icon

Ureaplazma - mycoplazma

mpsimona
7. mar 2016

Ahojte, chcem otvoriť znova túto diskusiu, pretože je čím ďalej viac a viac, ktoré trpia touto pohl. nákazou/infekciou. Kedže som pred mesiacom prišla o bábenko, chcem čo najviac vedieť o tejto pliage. Ak, niektorá viete, budem veľmi vdačná za odpoveď.
Je možné robiť v tehotenstve ster na ureaplazmu? Podľa môjho lekára, nie. Ďakujem

tinni
3. júl 2017

@nikola116 no ja som z toho úplne nešťastná... aj keď doktorka mi povedala že samotna urea zrasty určite nespôsobuje a vraj v zahraničí sa to vôbec nelieči. Ja už neviem čomu mám veriť

94misicka94
Autor odpoveď zmazal
nikola116
4. júl 2017

@tinni jj aj mne povedal doctor ze v cechach sa to vobec nelieci uz ale ze u nas ano a treba to preliecit sme uz 8 den na antibiotikach k tomu wobenzyn a lactobacily ale celkovo ja neznasam ziadne lieky sme z toho taki na nic, uz sme podali aj ziadost na adopciu na jesen ideme na pripravu, ureu chceme preliecit ale ci sa to podari na prvy krat neviem :( cele je to take zamotane tato tema ;( a clovek len tapa ale neda sa pohnut ak ju clovek ma lebo vela dievcat co ju malo a ani nevedelo potratili a poznam jednu kocku co porodila dieta a sa to na neho prenieslo a musi chodit s nou kazdeho pol roka na krv takze ja som nazoru ze treba to preliecit ako ohrozit dietatko :( ona je z toho nestastna otehotnela a nik jej tieto testy nerobil tak ani nevedela :( tak neviem co je horsie a uz beriete antibiotika ?

oradea
4. júl 2017

Tak ja vas mozno trosku povzbudim, ja som s prvym dietatom otehotnela na prvy cyklus snazenia hned s ureou (vtedy som o nej nevedela) a cele tehotenstvo bez problemov, porod cisarskym lebo som sa vobec neotvorila. Potom som to sama pripisovala tej pliage ze mozno zabranila aby sa krcok pripravil na porod. Rok po porode mi ju zistili, najprv mi dali slabe atb lebo som kojila, ale ked nezabrali, prestala som kojit a tetracykliny perfektne zabrali. Ale dodrziavala som do bodky vsetky prikazy lekara ohladne ochrany ci celibatu. S druhym babatkom sme tiez otehotneli v pohode uz zdravi a znova som sa neotvorila takte asi ta urea za to nemohla. Nemusi to znamenat katastrofu. Mne tiez vravela dr. Ze v zahranici to nieriesia vsade pretoze je to velmi rozsirene a tym padom to schytaju ludia znova ked vymenia partnerov, ale ja som stastna ze som sa z toho relativne rychlo dostala a drzim aj vam vsetkym palce.

@94misicka94 mne nikdy nebrali krv, mne brali stery z krcka maternice a manzelovi ster na urologii

rakuskorakusko
4. júl 2017

@94misicka94 a brali ti krv...alebo robili aj stery?? Ak brali krv a tu bakteriu mas len v igg ..co su pamatove protilatky..berie sa to ako prekonana infekcia a tu ti nikto liecit nebude....

tinni
4. júl 2017

@nikola116 my sme tiež práve ôsmy deň na atb, ešte tam mám dalších 7 tabliet, ja strašne dúfam, že to pomôže. A umelé oplodnenie ste skúšali?

94misicka94
4. júl 2017

@oradea
@rakuskorakusko no brali mi krv prvý krát a keď zistili odtiaľ že mám podozrenie na chlamýdiove ochorenie tak mi spravil stery potom aj druhý krát po dobrati tabletiek a priateľovi zase na urológii zo spermií to zistili

nikola116
4. júl 2017

@tinni aha to mas super lebo my mame na 21 dni tie atb ja aj manzel, ty len na 15 ? ake pls beries ? nie umele sme neskusali a ani to nechceme riesit max ten prefuk vajecnikov, ja mam za posledne roky plne zuby uz doktorov a ideme cez adopciu sme sa rozhodli a ak sa nahodou podari bio dietatko budeme neskutocne happy 🙂 drzim palce a ides potom aj na kontrolny ster ?

tinni
4. júl 2017

@nikola116 no aj ja vam držím palce! My mame Doxyhexal 200 každý deň jednu. Ja som tiež z tých lekárov znechutená a to ešte neriešime nejak dlho. Na kontrolný ster mám ísť po menzese a muž ma ísť na moč

nikola116
4. júl 2017

@tinni Oki a muz na ten moc k urologovi? My berieme 500 mg denne :( strašne silne fromilid sa to vola :( držím moc palce

oradea
4. júl 2017

@nikola116 fromilid mne ani muzovi nezabral. Az 3 tyzdne uzivania Doxyhexalu. Drzim vam palce

marina24
4. júl 2017

no ja mám takú osobnú skúsenosť-
že mávala som časté zápaly močáku, pálenie, gynda, jak na klavír som chodila. Ale nič ezistili nikdy, len že prechladnutie a bla bla. Sama som si zaniesla teda moč na kultiáciu na ureaplzmy , mykoplazmy a chlamydie. vyšlo to negatívne! čo som bola v šoku,lebo som bola presvedčená, že niečo z toho mám, kedže som mala vkuse problémy.
Problémy trvali ale roky, ja som sa s výsledkami teda uspokojila ako tak. vybrala som mnohé atb. až som narazila na doxyhexal na tri týždne,ktorý lieči aj toto,mala som rotiž plucne chlamky, tak mi to veľmi pomohlo aj na tieto dolné problémy ! jednoznačne odporúčam doxyhexxal 3 tyzdne, a tiez nech sa prelieci aj partner hzaroven,a pocas uzivania ziadny sex, najma nie nechraneny.
Mala som pár mesiacov po doxy pokoj,aj ked nie som zastancom atb,ale predsa. Bolo to fajn, mne pomohol doxyhexal , nic iné !skuste baby...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
nikola116
5. júl 2017

@oradea ja mam bohuzial alergiu na peniciln a tetracyklin takze Doxyhexal nemozme brat verim ze zaberie kombinacia fromilidu a wobenzymu.

tinni
5. júl 2017

Ja mám ten Doxy len na 15 dni a kúpila som si k tomu wobenzym, ten wobenzym fakt pomáha? Lebo muž hovorí, že ten wobenzym je len marketing, tak neviem...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
zibi
6. júl 2017

@nikola116 na tieto pliagy najviac zaberaju teito antibiotika
https://www.adc.sk/databazy/humanne-lieky/ucinn...
3 antibiotika vybrat z tejto rady napr . ciplox je super
a po vybrati asi o mesiac ist znova na ster
super je aj Serapeptáza alebo z nej odvodeny enzym serrazimes
plus sa musi liecit aj muz lebo to nema zmysel a sex s kondomom

zibi
6. júl 2017

@94misicka94 mykoplazmy a chlamydie v krvi su nieco ine ako stery z posvy
proste chlamydiea a myko na plucach chytis bezne , niekto moze len zakaslat a uz to chytis
ked ti robia stery gynekologicke tak ureoplazma mykoplazma - su pohlavne choroby
ale ureoplzamu chytis napr. nie len od poartnera, ktory moze byt nakazeny a muzi nemaju ziadne problemy , teda nemusia mat, ale ureu chytis aj vo virivkach, v teplych prirodnych bazenoch, hocikde sa da chytit uz ..
chlamydia je pohlavne prenosna, cize to vacsinou nechytis na kupku ani z wc , len od partnera predchadzajuceho, cize niekto ta nakazil a prenasas to dalej
cize sa neboj - ked chlamydie si mala v krvi to je nieco uplne ine ako tie zospodu
ale zasa ureopalzma - ta je vacsinou len zospodu , nei v pluchach a prelieci sa antibiotikami
cize dr. mozno preto chlamky nereisil kedze to boli plucne chlamydie, ktore sa preliecili antibiotikami a tei mozes chytit hocikedy aj zajtra od niekoho
a hematom si nemala z urei ani z nicoho ...jednoducho sa to niekedy vytvori

tinni
6. júl 2017

Kocky ďakujem vam všetkým za info, ja veľmi dúfam že sa z toho dostanem

nikola116
6. júl 2017

@zibi Ok uvidím či zaberie fromilid berie ho aj partner ak nie opýtam sa gyn na tieto antibiotiká oni berú pri steroch aj citlivosť na atb takze doktor nemôže nasadiť hocičo plus alergie Atd ale ďakujem uvidím verím te nám zaberie aj toto berieme to s wobenzymom

94misicka94
6. júl 2017

@zibi no ja neviem ako to bolo prepojené lebo krv mi zobrali - zistili ze je tam niečo chlamýdiove tak mi zobrali ster zospodu a našli tu ureu a mikoplazmu tak mi to liečili a to ze som mala hematom k tomu neprikladam, len odkedy som ho mala sa Dr úplne vykaslal na kontrolu tej urey a micoplazmy

zibi
6. júl 2017

@94misicka94 no a mas prefuky ? lebo chlamydie mozu sposobovat rozne upchatia a mozno aj zrasty a citala som ze dokonca aj ureoplazma
naj je si porobit vysetrenia

tinni
6. júl 2017

@zibi to vážne? Mne dr povedala že ureaplazma mi zrasty určite nespôsobí

zibi
6. júl 2017

@nikola116 ked mas pozitivne ureoplazmy tak si myslim, ze mas pozitivne aj bunky, ktore sposobuju aj potrat pripadne neuhniezdenie embrya a preto nemozes otehotniet
momentalne je novinka a vola sa to reprodukcna imunologia, kde z krvi ti zistuju rozne parametre ktore na zaklade takychto zapalov alebo roznym autoimunitnych chorob sposobuju zvysene - su to cytokiny alebo nk bunky alebo protilatky na trofiblast a vtedy je problem otehotneit ked je to zvysene
cize nebolo by od veci ist na testy
centra su presov, nitra a bratislava
a oplati sa to dat spravit najma ked su potraty alebo sa dlhsie nedari otehotniet

nikola116
6. júl 2017

@zibi prefuky sa daju az ked sa tych potvor zbavis inak nie lebo ti to vedia fuknut do maternice a do brusnej dutiny a len potom zacnu problemy treba to vyliecit pred tym nez hocico date prefukovat a rezat

zibi
6. júl 2017

@tinni no ona narusuje plodnost
ako urcite sposobuje aj zly spermiogram
plus nie je to na 100 percent
ale moze sa stat , ze vznikaju vplyvom bakterii rozne zrasty aj vo vajcovodoch ...ale horsie su jasne ze chlamydie

zibi
6. júl 2017

@nikola116 ved netvrdim ze rovno teraz 🙂 proste ked budes ok , tak by som sla aj na diagnosticku laparku napr. ze co je vo veci ..lebo niekddy vsetko vyzera ok a ked laparoskopicky pozru tak najdu kopec veci co mozu sposobovat problemy

nikola116
6. júl 2017

@zibi jj sak na to sa chystam ale musia zabrat atb a min pol roka a 2-3 stery a az potom si clovek moze povedat ze sa toho zbavil a pokracovat v skumani, ja na prefuk isto chcem ist na laparku uvidim kazda operacia je zasah do tela a sposobit moze zrasty takze to je take 50 na 50 by som povedala ale viem ze vela zenam laparka pomohla. ja som sa zatial rozhodla zbavit urea a myko a potom prefuk kedze sme podali adopciu a chceme aj starsie deticky je mozne ze za pol rokabudeme riesit uz ine veci ako laparku 🙂

zibi
6. júl 2017

@nikola116 presne aspon ten prefuk
aj my sme v poradovniku uz skoro 2 roky
🙂
a spermio mate? tu repro imuno si sprav..
mne sa nedarilo ani ivf a uhcytenie a dosli sme na to , ze mam zvysene nk bunky a cytokiny, cize keby ze to mam ok, tak mozno by som uz mala aj bejby

nikola116
6. júl 2017

@zibi repro mame setko nam vyslo fajn len znizeny vitamin D kedze nam to robili v zime nic vazne 🙂 spermie tiez 100% takze problem budu asi urea a myko a mozno moje nejake zrasty bo som mala pred 10 rokmi laparku na slepak 🙂 my chceme deticky do 5 rokov aj surodencov tak vraj by to malo ist rychlo uvidime tak sa tesim ze ste aj vy v poradovniku kolkati ste ak sa smiem spytat ? velmi drzim palce