Trápia vás extrémne silné menštruačné bolesti?
Baby, skrucam sa od bolesti uz 24 hodin, s malymi prestavkami. Zazivate kazdy mesiac alebo to uz je extrem?
Podľa mňa to ries s dr., toto je extrém.
Pár hodín je ok nie celý deň.
Silné bolesti a silne krvácanie som mala kvôli myomom na maternici
Určite to treba riešiť, nie je to normálne. Ja osobne napríklad ani neviem, ze mam nejaké menštruáciu, ani po pôrode nijaká zmena, nikdy som nemala bolesti a už vobec nie také niečo, co opisuješ, to je určite na lekára. Môžeš mať myom,polypy, endometriozu, cystu a podobne. Je to len teraz, alebo už dlhšie obdobie?
Mávam tiež silné bolesti, už od puberty. Počas bratia HAK to bolo ok, ale už ju neberiem. Na bolesti mi nikdy nič voľnopredajné nezaberalo, a predošlý gynekológ predpísať nič nechcel. Až keď mi obvodná predpísala Algifen kvapky, tak sa môj život zmenil.
Všimla som si že ak kvapky užijem včas, kým sa bolesť ešte len rozvíja, tak zaúčinkujú, aj v nižšej dávke, a účinok aj dlhšie vydrží. Ak ich užijem neskoro, keď je bolesť už plne rozvinutá a v tom najhoršom, tak mi nezaberie ani dvojitá dávka. To sa mi stalo naposledy a teda celú sobotu som "umierala" v posteli a prosila Boha, aby mi pomohol.
Bolesti mávam prvé 1-3 dni, ako kedy. Keď sa krvácanie rozbehne v plnom prúde, vtedy zväčša bolesť ustúpi. Kdesi som čítala, že to je z prostaglandínov. Ešte sa mi zvykne menzes ku koncu zastaviť na pol dňa a spustiť znova, a vtedy sa bolesti tak na pol dňa vrátia, ale už nie v takom rozsahu.
Mám diagnostikované polycystické vaječníky. Nový gynekológ to hneď zbadal na ultrazvuku.
Beriem inozitol, ako experimentálu neinvazívnu liečbu, a pomáha. Pomáha hlavne na symtómy PCOS ako akné, pravidlenosť menzesu, dĺžka menzesu, výkyvy nálad, vlčie hlady, tmavšie/nadmerné ochlpenie. Samotné "cysty" (myslím folikuly, nie cysty v pravom zmysle) nezmizli. Cysty v pravom zmysle nemám, ani to nevyzerá na endometriózu podľa ultrazvuku.
Čo sa týka sily krvácania, tak mávam také stredné až silnejšie, ale minulý mesiac to bol fakt extrém. Menila som vložky každú hodinu, lebo boli plné. V práci som musela odchádzať z meetingov, pretože hrozilo, že pretečiem. Bola som aj veľmi unavená a slabá tie dni, aj dni potom. Volala som na gyn. a vraveli že keby to neustávalo, mám prísť na injekciu na ukončenie krvácania, ale nakoniec sa menzes ukľudnil a skončil po skoro 7 dňoch (bežne mám 5-6).
Hádam ti moje skúsenosti nejako pomôžu. Určite to konzultuj s lekárom, spýtaj sa na PCOS/endometriózu, či tam nie sú náznaky toho na ultrazvuku, daj si predpísať Algifen Neo kvapky (pozor ak by ti chceli prepísať Aulin, tak ten odmietni, pretože má štúdiami dokázateľne zlý vplyv na pečeň a účinná látka je v niektorých krajinách dokonca zakázaná, tuším aj vo FRA) a prípadne zmeň lekára, ak nie je chotný spolupracovať. Ja som musela lekára 2x vymeniť, až teraz mám tak úžasného, že je ochotný vypočuť, vysvetliť, riešiť.
Mávam to isté už niekoľko rokov jediné čo pomáha sú lieky. Najlepšie je spať na liekoch.
@haggard_222 ahoj, aj ja som mala algifen, mne to moc nepomohlo. skor novalgin z nemocky. uz som ok, ale bolo to teda hrozne. pojdem na vysetrenia ked mi toto skonci. dnes uz som revala od bolesti
@ghoul_ vacsinou aj ja som na ibalgin a je to relativne ok, ale to co sa dialo dnes uz nebolo ok , pojdem na vysetrenia
@jaskolka to ti tak zavidim, ja od 12tich kazdy mesiac trpim. kto nezazil nepochopi
Uff, a to nikdy nikto neriešil? Co na to tvoj gynekolog? Podľa mňa nie je normálne, ze žena má neskutočne bolesti pri menzese, musi tam byt dáky problém a ten treba odhaliť a riešiť
@jaskolka ale ano. Pri cisarskom reze mi vybrali aj polypy, ale tie znova narastli. Mala som aj antikoncepciu ale to som moc uzivat nechcela
Je to extrem, pravdepodobne ide o zdravotny problem myom, cysta moze to byt hocico.
Mozes maj aj endometriozu, dala by som to skontrolovat spolu s inymi vecami, ako pisu baby hore. Kolko mas rokov?

ja som mavala taketo silne menstruacie, musela som na kyret, po celej maternici a na krcku polypy. teraz je to lepsie, aj ked bolesti ostali, bez liekov neviem fungovat