icon

Tripple negative - karcinóm prsníka

ika777
18. feb 2023

Ahoj,je tu niekto komu diagnostikovali TNBC prsnika? Rada by som si vymenila skusenosti?

Strana
z2
miskahrncarikova
18. feb 2023

@ika777 Ahoj,ja som mala

ika777
autor
19. feb 2023

@miskahrncarikova ahoj,prosim Ta a aky bol u Teba postup,ze ci najskor operacia a potom chemo,liecili Ta v Tn? U mna je najskor chemo a caka ma operacia.Normalne fungujes,lekari nic konkretne nepovedia,bojim sa, ked je to agresivny nador.A kde Ta operovali? Dakujem za info.

miskahrncarikova
19. feb 2023

@ika777 ahoj,ja som mala najskor operaciu a nasledne 16 chemo,25 oziarov a rok bio liecbu.Dali mi na vyber operaciu na chirurgii,alebo gynekologii,vybrala som si chirurgiu v Tn.Od operacie som 3 roky a zatial fungujem,normalne pracujem,zatial to vyzera byt ok.Ja som mala aj uzliny ciste,bez metastaz

ika777
autor
19. feb 2023

@miskahrncarikova a mozem sa spytat,ci Ti zobrali cely prsnik alebo iba cast? Ja chodim k Mudr. Stratenej,ale som tam z nich sklamana,nikto mi nic poriadne nevysvetlil,aj pristup sestriciek niekedy,uz ma 4 cervene za sebou ,teraz zacinam 12 novych chemo,no neviem,ci to dam,pride mi to strasna zataz.Nikoho som ani nespoznala,kto by mal ten isty typ nadoru.

miskahrncarikova
19. feb 2023

@ika777 jasne,ze to das .Tie biele su uz v pohode.Mne vzali iba cast prsnika a 7 uzlin.Ja mam male deti,takze dochadzat niekam do Blavy sa mi zdalo nemozne,ale vela sa pytaj,ja som tuto doktorku nemala,takze nepoznam jej pristup

ika777
autor
19. feb 2023

@miskahrncarikova Neviem,ci mi odisla sprava,ja mam 4 cervene za sebou,teraz ma caka 12 novych,dali ma do dakej studie.Chodim k Mudr. Stratenej,ale nic blizsie nepovie,tak trochu som sklamana jej pristupom,niekedy aj sestriciek.Nikoho som tam ani nestretla,kto by mal rovnaky typ nadoru.Prosim Ta a zobrali Ti cely prsnik ci len cast,ani ja nemam metastazy ,ani uzliny.Tesim sa,ze fungujes,ze citam,ze je nadej a sanca.

ika777
autor
19. feb 2023

@ika777 unavena som z nej velmi,povedali mi,ze tato zatazuje oblicky,snazim sa viacej pit.Vsade som sa docitala,ze pri tomto type beru cely prsnik,uvidim ako mi ukaze aj genetika.Aj to je poznat,ked zobrali len cast prsnika? Mozem sa spytat,kolko si mala rokov,ked Ti to zistili,ja budem mat 42.A to ma v Tn mesiac liecili antibiotikami,ani na mamo v Tn to neurcil,tvrdili mi,ze je to nezhubne a az biopsia to urcila v malickej vzorke,Tebe to hned rozoznali?

miskahrncarikova
19. feb 2023

@ika777 Presne 41 som mala aj ja.Sama som si nasla hrcku a moj gynekolok ma ihned poslal na sono a mamo,chodim do polikliniky,hned v ten den mi spravili aj biopsiu,takze to bolo rychle nastastie,lebo som mala velmi agresivny typ nadoru.Nie je to velmi vidiet,ze by mi chybalo z prsnika,ale ja som bola zmierena aj s tym,keby som prisla o cely.Ty si uz mala vacsi nador,ked mas najskor chemo?

ika777
autor
19. feb 2023

@miskahrncarikova Ano,vacsi mam,musia ho najskor zmensit,ale hmatom mi to oznacili 7 cm a na sono 4,5 cm,tym,ze mi do toho pichali,lebo najskor mi robili cytologiu a ta mi vysla,ze zapal,no lenze mna ruka,lopatka a ruka bolela,bozik na mamo mi tvrdil,ze to je fibroadenom,no a az biopsia mi to ukazala v malickej vzorke,tyzden pred Vianocami mi oznamili diagnozu.Ja sa chcem dat operovat v ba,tam mi ponukli aj taky klip,ktory mi vlozili do nadoru,ze keby nador uplne zmizol,aby vedeli vybrat lozisko.Nas s tymto typom je malicko.A aj Ti povedali,ze preco to vznika,ja som pomerne z toho este v soku.Tiez som si ju sama nasla,dokonca ma to bolelo.Dakujem Ti,ze mi davas info

miskahrncarikova
19. feb 2023

@ika777 ten klip mam aj ja,pred operaciou ma viezli z tn nemocnice do Trnavy kde to robia.Nikto mi nevedel povedat,preco to vzniklo.Nikdy som nefajcila,vzdy som mala 50 kil,nebrala som hormonalnu antikoncepciu,dlho som dojcila vsetky deti,takze vsetky rizikove faktory vylucili.Ani v rodine nikto nemal rakovinu prsnika,uz sa nad tym nezamyslam.Len stale he tam strach,niekde v podvedomi,ze sa to vrati.A to si kde bola prosim ta na mamo?Lebo teda mne hned povedali,ze musia spravit biopsiu,lebo sa to doktorke nezdalo

ika777
autor
20. feb 2023

@miskahrncarikova na mamo v tn u bôžika,ked som sa primara pytala,preco mi neponukli klip,tak mi povedal,ze nemali na sklade.S bôžikom tam boli este 2,vobec to nevedeli rozoznat,este mi povedal,ze pre istotu urobia biopsiu,ja som si to nasla v novembri a mesiac mi davali antibiotika,troje som vybrala.Presne,tiez nefajcim,nepijem,zdravovsa stravujeme,ja mam syna,jedneho 9 rokov bude mat,brala som antikoncepciu,sice primar tvrdil,ze to z toho nemam,neviem,ja som okolo vela ludi behala,nemyslela som na seba,stale v praci potom doma vsetko doma na 120%.Chapem Tvoje obavy,to su vzdy,aj ked je to tazke,treba mysliet,ze uz svoje mame za sebou,ja si myslim,ze mne zlyhala celkovo imunita,vzdy som si len supla lieky,nevylezane choroby,do toho som alergicka,to mam celorocne,my to tiez v rodine nemame,uvidim este co povie genetika,tam mam ist koncom februara.Muz mi hovori,ze mam spomalit,ale takymto sposobom,mi pride krute.Sme silne zeny,mna drzi len syn,predpokladam,ze aj u teba su deti motivacia.

nell77
14. mar 2023

Ahojte volam sa Nela mam 45 a mam TNBC zail tiez.V oktobri som si nasla hrcku ,hned som isla na sono bolo to 0,6x0,8 .a hned ma poslali do BB kde mi brali v novembri vzorku a 5.12.odoperovali...Presne ako Tebe mi 22.12 pred Vianocami povedali ze zlu typ,zla hostologia.Uzliny 4 ciate ,okraje volne....Dufala som kvoli 2 detickam ze budem oki..Zial absolvovala som CT celotelove ok v januari a februari mozog kde nasli 3 nalezy,okamzite do Prahy kde mi to vypalili gama nozom..Vsetci sme nestastni ze z takeho maleho nadoru sa to tak rychlo rozsirilo....Viem ze zly typ,vela o tom studujem,som zdravotnik....Nasla som ze mebendazol/ vermox/ na hlisty spomaluje a oslabuje bunky TNBC...mozem vam.to poslat...A tiez 1 dr.v USA prof.Linda Vahdad sa tomu venuje ,robi studiu ohladme deplecii medi,teda znizit med vvtele a odstranit ju..mala zaujimave vysledky.S kednou pani z tej studie Rachel si pisem ,prezila mala mts a 10 r brala lieky na znizenie medi,bola pod dohladom a uplne sa vyliecila...U nas zial len klasicka chemo ,kt.zial nie je cielena liecba ma toto agresivne svinstvo....Tiez mi pomahaju ine veci..napiste do spravy ak chcete viac....poslem aj ten vermox studie.Musime dufat aj ja mam synceka bude mat v maji 9 a starsi 16.....kludne aj c.rada budem s niekym v kontakte. 4 cervene za sebou,od stbrtka idem na 12 bielych...Tie su lepsie? Dik nela

ika777
autor
14. mar 2023

@nell77 jaj normalne ma to vylakalo,ja som bola vcera na MR mozgu a cakam na vysledok, bojim sq toho mozgu,aj ste mali nejake priznaky ohladom mozgu,ze napr. bolest hlavy

nell77
14. mar 2023

Ahoj len zhorsene videnie ,ale to sme si mysleli ze po CHt...nebojte sa...ja som tiez v neustalom strese....mam 2 deti.....a vsetcise zruteni....nebojte sa ked nie su prizmaky budete ok..ved si mozeme napisat aj do spravy 0911 017 022 ja som nela, a ako znasate tie biele chemo , lepsie ? Dik

nell77
14. mar 2023

Presne aom sa starala o vsetkych o domacnost,robota a unava a potom toto peklo.....skusate aj nieco prirodne ? Co vam hovoria doktori ?

ika777
autor
16. mar 2023

@nell77 aha,takze vy uz mate po operacii,a brali len cast ci cely,ja som to mala velke,takze najskor chemo a az v juni ma caka operacia Chodila som na chemo do Tn ,najskor 4 cervene kazde 2 tyzdne a teraz mam 12 po tyzdni. Nador sa zmensil,hned po prvej na 2,5 cm,tieto chemo mam carboplatinu a taxol,zial mam na to alergiu,beriem den pred podanim dexametazol a dithiaden,pretoze mi tvar a jazyk opuchal.No a potom doma podla priznakov,si davam cca 2 dnu.Beriem len vitamin C ,D magnezko,neviem,ze vraj by sa nemalo Bcko,pijem cerstve cviklove stavy,a take kvapky mam od jedneho liecitela.Som skor unavena,niekedy ma prehana alebo mam zapchu,navaly,zcerneli mi nechty, malicky na nohach a v prstoch som stracala cit,tak mi vcera upravili davkovanie a je to lepsie,Ze vraj ta carboplatina sa pridava teraz podla novej studie,mna caka este 7 podani. Z tn som odisla,pretoze pred 3 tyzdnami som tam odpadla,sestricka mi to postilq rychlo a mali ma problem prebrat,pristup tam bol hrozny,za 2,5 hod mi vsetko pustili do zily,teraz chodim do Ba tam mi to tecie 4 hodiny.

nell77
17. mar 2023

@ika777 ahoj moja zlata to mi je luto....ale to je super ze sa to zmensilo.....teda to reaguje na liecbu....ja som vcera dostala 1.bielu tiez po 12 tyzdnoch..v Leviciach no mne to tieklo od 9 do 13.30....pomaly a az potom trosku rychlejsie....no ja som to mala male 0,6x0,8 brali mi len cast prsnika v BB,inak tam su uzasny pristup v tom Mammacentre,lekari su suoer aj sestricky......Ty budes kde operovana.....nevadi ze tykam....ja by som si aj zavolala ale ked nechcem rusit...ja sa zaujimam aj o celosvetove novinky v tomto..ano aj mne pridali carboplatinu ze maju lepaie vysledky.....no je to zly typ zial ze sme totto vychytili ..keby iny typ odoperuju a sme tu 30 r.....no nic musime bojovat...vo svete sa tomuto venuju v USA,je velmi ucinne zbavit sa tazkych kovov v tomto najma medi som citala.....napr.zinok zbavuje vstrebavaniu medi..ja si davam pred jedlom.....a bolo ti aj tak celkovo spatne po tych bielych ci len unava...? Uzliny ciste ? Ja som mala pri operacii vsetko ciste uzliny,okraje volne...preto nikto nechapal ten mozog...a co hovoria lekari,ze pod liecbou by sa nemali vytvorit dalsie nalezy..dufajme....a kde ta budu operovat....pa nelka drzme si spolu palce....aj ten vermox je ucinny na bunky TNBC...oslabuje ich a nemozu sa sirit do okolia.....

nell77
17. mar 2023

Mozem sa este opytat,ze hned po prvej chemo sa zmensil nador al.po prvych 4 cervenych ??? Ano nejsest B a nic co ma vela medi orechy,cokolada,kakao, huby, ....

nell77
17. mar 2023

Inak operacie sa vobec ,par dni boli a potom oki....trvala by som aby zobrali cely prsnik....pred jedlom pol hodku ten zinok aby sa med nevstrebavala z potravy...zvysuje sance....

nell77
17. mar 2023

Vobec neboj.....

nell77
18. mar 2023

Výsledky: Extrakt z ibišteka bol schopný selektívne indukovať apoptózu v trojnásobne negatívnych aj na estrogén-receptor pozitívnych bunkách rakoviny prsníka v závislosti od dávky. Najdôležitejšie je, že sa zistilo, že pridanie extraktu z ibišteka zvyšuje indukciu apoptózy chemoterapeutickej liečby (taxol a cisplatina) v trojnásobne negatívnych bunkách rakoviny prsníka v porovnaní so samotnou liečbou. Okrem toho pridanie extraktu z ibišteka k chemoterapeutickej liečbe dokázalo zvýšiť oxidačný stres a znížiť potenciál mitochondriálnej membrány v porovnaní s individuálnymi liečbami.

Záver: Extrakt z ibišteka je účinný na rakovinu prsníka, najmä na všeobecne rezistentnú trojnásobne negatívnu rakovinu prsníka, pričom je selektívny pre normálne zdravé bunky. Extrakt z ibišteka by mohol doplniť chemoterapeutické režimy ako adjuvans a viesť k účinnejšiemu liečebnému prístupu na zníženie dávok

nell77
22. mar 2023

Ako sa mate ?

ika777
autor
24. mar 2023

@nell77 Ahoj,som tu dlhsie nebola, posielam na seba tel. 0905 843 618. V stredu mam vzdy chemo,tak som potom ko,tieto sa daju celkom zvladnut,aj ked opucham,museli mi ubrat taxol kvoli neuropatii, pecen. testy mi vyskocili,tak beriem pestrec teraz na upravu.A ty ako zvladas,ja musim aj dexamethazon kvoli alergickej reakcii brat,no zrejme aj z toho som taka pripuchnuta. Pokojne si mozeme cez vikend zavolat,napisat....

smoulo33
17. apr 2023

@ika777 máme ten istý typ nádoru aj sme sa stretli v TN občas. Spoločná kamarátka je Simonka ❤️. Bože ja mám taký strach. Lekárka skoro nič nepovie a ťahať to z nej ako z chlpatej deky.

smoulo33
17. apr 2023

@nell77 pred každým jedlom ten zinok, aby sa med nevstrebávala z potravy? A ten extrakt z Ibišteka čo s ním prosím? Aj ja chcem vedieť.

ika777
autor
19. apr 2023

@smoulo33 ahoj,ze vraj ten ibistek podtlaca pri tomto type tvorbu rakovin. buniek

andy1818
29. feb 2024

@nell77 dobrý deň, tiež mám Triple negat prosím vás ako užívať ten ibištek a zinok?

1karuska
14. mar 2024

Ahojte bojovníčky,mojej mame diagnostikovali triple negatívny teraz v januári v BB,nasledne našli aj v lymfe. Má zavedené klipy v oboch prsníkoch,najprv chemo potom konzultácia a potom operácia,odporúčajú amputovať obidva prsníky a potom oziare.Nakpniec schválili aj keytrudu,ako ste na Tom.....ako sa Vám darí bojovať.Dakujem za každú odpoveď

Strana
z2