icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

mirkavojta
18. sep 2014

Zdravim Vas. Zacinam s esmyi a zajimalo by me jestli muzu duverovat tomu, ze funguje i jako antikoncepce. Doktorka rikala, ze ano, ale v pribalovem letacku pusou, ze esmya snizuje ucinek antikoncepce. Dekuji za rady. A jeste prosim zacly jste brat 5 den od menstruace? Nebo hned prvni den.

lupienok27
19. sep 2014

@mirkavojta Ahoj, mne zas moj mudr. povedal, že treba mať chránený styk. Ja som tabletky začala užívať hneď v prvý deň menzesu a potom sa mi stopli až do konca užívania. Veľa zdaru 🙂

mirkavojta
19. sep 2014

Aha dekuji me mudr rikala, ze to funguje jako antikoncepce tak nevim jestli ji verit. A pry mam zacit uzivat od 5 dne. Tak asi kazdy to vidi jinak. Asi je lepsi se i chranit. Dekuji.

viva5
26. sep 2014

@mirkavojta ja som začínala tiež v prvý deň. Držím palce.

armi
28. sep 2014

Zdravim, nemate niektora na predaj zvysnu esmyu? Potrebujem este na jeden mesiac a sediet kvoli tomu 5 hod u lekara chcem ako poslednu moznost 🙂

ivulkah
2. okt 2014

mam jednu zvysnu Esmyu, totiz lekar mi to predpisal na 6 mesiacov, ale myslim, ze ju budem brat len 3 mesiace...
Chcem sa spytat, ci ma niekto esmyu predpisanu na 6 mesiacov?

viva5
7. okt 2014

@ivulkah ja som čítala, že po troch mesiacoch by mala byť pauza. Ja som mala medzi užívaním pauzu na 2 menštruácie. Ale ja neviem, aký máš ty problém. Skús sa spýtať svojho lekára, či to máš brať vkuse 6 mesiacov. Možno je na to dôvod.

kabi55
27. okt 2014

@kabi55
ahojte babenky, dlho som tu nebola, tak ja mám za sebou už druhú kúru, dokonca, ked som brala esmyu som schudla teraz po dobratí, hrôza začínajú fungovať hormony, 10.9.14 som dobrala esmyu druhú davku trojm., ešte som nedostala, ale som už ako snehuliak nafúknutá, ešteže máme kabáty 🙂, takže pozitíva - schudla som, nemala som tie sínusoidy náladové, cítila som sa moc dobre, v pohode, nemala som bolesti, necítila som myomy, negatíva-suchá pošva nemala som chuť na sex, občas ma boleli kĺby, migrény som nemala, lebo som esmyu brala na noc, len sem tam,dalo sa, po dobratí-okamžite žravá nemoc, zadržiavanie vody,emócie brutálne, zväčšenie prs, pribrala za mesiac 4kg , pekne čo :DDD no a už fakt by mi mohli prísť, lebo už by som rada spľasla 😒 , fakt mi bolo dobre, aj tretiu kúru by som vybrala, lebo mi bolo dobre, len fakt sucho tam dole, riešili sme, ale nie je to ono, ale prijala by som to ako východisko k prechodu, aby som tak hladko prešla do stavu mimo provoz :D

kabi55
27. okt 2014

@ivulkah

ahojky, je to možné, lebo tieto lieky sú ešte v štádiu skúmania, boli povolené na 3 mes., ale min. rok , po výborných výsledkoch, už lekár.kongres odhlasoval používanie aj viac mesiacov, ale pre istotu brnkni lekárovi či si môžeš dať na ex všetky naraz bez prestávky ja som brala 3 mesiace, potom bola prestávka, mala som to pravidelne, potom zasa mi to začalo blbnúť, tak mi predpísali dalšiu kúru

kabi55
27. okt 2014

@mirkavojta
ja som to brala vždy druhý den, ked sa mi už riadne spustili, esmya vyvoláva stav ako pri prechode, teda po menzes sa ti nevytvorí vajíčko 3 mesiace, takže doktorka mala pravdu

kabi55
27. okt 2014

@ivulkah
ešte ma napadlo, ak nemáš z toho dobrý pocit spýtaj sa lekára, či môžeš po troch mesiacoch si urobiť prestávku, potom sa uvidí či doberieš aj druhu davku

marta09
28. okt 2014

ahojte, tak po dlhšom zvažovaní som sa odhodlala brať esmyu na odporúčanie lekárky, mám tri myómy, jeden 4,5 cm, druhý 3,5, tretí 2 cm a kopu malých....tak uvidíme, dr. mi povedala, že liek má dobré výsledky a že má aj minimálne vedľajšie účinky, chodím na kontrolu každé tri mesiace, myómy zatiaľ nerastú, ale operácia ma vraj neminie 😒

viva5
29. okt 2014

@kabi55 Ja som už v polovici druhej kúry a tiež sa cítim v pohode (aj by som povedala, že lepšie ako bez esmye). O koľko sa ti zmenšil myóm?

viva5
29. okt 2014

@marta09 mne už niekoľko rokov odporúčali operáciu a našťastie som sa nenechala nahovoriť. Po prvej kúre sa mi myóm pekne zmenšil ( myslím že zo 7,5 na 5,3). Uvidím o koľko to bude po druhej. Našťastie ja som nemala v podstate žiadne problémy, len to že my dosť rýchlo rástol. Určite najprv skús esmyu. Držím palce 😉

kabi55
29. okt 2014

@viva5 tiež mi tak dobre bolo, teraz idem po 3 mes. na kontrolu, tak ešte neviem, ale napíšem ti, čakám na menz., potom pôjdem na kontrolu, už je to dosť dlho po dobratí, tak som aj nervózna, 10.9. som mala poslednú, po prvej kúre mi primár povedal že oni sa ani nezmenšia, len sa vysušia a netlačia na orgány, ostanú tam stále, po dobratí si myslím, že po určitej dobe zasa oživnú, preto bolo treba aj tú druhú kúru, tak držme si palčeky, nech nám to dobre dopadne 😉

kajkajka11
30. okt 2014

Ahojte dievcata! Tak dnes som bola u svojho doktora a recept na Esmyu mi lezi tu na stole. Ale skor ako si ho pojdem (?) vybrat do lekarne,tak som si o nom chcela nieco precitat.Viem,ze na kazdeho zabera nieco ine a inak,ale celkom som sa vylakala tych vedlajsich ucinkov.Normalne zvazujem,ci vobec do tej lekarne ist. Ja mam myom (5cm) vnutri maternice,ktory mi zposobuje silnejsi menzes,a prvy den-dva aj dost velke bolesti.Doktor mi najskor navrhol vybratie len maternice (cize ak vajecniky ostanu,tak normalne hormony budu produkovat dalej,takze k "prechodu" nedojde) Ja uz deti mam,takze som rozmyslala nadtym ci ano,a ci nie? Neviem ake by s tym mohli byt potom problemy v buducnosti,ale aj tak som stale drankala od neho,ci neexistuje aj ina moznost.Potom ho napadlo predpisat mi esmyu....ale teda neviem,ked to tu citam,ci sa na to dat ☹

viva5
30. okt 2014

@kajkajka11 neboj a normálne začni brať. Odporúčam brať večer pred spaním. Silný menzes ťa zbytočne veľmi oslabuje a ak začneš brať esmyu, tak budeš mať cca 4 mesiace pokoj a pekne sa pozberáš. Možno pár dní sa budeš cítiť trošku inak, ale naozaj to nie je nič dramatické. Ja to skôr pripisujem cielenému sledovaniu (veď ani za normálnych okolností sa necítiš každý deň na 100% 🙂 ). Maternicu ti môžu vybrať neskôr, ak by náhodou liečba nezabrala. Ale ja sa snažím si udržať maternicu čo najdlhšie (bojím sa pooperačných problémov), hoci sa už rodiť nechystám. Ja som už na druhej kúre a nemala by som problém to brať aj celý rok 🙂 🙂 🙂 . Mám viac energie ako pred tým. Držím palce!

kabi55
31. okt 2014

@kajkajka1 ja súhlasím s vivou, tiež som sa bála, v pohode

kajkajka11
31. okt 2014

DAKUJEM vam dievcata za podporu (viva5,kabi55) ......viete ja som si s migrenami presla peklo,takze najviac sa bojim tych bolesti hlavy...ja uz proste nechcem,nie nechcem ziadnu bolest hlavy ☹ bolo to hrozne obdobie-zila som ako v hrobke-v tme,takze len kvoli tomu sa bojim.mozno budem vyzerat ako padavka,ale rodila som 3x po 18 hodin,takze viem co je bolest ,ale ta migrena bola proste des a hruza.Este som rozmyslala,ze keby ma zacalo nieco boliet,ci sa mozu davat lieky od bolesti (nalgesin,brufen,atd....)...ci by to neurobilo spolu nejaku neplechu. Prosim poradte

viva5
1. nov 2014

@kajkajka11 mňa hlava pri prvej 3-mesačnej kúre nebolela asi ani raz a pri druhej asi 2 dni. Podľa mňa to vôbec nemuselo byť z esmye (bola som vtedy dosť vyčerpaná a unavená). Normálne som zobrala Ibáč a do 15 min. bolo po bolesti. A možno práve esmya ti odstráni aj nejaké iné zdravotné problémy. Ja napr. keď užívam esmyu, tak nemusím užívať skoro vôbec Olynth. Ináč mi dosť často opuchnú sliznice v nose (neviem z čoho, ale trvá to asi posledných 5 rokov a takéto problémy som mala aj počas tehotenstiev). Veď esmyu môžeš hocikedy vysadiť. Väčšie riziko je operácia v anestéze a potom tie všetky možné pooperačné komplikácie (hlavne možné problémy s močovým mechúrom). Ale je to na tebe. Len na margo: pri všetkých liekoch máš napísaných veľa nežiadúcich účinkov, ale to neznamená, že sa prejavia. Ja beriem v podstate 5-te balenie a úplne v pohode. Cítim sa super. Držím palce.

kajkajka11
1. nov 2014

@viva5..... si velmi mila,dakujem ti za povzbudenie aj za rady.viem,ze kopu liekov ma aj vedlajsie ucinky,preto som prisla sem na tuto diskusiu,precitat si ake mate vy s tym skusenosti,co ste to brali,alebo beriete.vsetko vytrpim ked to bude k niecomu dobre a ibalgin mi trebars zabral pri migrene,ale musela som hned vziat tabletku pri prvom naznaku...uz ked sa to rozbehlo,tak by mi nepomohlo ani cele balenie. preto som rada,ze keby mam pripadne taketo problemy,ze mozem zobrat aj lieky proti bolesti. dakujem este raz,a teda dam sa na to, a pridem sa s vami dievcata podelit aj o moje skusenosti. dakujem este raz velmi pekne

fatma1
10. nov 2014

@ivulkah Ahojte. Ivulkah, prosim, mas este tie zvysne tabletky? Si spominala, ze ti doktor predpisal na 6 mesiacov az a ze mas zvysne. Ak ano, kupim, surne. Dakujem vopred.

fatma1
10. nov 2014

@ivulkah Ahojte. Ivulkah, prosim, mas este tie zvysne tabletky? Si spominala, ze ti doktor predpisal na 6 mesiacov az a ze mas zvysne. Ak ano, kupim, surne. Dakujem vopred.

ivulkah
10. nov 2014

@fatma1, tabletky mam, mozes mi napisat mail, iva.holicova@gmail.com

fatma1
11. nov 2014

@ivulkah Ok,pisem

lcsilla
5. dec 2014

Ahojte! Prosím Vás nemá náhodou niekto napredaj zvyšnú esmyu? Rada by som kúpila.

lcsilla
5. dec 2014

Lekár ma chce poslať na operáciu bez toho, aby to u mňa vyskúšal, ja by som chcela vyskúšať na vlastnú zodpovednosť.

viva5
5. dec 2014

@lcsilla a prečo ti to nechce predpísať????

kristulkamarulka
17. dec 2014

Holky,tak som tu zas...
Druha kura dobrata,no nepomohla. Lekar bol tiez sklamany,ale ide sa dalej bojovat! Zaciatkom roka mam ist na operaciu-operovat by ma mal dr. Bielik. Chcem sa spytat,tie,co ste boli u neho na operacii,ako je to s poplatkami? Robili vam tam aj predoperacne,ci ste na nom boli este doma? Nie som z Bb,tak neviem,ako to vsetko je... Mam strach,ci sa nieco nepokazi,velmi by sme chceli babatko :( tesili sme sa,ze uz sa nam bude darit ☹ velmi sa trapim,ked vidim,ako baby okolo mna otehotnievaju a kocikuju. Je to sebecke? 😒

emkova
5. jan 2015

Ak ma niekto zaujem - mam na predaj 1 balenie Esmye, ozvite sa, M.