icon

Účinné riešenia pre silný menštruačný cyklus

2. apr 2025

Ahojte baby niečo účinné na silný menzes? Roky rokúce mám silný ale že brutál silný ale posledné možno 4-5 rokov sa to stupňuje, Norethisteron, duphaston nezabral, bylinky tiež nie, ascorutin ani neprdne. Dr už zvažovala čistenie ale cez sono mám všetko čisté aj sliznicu nemám hrubú. Som unavená fyzicky aj psychicky.

krasneleto
2. apr 2025

neviem kolko mas rokov, ale mozes si dat aj vybrat maternicu...

autor
2. apr 2025

@krasneleto ahoj mám 40+ ale výber maternice zatiaľ nezvažujem

kyruska
2. apr 2025

aj ja to mam po 3. porode, uz 13 rokov… gynekolog vidi vsetko ok, hormonalny profil ok… ponukal mi antikoncepciu, co ja nechcem… vseobecna zas zuri, lebo ja mam z toho anemiu az, v intervaloch musim uzivat zelezo…

autor
2. apr 2025

@kyruska moje výsledky krvi sú tiež katastrofálne, tiež uzivan zelezo. Leje zo mňa na vedra dva dni. Potom to ustane

kiki68
2. apr 2025

Maternicu von proste, v takom veku, alebo vyradit s HAK cyklus ako pri endometrioze. To tiez casto odporucaju.

kyruska
2. apr 2025

ja to mam rovnako, v sebe najvacsi tampon, podomnou dve vlozky a som schopna za chvilocku pretiect… katastrofa… a potom akoby nic…

sella38
2. apr 2025

Kvoli tomu som sa dala v 42 rokoch nahovorit na HAK a konecne po rokoch trapenia zijem plnohodnotny zivot.
No neviem, ci je to take jednoduche, “ dat si vybrat maternicu” Mna lekar zrusil ako poistku, ze v mojom veku isto nie… a to som nosila do roboty nahradne nohavice cez menzes…

autor
2. apr 2025

@sella38 ja do roboty niekedy ani nemôžem 🤷

autor
2. apr 2025

@sella38 užívaš tabletky či máš teliesko? Chcela som sa hormonom vyhnúť už aj tak do mňa dr pchal od Norethisteronu cez Duphaston a nepomohlo.Anriku mi dať nechcel že hento je lepšie a prd

sella38
2. apr 2025

Tabletky, ale sadli mi az druhe. Z prvych som krvacala este viac 🫣

kiki68
2. apr 2025

@sella38 to zalezi na lekarovi, mne uz po 35 povedali, ze ked najdu dalsie loziska endometriozy vsetko ide von. Bez nejakej vynimky

kiki68
2. apr 2025

Mne povedal posledne na pohotovosti, lebo tam maju aj endo ambulanciu u nas v nemocke, ze davaju nejake urcite druhy HAK priamo na tieto problemy. Vela zien po 40 ma tieto problemy, vraj to nie je rarita. Vselico mozu robit, zalezi ako je ten lekar sikovny

domkakvet
2. apr 2025

Ja to mam tiez, nic nezabera, len si nedavaj vybrat maternicu a HAK tiez neodporucam, ale nie si v tom sama.

autor
3. apr 2025

@domkakvet čakala som že po 40 to začne ustupovať ale len je to horšie.

krasneleto
3. apr 2025

@sella38 nemusi to byt jednoduche, aj extremne silna menstruacia je indikaciou na hysterektomiu...

krasneleto
3. apr 2025

su len dve moznosti, bud sa budes dalsich 10 rokov pchat hormonmi- co vobec nemusi pomoct v pripade HAK, alebo odstavis cyklus ako pri endo- to je za mna este horsie ako vybrat maternicu, pretoze pri odstavenom cykle si v pseudomenopauze a telo nefunguje ako ma... kamaratka ma vybratu v 40 prave kvoli nadmernemu extremnemu krvacaniu, ktore ju po 2 porodoch totalne odstavilo od normalneho zivota... nechaju vajecniky a fungujes dalej, akurat nemas menstruaciu

autor
3. apr 2025

@krasneleto ako to robia cez vaginu? Či rezu brucho? Brucho mám už 2 x rezané ďalší rez nehrozí. Robia to aj spodkom?

krasneleto
3. apr 2025

to akym sposobom sa vykonava hysterektomia je otazkou preferencii daneho lekara... robi sa rezom ako cisarsky, robi sa aj laparoskopicky , robi sa aj vaginalne... kamoske robili laparoskopicky, mne robili ako pri sekcii

autor
3. apr 2025

@krasneleto ok ďakujem za odpoveď 👍

krasneleto
3. apr 2025

zalezi aj od celkoveho stavu maternice, zrastov, inych vstupov, napriklad ci bol porod sekciou , predtym laparotomia atd... v akom stave je panvove dno atd atd.. aby vybrali metodu, ktorou najmenej mozu znekomfortnit dalsi zivot...

domkakvet
4. apr 2025

No ja este tolko nemam a uz je to teraz hrozne.

bobrina1
5. apr 2025

Podobne u mna, cim som starsia, tym horsie, ale okrem mnozstva krvi aj hrozne bolesti, kazdy mesiac som 1- 2 dni komplet mimo, praca vtedy nehrozi. Ale dufam, ze coskoro to skonci, vek na to uz davno mam.