakujem za radu u gynekologa sme uz boli pred dvoma mesiacmi nechcem malu vystavovat zase tomu stresu preto hladam radsej tu nejaku radu skusenost co pomohlo vasim ratolestiam....
No predovsetkym je dolezita prevencia, skuste si precitat dole v clanku rady o hygiene, pretoze sa to bude vzdy vracat, inak ak to nejde jednoducho rozlepit jemne rukami, tak chirurgicky zakrok bude nutny, ja by som urcite necakala mesiac a natierala kadecim, pretoze ak sa to bude zhorsovat, tak moze dojst k horsim zrastom, problemy s mocenim, nasledne infekcie moc.ciest a z 1 problemu zrazu budu 2 vazne.. takze ja by som volila gynekologa urcite
Naša nemala síce zrastene, ale iba zlepené, no vyzeralo to príšerne 😔 mala vtedy 2,5 roka... Kúpila som jej gél na intímnu hygienu, čistý olivový olej, každý večer sme ju zdola poumyvali a potom s tým olivovým olejom sme to ponatietali a jemne rozťahovali do strán...po cca mesiaci to povolilo... Teraz má 4,5 roka dávame si nato stále pozor
Ahoj.. My s tým bojujeme od 1 roka, mala mala v januári dva roky, naposledy sme boli vo februári, tam mi povedala doktorka že sa proste nebáť pysky riadne natiahnuť pri umývaní, umývať ráno poobede večer ale vždy riadne vysušiť, nám robí ešte problém ze sa nemôžeme odplienkovat a ta plienka tomu nepomáha.. Každopádne, začala som to tak robiť a je to lepšie, trošičku sa mi zdá ze sa jej to začína dávať ale neposuva sa to tak rýchlo ako predtým., je to lepšie, držím palce a pevne nervy
@mischelina Super je na to Mucogyne, intimny gel s obsahom slezu, odporucili ho v lekarni,je to taky gelik, treba to stale natierat a roztahovat. Aby ste malu nestresovala tak ak sa da ked spinka.

Neviem, v akom stave to ma, my sme ale potierali obycajnou kaciovou mastou a pomohlo 🙏 Trva to dlho, aj vyse mesiaca, ale vytrvat a mazat stale, povoli to 😉