Únik moču po sekcii

13. nov 2021

Ahojte baby, nie je tu niekto, kto mal problém s únikom moču po sekcii? Ja som začala mať problémy až 3 mesiace po sekcii, najskôr som si myslela ze je to len vytok, mala som aj mykozu, dala mi tabletky na vklad, no nič sa nezmenilo, zhoršuje sa to. Moja gyn ma však ešte nechce poslať k urologovi, vraj je skoro. Tak riešim s obvodnou, lebo to sa nedá už fungovať. Ja necítim ze by som cikala alebo čo, ale stále mam mokre nohavičky a nepomohli mi ani inkontinencne vložky. Striedam aj 4 denne a aj tak mam obcas vlhke aj leginy/pyžamo. Som zúfalá, myslite ze mi mohli pri sekcii nejako poškodiť močový mechúr? Nemá niekto skúsenost?

cariad
13. nov 2021

Poškodenie močového mechúra chirurgom je oveľa menšia ako stresové unikanie nocku pôrode/cisárskom reze. Až 50% žien zažije unikanie moču. Dr. to zvyknúť riešiť až keď to pretrváva cez rok. Je to normálne diagnóza že stredový mechúr, jednoducho je vyplašený a tak ti uniká moč. Veľa šťastia. 🍀

sejbipi
13. nov 2021

Mám skúsenosti, ale po prirodzenom pôrode. Ak chceš bližšie info, tak kľudne napíš ss.

luciannka83
13. nov 2021

Je to neprijemne,...no pohladat cviky na spevnenie panvoveho dna. Mozes zacat tym, ze pocas cikania sa pokusis prerusit mocenie niekolkokrat. A pozri tie cviky.

luccija
13. nov 2021

Cvičiť a cvičiť svaly panvového dna.

evina0
14. nov 2021

Ahojky, ak by si chcela venujem sa prírodnym produktom a mame tam aj produkty na posilnenie panveho dna, inkontinenciu ,už mnoho zienok mi poslalo pozitívne odozvy,dokonca aj staršie zienky.ak by si chcela info napis mi,rada ti poradím.

evina0
14. nov 2021

@renatka14 ahojky ak ta ešte stále trápi problém s únikom mocu rada ti poradím, venujem sa prirodnym produktom ktoré pomáhajú aj na únik mocu, mnoho zienok je spokojných dokonca aj staršie zienky.ak chceš napis mi rada poradim.

malvinab
11. jan 2022

Ja som síce po dvoch prirodzených pôrodoch, ale zakaždým po som mala slabú inkontenciu. Začala som však po druhom podctivo cvičiť a absolvovala terapiu Emsella a celé sa to upravilo. Žiadne nutkanie, únik a dokonca zlepšenie počas intímností, len treba samozrejme cvičiť pravidelne 🙂 ono sa to upraví.