icon

Účinnosť Duphastonu na úpravu menštruačného cyklu

tehsim
4. apr 2025

Ahojte, chcela by som sa len informovať. Zaberal vám duphaston? Ja ho beriem 3 mesiac, no nejako mi to menštruáciu neupravuje. Mne skončí menštruácia, na 15 deň cyklu začnem brať tabletky (ráno a večer), ale po dobratí mi to pustí ,,falošnú menštruáciu" úplne slabú, ako keby som ju ani nemala. Potom počas toho mi začne ovulácia, aspoň minulý mesiac som to takto mala. A po tej ovulácií mi pride do 15 dní ozajstná menštruácia, ktorá mi trvá max 2 dní. (Niekedy som ju mala 7 dní). Aj vám to takto zaberá?. Ďakujem.

stellarstar
4. apr 2025

A pan dr gyn co na to? To treba s nim prediskutovať nie tu na mk, on pozna tvoj zdr stav

matusa_153
4. apr 2025

@tehsim tak potom berieš duphaston skoro, má sa brat po ovulácii. Ak je ovulacia dajme tomu na 20+ dc tak by ju mohol zablokovať. Teda aspoň čo som všade čítala tak vraj progesteron blokuje ovu ak sa skoro nasadí.. ja beriem utrogestan ale mám pcos a bez ovulácie, beriem od 16dc, ráno večer 1tbl a menzes príde 2-3 dni povysadeni. Ale tiež ho mám slabý, prvý deň slabé krvácanie najviac dva dni ptm jeden dva dni spinenie.

tehsim
autor
4. apr 2025

@matusa_153 ale ja ho beriem preto, aby mi vôbec ovulácia prebehla, bez duphastonu som ovuláciu nemala vôbec, som mala 90 dňový cyklus. Počkám, zbehnem za Dr., čo povie a uvidím.

matusa_153
4. apr 2025

@tehsim duphaston ani iný progesteron nevyvoláva ovulaciu, nijako ju nepodporuje. Akurát že upraví cyklus na pravidelný cca 28dnovy. Ak to beriete krátko tak možno telo sa potrebuje zo zmeny spamätať a preto teraz taký cyklus,. Ja mám tiež dlhé cykly bez progesteronu a ovulaciu nemavam ani keď progesteron beriem.. niekedy som nemala menzes 3-4 mesiace a naposledy to bolo aj pól roka. Teraz ho beriem pravidelne a cykly sú normálne ale ovulacia žiadna