Trojmesačná dcérka má reflux

dzejdzej4988
18. dec 2017

Mamicky poradte moja 3 m dcerka ma reflux moje mliecko si odavam lebo nechce prso a stale vracia minule uz bolo dobre a zas sa to vratilo nuttilon ar sa bojim dat aby brusko nebolelo.co ste robili vy?

vbc22
18. dec 2017

Zahustovala som materske Nutritonom,ale nepomahalo, pomohol az sirup gastrotuss baby(5,5r.dozadu) neviem,ci je este dostat v lekarni. Bol volnopredajny. Moja dcera mala,ale skryty reflux-nevracala, palila ju zaha od dvihajuceho sa mliecka.

katka1981
18. dec 2017

@dzejdzej4988, kup Nutilon comfort, kedysi to bol Nutriton, to je kasicka zo svatojanskeho chleba. Ja mam, ak chces ti poslem, my sme to nevyuzili, ja som nenavidela odsavat. S tym jej zahustis svoje mliecko. Taktiez je dobry Gastrottuss. Moje obdve deti mali reflux. Dcerka silny do 15 mes. Ked tak napis IP. Nepi ziadne caje pre kojace matky, fenikel, aniz a mata zhorsuju reflux, z teba prejdu do mliecka a do babatka a babatko to nesmies tiez. Taktiez skus, ci nie je lepsie babo neodgrgnut, to velmi pomoho dcerke. Syn odgrgnut musel.

katharines
18. dec 2017

Nosenie v satke pomaja. Zaroven sa aj masiruje brusko a uvolnuju prdiky. A ak chces plnohodnotne dojcit, tak ak ju budes nosit par hodin denne a skusat prikladat, tak sa aj prisaje. Drzim palce.

katka1981
18. dec 2017

@vbc22, ano je, kedysi bol bez toho baby a s medom, teraz je baby bez medu.

lemurko
18. dec 2017

Moja mala reflux do roka. Pred kojenim nutriton (zahustene moje mliecko), chvilku pockat, potom nakojit. Potom ked si odgrla a odgrcla trochu, tak este gastrotuss. Po jedle co najmenej hybat. A nam teda velmi pomohli dlhsie pauzy medzi kojenim, aby si teda to mliecko trosku sadlo. Ked som kojila kazdu chvilku - tak to bol kolotoc. U nas cca hodina po jedeni bola vzdy taka zla, potom sa upokojila. Takze tie plus minus 3 hodiny boli u nas ok (v tom veku okolo 3 mesiacov). Aj ked sa to trosku bije so vseobecnymi radami co sa tyka kojenia a ja som vseobecne mala stale problem s dostatkom mlieka. Ale u nas caste prikladanie bolo na reflux velmi zle. V noci najlepsie ked som ju vobec neprekladala ani neotacala. Spali sme na manzelskej posteli iba my dve. Ona v strede a ja som si k nej lahala podla toho ako sme sa kojili. Malu som podla moznosti ani na ruky nebrala a snazila sa ju kojit v polospanku tak, aby sa velmi neprebrala. Inak sme mali cirkus aspon na hodinu. Od polroka to nejako sama pochopila, a nebudila sa casto. Od 8 mesiacov sa v noci nekojila. Takze myslim, ze si to to dietatko same prisposobi (starsi syn bez refluxu sa kojil v tomto veku aj 20x za noc).
Parkrat sme skusali aj AR Nutrilon (vonkajsie okolnosti, chcela som kojit, tak to bolo fakt len ked ine vychodisko nebolo - mali sme starsieho v nemocnici a lietali okolo neho), tak vtedy na pocudovanie bola mala najspokojnesia, nevracala vobec. Takze , ak si iba odsavas, mozno to nie je az taka zla volba.
A este napriklad som malu prikrmovala od ukonceneho stvrteho mesiaca. Tym, ze vracala, velmi nepriberala, takze sme mali prikrmy naordinovane. A tiez teda po prikrmoch lepsie.

deti95060810
18. dec 2017

aj keď dcéra mala reflux, kojila som ďalej....dcéra odmietala UM, odmietala fľašku s cumĺom....Chcela len moje mliečko.
po roku reflux prestane - aspoň mne tak povedala lekárka v nemocnici......

dzejdzej4988
autor
18. dec 2017

Dakujem zeny za rady no len vydrzat treba ☹

zuzana2000
18. dec 2017

@dzejdzej4988 Adamko mal tiež reflux, do roku a pol sme chodili na gastro.....predpisovali mu to zahustené mliečko, ktoré mu aj tak nechutilo, tak sme sa po každom jedle dlho dlho nosili....aby si odgrgol aj viac krát.....mal vyvýšenú polohu v postielke, prešlo to trošku až keď sme začali dávať príkrmy, no jemu to bruško zostalo citlivé dodnes, čokoľvek mu nepasuje, musí jesť pomaly, inak ho hneď bolí bruško a je mu zle....naozaj to treba ako sa hovorí len ,,pretrpieť,,

hori
18. dec 2017

@dzejdzej4988 vydrzat este aspon mesiac, ked pridu prikrmy, bude lepsie... aj ked nasa este aj popri lozeni grcla kade-tade, ale aspon to z nej uz neslo tryskom... 😉

lindusss2016
18. dec 2017

Tiez som za nosenie v satke. Moja bola kludna jedine tam

mrkvicka060
19. dec 2017

No nam nepomohlo nic. Maly grckal non stop, cely cas medzi kojeniami ci krmenim,ci to bolo dve hodiny ci tri, nezlepsilo sa to ani prikrmami. Na brusku byt nemohol, to sa nedalo, vkuse utierat tie sable. Do satky som ho len vlozila a za minutu v nej bolo nagrcane za dvoch... Preslo to ked mal nieco cez rok, ale bolo to zufalstvo. Treba vydrzat a pevne nervy prajem. Vyskusaj co ti baby poradili, ale ak mala hadze take silne sable a furt, nie iba do hodky po jedeni, ako zvykol moj, necakaj zazraky :-/

lara1507
19. dec 2017

Nosenie v šatke pri refluxe absolutne neodporúčam!!! Mám za sebou 7 dlhých mesiacov refluxu pri mojom synovi od narodenia (už v nemocnici začal). Nepomáhalo nič. Ani tuhá strava. Len počkať kým sa mu to upraví samo. U nás to ale trvalo skutočne dlho. Ja som žiaden sirup nedávala, lebo mne malý neplakal, že by ho pálila záha, bol inak spokojné a prospievajuce dieťa až moc, čo mi bolo divné, kedže sústavne vracal. Pevné nervy, to jediné skutočne pomôže. A samozrejme, čo najmenej manipulovať. Ono sa to dieťaťko dosť hýbe aj samo, z čoho bude grckať tiež. Nám nepomáhalo ani po jedení držať čo najdlhšie vo zvislej polohe.