Ukončenie vysokej školy
Ahojte, prosím vás ako je to s ukončením VŠ, keď chcem ukončiť štúdium ? Čo všetko potrebujem ? Ďakujem
nic, iba pojdes na studijne, povies, ze chces ukoncit studium. daju ti podpisat papiere a daju ti potvrdenie, ktore budes potrebovat ked sa pojdes nahlasit na urad prace a prefot si ho este par krat, aj na zdravotnej poistovni ho budu od teba chciet
@lenkakravcova Ano, mas pravdu, u nas to robili preto, ze podla studijneho poriadku sa vylucovalo az na konci akademickeho roka. Prave kvoli odvodom a oficialnemu "statusu" studenta (vyuzivanie ISIC, studentskych zliav, internat...) to robili tak, ze este boli studenti, aj ked do skoly nechodili a vylucili ich az na konci.
Keď si na externom študijnom programe a nahodou si nezaplatila skolne, toto od teba moze, resp. bude VS vymahat, lebo si sa ho zapisom na studium zaviazala zaplatit.
ak máš na mysli ukončenie štátnou skúškou, tak potom hneď na druhý deň po štátniciach už nie si študentom VŠ....Riešili sme to doma pred 2 týždňami.... Takže alebo pôjdeš do práce, alebo na Úrad práce....samozrejme treba poriešiť aj zdr. poisťovňu...
@lenkakravcova Suhlasim s tebou, oni to prave preto vyuzivali.
@deti95060810 toto platí, ak končí VŠ štátnicou v májovom-júnovom termíne. Pokiaľ má človek všetky skúšky a obhájanú diplomovku, ukončený 5. (alebo niekde 6.) ročník a prihlási sa na štátnu skúšku neskôr, tak prestáva byť študentom už pred štátnicou.
Mne sa to totiž stalo, mala som všetko urobené, ale nešla som na štátnicu v máji, ale až v septembri, takže mi volali, že sa mám hlásiť na úrady, alebo si nájsť prácu, lebo oni ma už ako študentku nevedú. Presný dátum už neviem, je to dááávnooo, ale bolo to tak.
Myslim ze 5 rokov ti budu platit skusky co uz mas spravene

@adka135135 Ukoncit studium - myslis zanechat? Lebo studium sa ukoncuje statnou skuskou, ty chces teda asi "nechat" skolu. Informuj sa teda na vasom studijnom oddeleni aky je postup.
Spoluziaci zvykli jednoducho prestat chodit na prednasky a seminare, neabsolvovali skusky a na konci akademickeho roka boli vyluceni.