icon

Tehotenské príznaky po kyretáži

mells
22. okt 2013

Ahojte zenusky,
chcela by som sa vas spytat tych co maju kyretaz za sebou, kolko po kyretazi ste mali este tehotenske "pocity" a priznaky ???
Ako dlho trvalo kym sa vam HCG hormon upravil a po akej dobe ste boli na kontrole ultrazvukom ? mne nakazali medzi 4-6 tyznov po zakroku ale citala som tu na fore ze uz zeny uz po 2 tyzdnoch boli. A hormon HCG po kolkych dnoch ste boli na kontrole ? a klesol ? ci sa najdu aj take co neklesol 😖 a co potom nasledovalo ???

mia005
29. okt 2013

@leamax asi si zajtra kupim ten domaci test,lebo mam uz intoleranciu na mlieko a jedine z coho mam bolesti brucha je biela muka.mna z tych intolerancii uz asi svihne 😀

leamax
29. okt 2013

@mia005 fuuu a ty co chces vlastne jedavat? 😀 mlieko mozes nahradit bezlaktozovym - maju ho normalne aj v tescu, je take mierne sladkaste. alebo kozie, to tusim tiez maju v tescu. niekomu to kozie nechuti a smrdi, mne chuti uplne normalne a nejaky pach vobec necitim.
s tou intoleranciou psenice by si to mala asi trosku stastie, to by si musela byt na bezlepkovej diete a tych bezlepkovych potravin je trosku pomenej. ale da sa isto aj s tym v pohode najest.
neviem, ci ten test u vas v lekarni normalne drzia, mne ho objednavali. potom sa nezlakni, tam treba pichnut do prsta a vytlacit par kvapiek krvi, nakvapkat na tester a vyjde ti bud /, alebo // - princip ako u tehu testu. ja som si preto skocila radsej k svojmu gyndovi a sestricka mi ho urobila 😉

mia005
30. okt 2013

@leamax Bezlaktozove mlieko pijem uz takmer dva roky a od soboty sa vyhybam jedlam z bielej muky,lebo tie krce a bolesti brucha boli fakt hrozne.z toho som bola navyse fajn nervozna.vyrobky z bielej muky nahradzam spaldovymi alebo kukuricnymi.dnes vyslem mojho do lekarne.citala som o tom,ze sa treba pichnut do prsta.len mam obavu ci je taky test spolahlivy..ake mas skusenosti?

leamax
30. okt 2013

@mia005 mne vysiel negativny a robila som ho len preventivne, nikdy som nemala hnacku po mucnych jedlach, alebo tak. takze ja som sa tym uz dalej nezaoberala 🙂 ale ak by ti ta druha / vysla aj neviem ako slaba, urcite si to daj preverit u doktora, to tusim tiez robi z krvi 😉 som zvedava, ci ho u vas budu mat

a co ty nemozes spavat? 😀

mia005
30. okt 2013

@leamax Ja som ranné vtáča, dávno som už bola hore a chystala sa do práce 😀 Môjmu som to dala za úlohu kúpiť, ešte som mu opakovala, aby mi zavolal čo v lekárni vybavil. Jasné, že sa doteraz neozval, lebo určite zabudol, že má volať 😀 😀

leamax
30. okt 2013

@mia005 😀 😀 ved zavolaj, ze ja som zvedava 😀

mia005
30. okt 2013

@leamax 😀 nestihal,preto tam nebol.ako pridem domov tak nabieham do lekarne a dam vediet 😀 ozaj to sa musis testovat na lacno?

leamax
30. okt 2013

@mia005 hmm, ale tusim nie, ved to by som ja nezvladla dojst k dokymu na lacno 😀

mia005
30. okt 2013

@leamax 😀
@mells @leamax ozaj,postrehli ste nejake zmeny v mrche po kyrete?bezne som ju mavala 6dni.prvu po kyrete som mala 5dni a tato druha len 4dni.akoze nestazujem sa,ze sa skracuje ale mam obavu aby tretia netrvala len 3dni atd..mozno sa to este upravi..

leamax
30. okt 2013

@mia005 ja na prvu mrchu este cakam, tak ti neviem povedat. ale kedysi som mavala mrchu 7 dni, teraz uz len ledva 6, aj z toho posledne 2-3 dni skor uz len spinim. lenze u mna to zas moze byt tymi hormonmi, co som do seba davala pri IVF. takze neviem. som ti pomohla, co 😀

mells
autor
30. okt 2013

@mia005 ajojcek, no ja som mavala tiez tak 6-7 dni ... po prvej kyretazi tusim maximalne 5 dni z toho prve dva jemnulinke krvacanie, potom jeden den silnejsie a posledne dva zase jemnulinko ... kedysi pred par rokmi som mavala poriadne silne az kusi so mna sli von ... doteraz to bolo take " jemne pohodkove " ... a po tejto kyretazi este tiez nic "taham" na 3 tyzden 🙂 tak este nist ... tiez som zvedava ako to bude teraz ... a neboj upravi sa to urcite 🙂

mia005
30. okt 2013

@leamax
@mells dakujem zeny,snad sa mi to upravi 🙂 pred kyretom bol brufen prve dva dni vzdy moj najlepsi kamarat,mavala som hrozne bolesti,ze som takmer liezla po stenach a teraz nic.prve dva dni krvacam normalne a potom zo dna na den nic moc 🙂 uvidim ako dopadne tretia mrcha.test na celiakiu mi museli objednat,zajtra bude.myslis,ze to ovplyvni ked od soboty nejrm nic z bielej muky?snad nie,to by som musela sa takym jedlam vyhybat aspon mesiac nie? Cii? 😀

mells
autor
30. okt 2013

@mia005 no len nech sa ti to "lozenie po stenach" nevrati 😉 ... takto nech to ostane pekne ako je .... 🙂 ja som ako puboska mavala taketo bolesti ... teraz "len" krize, prsia ako granaty 😀 chytis a ja hned vybuchnem :D NECHYTAT 😀 haha ... a zrava ci co zrava prehnane pazrava chut na sladkeeee 😖 ... a o podrazdenosti ani nehovorim 😀 vtedy so mnou radsej ani nekomunikovat ... dokonca sa na mna nesmie ani nikto kuknut 😠 inak ... 😀 😕 ... tu muku vynechaj 😉 a co telo v sebe ma to ukaze ... teda co nechce a nema ... drzim palce nech testy dopadnu dobreeee 🙂

mia005
30. okt 2013

@mells ja by som tyzden pred mrchou ako sa hovori aj cukrarovi rit oblizala 😀 co sa neviem dozrat sladkeho a o podrazdenosti ani nehovorim.staci ked mi moj rano povie dobre rano a uz mi lezie na nervy 😀 ale inak ho naozaj veelmi lubim 😀

mells
autor
30. okt 2013

@mia005 loool :D ta odvaha :D vobec ti nieco povedat :D:D:D:D ....

leamax
30. okt 2013

@mia005
@mells fuuu, to ja som mavala bolesti len prvy den, aj to len cca 2-3hod a potom bolo uz dobre. a ibuprofen som si nedavala, lebo zabral az za hodku a to mi nestalo za to, nicit si nim pecen len kvoli 1-2hodinam. tak som si to radsej "pretrpela" bez neho
@mia005 myslim, ze to nevadi tomu testu, ze teraz nejes muku. celiakia je autoimunne ochorenie, to znamena, ze si telo vytvara protilatky proti sebe a ten test je zalozeny na pritomnosti tych protilatok v krvi. cize ak by si ju mala, tak by ti vysiel pozitivny aj keby si mesiac nejedla lepok. drzim prsty, nech vyjde negativne 🙂

mia005
31. okt 2013

@leamax Vďaka za profesionálne vysvetlenie 😉 Test je už doma, ja ešte v práci, tak som zvedaváááá. Tuším viac ako na tehu test 😀 😀

mells
autor
31. okt 2013

@mia005 potom daj vediet ako ???!??? 🙂 dopadol .... 😉

leamax
31. okt 2013

@mia005 no aj ja som strasne zvedava ako ti dopadne 🙂

mia005
31. okt 2013

@leamax
@mells nebojte sa, hneď vám dám vedieť. To je napínavé žeee? 😀 😀

leamax
31. okt 2013

@mia005 joooj, ja kukam, ze uz si pisala a hned rychlo otvaram, reku uz mas vysledok 😀 kedy to asi bude?

mells
autor
31. okt 2013

@leamax
@mia005 my cakame 🙂 UZ ??????? 😕

leamax
31. okt 2013

@mells jaaaj, ja som jak na trnoch 😀
@mia005 no cooo???

mells
autor
31. okt 2013

@leamax no pekne 🙂 urobim ti palacinku ? 😀 nech sa ukludnis ???? kde ta nasa mia005 je 😠 pokial si nezobrala sex-volno tak sa jej to neospravdlni 😀

leamax
31. okt 2013

@mia005
@mells mne prave dnes poslali vysledok z histologie - negativne 🙂 cize z toho, co vycistili z maternice, nebolo nic patologicke, vsetko bolo zodpovedajuce gravidite. vidim to ako dobru spravu, ze moje telo, resp. maternica netvori nic proti tehulkovaniu, proti plodu a to je supeeer 🙂 🙂 🙂

leamax
31. okt 2013

@mells robis palacinky? mnaaam, by som si veru dala, hod po mne jednu 😀

mells
autor
31. okt 2013

@leamax draha nevidela si co som si vcera kupila ???? 😕 a sa my cudujes ? 😀 kokso mam schudnut a nie pribrat 😠 ale palacinkam teda lepsie a tak akoze nooobl povedane 😀 robim len CREPE tenulinke lapacinkyyyy 😝 😎 a aku plnku mas najradsej ???? 😝

leamax
31. okt 2013

@mells jaaaj, ano, videla. tak to sa nedivim 😀 ja robim palacinky len ked je muzik doma, lebo viac ako dve nevladzem zjest, aj to len take, ze postrasene plnkou 😀 robievam tvarohove, alebo s dzemom, tie mame najradsej 🙂

mells
autor
31. okt 2013

@leamax mnamkaaa 🙂 presne ako ja ... ani ja viac ako 2 nezjem 😕 ale co je najviac na prd ze moj drahy ten vobec nie je na sladke 😠 cize sa viac menej napchavam len ja sebe sama sa 😕 ale mne to nevadiiii 😀 😀 😀 ja sa napcham aj sama 😀 ze ked ma opusti viem koho zazalujem 😀 spolocnost s panvicami 😀 😀 😀 😕 🤐 😀

leamax
31. okt 2013

@mells 😀 😀 😀 a davas si aj slahacku na ne? ja vacsinou bez a aj tak viac nezjem. moj ich lubi, on je tiez taky maskrtny ako ja, len sa tvari, ze nie 😀 😀 😀