Duphaston a jeho užívanie/skúsenosti

lucy3080
2. nov 2022

Ahojte, nájde sa tu žienka ktorá užíva Duphaston na podporu plodnosti a pravidelnú menštruáciu ? Chcela by som si prezistiť ako Vám lekár odporučil tieto lieky brať pri spomínanom probléme (nepravidelný menzes a problémy s otehotnením/ zla hladina hormónov )
Dostala som estrofem ktorý mám začať brať prvý DC a následne na 16DC jednu tabletku duphastonu a douzivat cele balenie. Pri dobratí duphastonu by mal prísť menzes na 3-10 deň. Mne naposledy prišiel a mala som ešte dve tabletky. A viem že som nezábudka ani na jednu dávku. Potom je 7 dni pauza a zase odznova….
V pribalovom letáku som čítala že pri týchto problémoch je dobre 2 tabletky denne . Neviem prečo mám ja len jednu. Zatiaľ beriem tak ako mi kázala lekárka ale neviem sa z toho vysomarit. Neviem si ani vypočítať plodné dni popri braní týchto tabletiek. Či ich mám v strede cyklu alebo nie. Rozmýšľam aj že začnem pouzivat testy na ovulku.

anazuz20
2. nov 2022

@lucy3080 ahoj ja som šla ku gyn z tým žeby sme chceli druhé bábo keďže od pôrodu ideme 2roky Non stop a stále nič tak mi predpísal duphaston a verím jednu tabletku denne ale od 16.dna cyklu 🙂 no duphaston máš rozpocitany dokedy máš brať do ktorého dňa .... Plodné dni zistit na ovulacnych testoch ale pozor duphaston môže blokovať ovu :/ a nechodíš po ms ku dr a ona ti nevravi že aké máš folikuly ?

luccija
2. nov 2022

@lucy3080 na kazdy problem inak.Ja som brala 2x denne od 16 dna prizvukoval mi ich brat nacas ako ATB kazdych 12 h.Ale obcas sa mi stalo to, co tebe, ze som dostala menzes skor ako som dobrala.Brala som ho na nepravidelny menzes a vsetko sa upravilo.

luccija
2. nov 2022

@lucy3080 a nezlakni sa mna z neho velmi boleli prsia casom to preslo.Ale nebola som taka neprijemna pred menzesom

lucy3080
autor
2. nov 2022

@anazuz20 no asi preto mi lekárka kázala až na 16 deň cyklu možno aj kvôli tomu aby mi neblokoval či ? Vraj sa ma užívať až po ovulácii. Lenže čo ak tie ovulacne dni mám neskôr ako na 16 deň. Pri nepravidelnom si to človek nevie vôbec počítať preto rozmýšľam že sa začnem testovať na ovu…. Lebo ani neviem kedy sa máme snažiť. No a nie nechodím k lekárke nakazala mi brat tieto lieky a skúšať . A ako myslíš že rozpočítaní ? Lebo mne kázala tiež od 16 dňa cyklu jednu tabletku denne a dobrat cele balenie a tam je ich 20 . Čiže ďalších 20 dni a menzes by mal prísť až po douzivaní . Veď to je hotová vecnosť preto sa mo nezdá že po jednej tabletke . Ak rozumieš čo tým chcem povedať

luccija
2. nov 2022

@lucy3080 ja chapem, ale to budes mat menzes na kolky den?dobre ste sa pochopili?zavolala by som jej

lucy3080
autor
2. nov 2022

@luccija a brala si dve naraz alebo jednu večer a jednu ráno ? V pribalovom letáku píšu že je lepšie rozdeliť na dve dávky

lucy3080
autor
2. nov 2022

@luccija no veď presne toto mi nejde do hlavy že to je blbost ďalších 20 dní od 16 dňa cyklu… volala som jej kvôli tomu aj som si to napísala na papier čo mi hovorila . Tak teraz neviem kde sa stala chyba . Asi budem musieť zavolať znovu , už si o mne pomyslí svoje. A ty berieš od 16 dňa a do kedy ?

luccija
2. nov 2022

@lucy3080 rano, vecer po 12 hod
10 dni a po dobrati na 2, 3 den menzes, ale v zaciatkoch prisiel skor este som mala na 2 dni tbl.Potom sa to ustalilo

anazuz20
2. nov 2022

@lucy3080 no myslím to tak že od 5.dna cyklu začni robiť ovu testy a znac si ktorý si deň cyklu ,a čas hlavne,niekto robí 3-5x do dňa a niekto iba raz o tej 5 ale hodinu pred tým nič nepiť žeby výsledok neskraslilo a rob ich až do ďalšieho cyklu... A čo sa týka toho tak ja by som sa pýtala na folikuly že aké sú veľké a že či je vôbec niečo v nich vieš ....niekedy dr nasadia lieky a nepozerajú na ostatné veci len rýchlo rýchlo ...a isto si si to nevysvetlila zle ? No podľa mňa je to hlúposť toto 2 tabletky denne no zavolaj jej a uvidíš , a áno viem čo si tým chcela povedať

veronika3110
3. nov 2022

@lucy3080 ja som brala na ten istý problém duphaston a nepomohlo mi to

lilien8
13. máj 2023

@anazuz20 ahooj asi otehotnela po tom dhuphastone lebo ako viem niesu na otehotnenie

anazuz20
13. máj 2023

@lilien8 ahooooj čosi vôbec zastavil mi ovuláciu a zbytočne som ho brala úplne ... skončili sme s manželom v KE v Splne ,ja som tak natom že mám polycystické vaječníky a dostala som na obnovenie clostilbegyt a mužovi zistili že má spg vhodný ako darca spermií pre umelé oplodnenie

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre