icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

adkica
24. mar 2013

ZOE7 TAK TO JE DOBRE UZ ZE SI TO DOSTALA JA SOM DNES 36 DEN A MENZES STALE NEPRICHADZA NEVIEM CO MAM ROBIT ALE IDEM NA SLOVENSKO TAK UVIDIME ESTE ZATIAL STALE CAKAM OZVEM SA KED BUDE NIECO NOVE ZATIAL SA ZLE CITIM MAJTE SA

matana1
9. apr 2013

@zoe7 ahoj , čítam tu , že ste už niekoľko týždňov po liečbe esmyou a stále ste to nedostali. Ja som menzes dostala po 14 dňoch od poslednej tabletky. Nie je to síce taký "normálny" ale je. Tak keď skončí, konečne pôjdem na kontrolu a uvidíme výsledok o koľko sa myom zmenšil.

zoe7
9. apr 2013

@matana1 ja som už bola na kontrole, mne sa zmensil je to len taky maličký kopček. Dúfam, že mi to vydrží. Držím aj vám palce.

erit
12. apr 2013

@zoe7 a mozem sa spytat aky velky si ho mala predtym? ja som zacala brat Esmyu pred tyzdnom, velmi dufam, ze aj ja s myomu budem mat iba taky malilinky kopcek alebo ziadny kopcek 🙂

lucy215
14. apr 2013

Ahojte kocky, uz som po kontrole, na sone bohuzial stale mam myom, zmensil sa z 3cm na 1,8 cm, myslela som, ze tam nebude (mam dojem, ze aj lekarka ocakavala ovela vacsie zlepsenie) nic ale stale je, periodu som este stale nedostala, dnes je to presne 28 dni co som skoncila s liecbou, mam teraz bolesti v podbrusku a podla mna to uz za chvilku bude, citim sa unavena a podrazdena z toho, aby sa mi uz konecne spustila, inak po vysadeni liecby az do predvcerajsku som sa citila dobre, aj kila, ktore som nabrala sa stratili skoro same 🙂 ak neotehotniem, za tri mesiace mam ist znovu na kontrolu, po pravde zacinam premyslat aj nad alternativnou liecbou, mate s tym niekto skusenosti, napr. akupunktura?

zoe7
17. apr 2013

@erit ahoj, ja som mala myom 3x2cm. Rastol velmi rychlo, cca za max 2 mesiace mi narastol. Predtym som sa uz dvoch zbavila chirurgicky. Po operacii som mala ,,klud,, asi 3 mesiace - ziadny myom. Ale potom ma zacalo pichat v bruchu a bol tam.

ingrid0105
17. apr 2013

Ahojte babenky, v skratke moj pribeh. Mam 38, rodila som mlada 2x sekciou, dala som si podviazat vajickovody. Clovek mieni panboh meni, nezostala som s muzom, teraz mam priatela a chceli by sme babetko. Nemozne ? aj ja som si myslela. bola som u gynekologa nasiel mi 2 myomy a ze maternica musi ist von. Neriesila som to dva roky a stale som dufala ze sa stane zazrak. Nestal sa aj po zmene gynekologa mi bolo oznamene ze maternicu treba dat von myomi su tam jeden okolo 6cm a druhy mensi. Googlila som a dogooglila som sa k MUDr.Bielikovi do BB, bola som na konzultacii a tu sa stal zazrak, uplne iny svet, iny pristup lekara a sestricky tiez. Takze 6.6.2013 ma budu operovat laparoskopicky, a ak bude mat priatel dobry spermiogram, tak mi spriechodnia vajickovody. Ked som tam sedela myslela som na zeny, ktorym laahostajny pristup lekarov "berie" nadeje a mozno aj moznost mat volakedy deti.

brenda823
17. apr 2013

Dobrý den dámy 🙂 já mám za sebou 35 den léčby...Je to opravdu nápor na psychiku, mám velké bolesti hlavy a podbříška, menstruace mi vynechala úplně. O finanční záležitosti ani nemluvím, v České republice to pojišťovna neplatí vůbec, tříměsíčni kůra vyjde na 13000, sice si někdo řekne co to je? Ale člověk, který nemá bůhvíjakou výplatu, musí platit nájem, za něco se stravovat, je to fakt dost..Takže si teď vlastně říkám jestli to vůbec mělo cenu? Přešly Vám ty stavy, kdy jste měly dostat menstruaci po nějaké době? Nebo se mám připravit na to, že budu celou dobu trpět? Děkuji za případné odpovědi..

lucy215
18. apr 2013

@zoe7 ako si teraz na tom? mne vyberali dva operativne cez 5 cm velke a naposledy som mala 3 cm, hore som napisala, ze sa zmensil na 1,8 x 1, perioda, stale nie je som 32 dnen po liecbe.

zoe7
18. apr 2013

@lucy215 hore som pisala, uz mam tam len taky tmavsi fiačik na ultrazvuku, uplne maly kopcek. Doktorka povedala, ze mozem byt spokojna, ze to zabralo. Teraz mam uz druhykrát periodu, neskutocne bolesti brucha aj krížov. Teraz uz by to malo byt OK, a dostala som to presne na 28 den od prvej menstr. po liečbe.

lucy215
19. apr 2013

@zoe7 vdaka, viem, ze si to pisala predtym ale zaujimalo ma to ci to je bezo zmeny, mne uz vraj nevedia pomoct, cize mam zasa na kontrolu po 3 mesiacoch uvidi sa ci to bude rast alebo co s tym :( co sa tyka periody stale nic ale pobolieva brucko a mas pravdu krize boleli dva dni tak ako keby som sa niekde buchla :(

dana215
10. máj 2013

Ahojte, tiež mám za sebou liečbu, ukončila som ju začiatkom apríla a po 2,5 týždni som dostala aj menzes. Na kontrole som bola dnes, ale žiaľ po sone výsledok - liečba bola neúspešná. Myom je tam a rovnako veľký, na kontrolu mám ísť o tri mesiace a opäť mi bola doporučená operácia, Inak počas liečby som nemala žiadne problémy a myom mi zatial nerobí tiež žiadne problémy, viem o ňom len z preventívnych prehliadok.

simuska567
15. máj 2013

ahojte, podstupila ste uz niektora laparoskopiu na odstranenie myomu v Banskej Bystrici u Dr. Bielika?Bola by som rada, kebyze mi napisete svoje skusenosti. dakujem

helioss
15. máj 2013

Ahojte,
prvy mesiac liecby mam za sebou ale..zatial som si vzdy precitala, ze menzes vynechal. Mne menzes prisiel dnes..meskal ale prisiel a farba je velmi tmava...tak googlim na nete, ci je to ok a bud dnes alebo zajtra sa skusim spojit s mojou lekarkou. Vedlajsie ucinky zatial 2,5 kg navyse a to cvicim cca 3-4x do tyzdna..
Vsetkym drzim palce aby bola liecba uspesna!
pekny den a dakujem za prispevky, ktore aj mne pomohli..minimalne v rozhodovani ci ist na operaciu alebo vyskusat lieky..

ivunak
21. máj 2013

Ahoj holky,
jsem ráda, že jsem taky našla diskuzi o tabletkách Esmya. Příští týden budu s kůrou končit a dnes jsem se objednávala na ultrazvuk na kontrolu, jestli léčba myomů zabrala. Dost mně ale vylekala sestřička, která mně řekla, že menzes můžu dostat klidně za 2-3 měsíce po léčbě nebo taky vůbec ☹ . Moc prosím ty z vás, které jste již s léčbou skončily, jestli byste nenapsaly, kdy jste menzes dostaly a jestli jste s tím měly nějaký problém. Díky moc za odpovědi.

ingrid0105
21. máj 2013

@simuska567

ja som objednana na laparoskopiu do BB k docentovi Bielikovi na 05.06.2013, tak ti potom zreferujem ako som dopadla. Ale uz na konzultacii bol strasne fajn a pohodovy

kalista32
22. máj 2013

ja som užívala esmyju 2 mesiace a zo 4 cm. na 2,5cm. som spokojná akurát som mala pri užívaní silné bolesti hlavy a pribrala som na brušku mám hotentotské bruško a to som bezdetná chystám na IVF . 🙂 🙂 🙂

lenkabaldar
28. máj 2013

No zajtra si idem tiez po esmyu a len dufam ze pomoze ale po vasich skusenostiach silno pochybujem teraz som po kyretazi a cakam navysledky ale tez hovoria len pod noz !ja sa bojim ! Dufam ze esmya zaberie ale zienky mne lekar povesal ze po dobrati misim ist na opraciu tak ci tak a co vy?dajte vediet vdaka

kalista32
29. máj 2013

@lenkabaldar moja prajem ti aby ti esmya zabrala tak aby si nemusela ísť pod nôž. a chcem ti povedať podľa mojich vedomostí poznám prípady , že pred operáciou sa tiež podáva esmya na zmenšenie myómov.

noemi0311
29. máj 2013

Prezradí mi niekto, kedy sa začínajú vyskytovať tie nežiadúce účinky pri užívaní lieku Esmya ...napr. bolesti hlavy, návaly, bolesti podbruška a pod...Niežeby som po nich túžila, ale beriem esmyu už tretí týždeň a vôbec NIČ som nezaregistrovala, tak mám pocit akoby ten liek ani neúčinkoval......ale možno to tak aj má byť.

lenkabaldar
29. máj 2013

Vdaka kalista aj ja dufam ze zaberie nezostava mi nic ine len dufat vdaka

erit
30. máj 2013

@noemi0311 ja zacinam brat esmyu uz treti mesiac a tiez ziadne vedlajsie ucinky nemam. Akurat ze mi vynechal menzes.

noemi0311
30. máj 2013

@erit ďakujem, tak mi ostáva len dúfať, že ten liek aj zaberie. Budem rada ak mi dáš vedieť ako dopadla Tvoja liečba po ukončení užívania a následnej kontrole.

erit
31. máj 2013

@noemi0311 drzim palce aby zabral. Dam ti vediet, na kontrolu sa chystam koncom juna. Aj ja som veeelmi zvedava.

saxana15
3. jún 2013

ahojte zianky, rada by som sa zapojila do diskusie a poprosila o nejake rady, je mozne pocas liecby esmyou mat nechraneny styk a pokusat sa o babo? mam myom vo svale maternice, 5 cm a 2 cm, nemozem otehotniet prirodzene uz 2 roky, mam 35 rokov, a za sebou 2 neuspesne IVF. lekar mi odporucil liecbu, tak ju zvazujem. dakujem za kazdu odpoved a drzim palce na skore uzdravenie kazdej z nas 🙂

kalista32
4. jún 2013

@saxana15 ahojko moja ja ti môžem potvrdiť s vlastnej skúsenosti ,že liečba esmyou mi pomohla po dvoch mesiacoch zmenšiť myóm z 5 cm. na 2 cm. akurát tie vedľajšie učínky u mňa boli ako vynechanie periódy, silné bolesti hlavy a pod bruška a akurát ,že som pribrala hlavne na bruško , ostalo mi tehotenské bruško 😒 😒. tiež som bola raz na IVF a teraz plánujem druhý pokus držím ti palce 🙂 🙂 😉

saxana15
4. jún 2013

@kalista32 dakujem pekne za odpoved, ja som pri oboch stimulaciach pribrala spolu 8 kg, a to som bola pre istotu na diete a davala pozor na jedlo, a aj brusisko mi ostalo ☹ . takze mi asi nic ine neostava nez sa na tu hnusnu liecbu plnu hormonou dat. potom skusim 3. IVF. je to hrozne a som uz s nervami na dne, ale idem dalej, nic ine mi neostava. drzim ti tiez palce 😉

kalista32
4. jún 2013

@saxana15 ahoj moja aj ja to skúsim 2 krát ved nádej zomiera posledná držím palce potom daj vedieť ako si natom 🙂 🙂 😉

brenda823
12. jún 2013

@ivunak Ahoj..já už jsem taky po léčbě a pořád nic...měsíčky nepřišly...Myom mi zůstal 1cm a gynekolog mi tvrdil, že menstruaci dostanu tak do pěti dní...už jsem taky zoufalá...Děkuji za odpověd...

kalista32
12. jún 2013

@brenda823 ahojko moja ja som užívala esmyu dva mesiace myóm sa mi zmenšil perióda u mňa prišla až o dva mesiace ale do vtedy som si vytrpela krče v podbrušku ☹ 😒 ale inač buď v pohode ono príde spontánne a cyklus sa dostane postupne do normálu papa 🙂 🙂 😉