Ureaplazma - mycoplazma
Ahojte, chcem otvoriť znova túto diskusiu, pretože je čím ďalej viac a viac, ktoré trpia touto pohl. nákazou/infekciou. Kedže som pred mesiacom prišla o bábenko, chcem čo najviac vedieť o tejto pliage. Ak, niektorá viete, budem veľmi vdačná za odpoveď.
Je možné robiť v tehotenstve ster na ureaplazmu? Podľa môjho lekára, nie. Ďakujem
Baby nestresujte..niekto potrebuje zada podrypnut..kon uz davno nie je o slusnosti a pirozumeni..mnihym chyba elementarna slusnost a takt a co by som nettepla ked mizem..
Este raz ureoplazmu chytis aj vo virivke,v teplom bazene rada sa rozmnozuje v teple..mykoplazmu neviem..tu co som riesila s babami mali malo ..to skor plucne ..chlamydie jedine stykom..urea je uolne bezna ..malo ju pomaly pol kona..nie je to nic extra zvlastne a radi sa preto medzi sex prenosne choroby lebo sa sexom prenesie..ale ako pisem chytis ju aj inak..a ureu parvum tusim aj z wecka ..preliecite a budete v pohode..treba klud
@tequelinka lebo mozu byt aj dve parvum je tusim v mocaku a ureletykum v posve..ved stery nebolia..nechosis na preventivku?v ramci preventivky si mohla pytat..
@rakuskorakusko ano v podstate to dna bakterii ktore tam boli dokaze rozoznat..telo ma asi vsetko naprigramovane..len to vysetrenie tou pcr metodou nechcu velmi robit..je to drahe tusim v tkanivovej v ke to robia
:stusee_no_evil: veru ck_out_tongue_closed_eyes::
@zibi ty si bola u dr halagovca? Ja rozmyslam, ze pojdem ku nemu na vysetrenie, som citala, ze je fakt odbornik....
@rakuskorakusko nie nebola ..lebo v podstate sme nemuseli, kedze vieme nase problemy z coho su
boli sme v tkanivovej , tam robia to pcr uz aj zene a aj muzovi
inak je zaujimave, ze tam ten moc beru tak, ze rano sa vymocis doma noramlne ranny moc a do 2 hodin tam dojdes a zachytis stredny moc a len mi kazali uplne malicko vymocit do plast. pohara , ze viac netreba..ze vraj sa tie bakerie rozmnozuju najviac nie v rannom moci , ale neskor ked ides na wc zaujimave... a vsade beres ranny moc ked daco riesia nie?
no halogovec ja kapitola sama o sebe, co baby rozpravali , ze kadeco ponachadzal, ze jedna az pozerala co vsetko nasiel, kopec antibiotik brali ..zasa z druhej strany co mi kozna povedala o tej DNA tak si myslim, ze nie vsetky patogeny co zasa on najde mozu byt aktivne, ale tak on zasa reisi v posve a nie moc..a ked pojdes aj s muzom, tak mu prosim nepovedz co mu bude robit, lebo on ma ze vraj aj take otrasne nastroje, a vyzera to tam ako keby si sla do nejakeho pajzla , no ze vraj to stoji za to ..inak najnovsie info, ze si to trochu vynovil tak neviem ... kazdopadne, ked mate problemy a neviete co tak treba ist?
co mate zly spermio ci co ? nedari sa otehu? co ste uz riesili ?
@tequelinka moja kamoska mala chlamky a bola panna....a na 100% viem, ze ozaj nikoho vtedy nemala...prveho frajera mala v 28.....🙂....tak kde ich mohla chytit.....to iste aj urea podla mna....urcite sa da chytit aj inak ako pohlavnym prenosom....ale skor si myslim, ze tvoj partner tu ureu predsa len ma, ani stery nemusia byt 100%
@zibi nie nie...my nechceme otehu....akurat, ze sa toho akosi nedokazem zbavit, a chcem aby ma riesil a liecil uz niekto, kto ma naozaj aj vylieci...citala som , ze dava nejake trojkombinacie liekov, to mi ziadny gynekolog nepredpise..aspon teda ten moj nie..to je kapitola sama o sebe....ani len citlivost mi nedal urobit...no coment.....
No...viem to..ona nemala proste nikoho...este aj zenska lekarka si z nej utahovala,, ze take nieco este nezazila...🙂....no a co sa tych sterov tyka....o tych si myslim svoje...mojmu vysli negativne na ureu a bolesti mal fest....palenie, stipanie...a jemu zrejme zabral doxy a ciplox....mne nie....tak neviem..no..vela robi aj imunita..zrejme
@tequelinka ja mam ureaplazmu....je to total humus....no ja mam z toho velmi velke problemy..mne to lekar inak zanedbal...mne doxy vobec nezabral...:(...ja nechapem preco...no on mal palenie..ako keby sa mu nedalo uplne vycikat, take stipanie...iba pri moceni...no a mal fest bolesti brucha a hradze....v zivote nemal nic s mocovymi cestami..tak jasne, ze to bolo ono....ak to mam zhodnotit...tak aj pre mna je toto uplne to najhorsie v mojom zivote....ja som bola akcna, som sportovala...po pol roku s touto humusovinou..je zo mna pomaly troska..vecne unavena, ubolena....nechapem preco sa na toto neberu raz rocne stery ako cytologia napr....ved je toho coraz viac...ja som chodila k dr ako na klavir...mi tvrdil, ze mi nic nie je...a dookola robil tie sproste klasicke stery...som ho musela doslova donutit..aby mi urobil na ureu..no neskutocne....snad sa toho zbavime...
@tequelinka nie, tam sa berie iba ster,kde sa skuma, ci nemas rakovinu krcku, prip. predrakovinovy stav, da sa zistit, ci mas zapal, ale nezistuju aka bakteria ho sposobila....no ved da sa to zistit z mocu, sterom, no len to by musel ten lekar chciet.....to dat vysetrit...urobil ti lekar citlivost tej bakterie na atb? Ja som citila fest palenie stale....a potom ked uz sa mi to total zhorsilo,, tak uz ma bolelo strasne brucho, bedrovy klb, krize, unava, svalove zasklby...ale ja som to mala velmi, velmi zanedbane a rozsirene...plus ja mam imunitu nanic...tak asi preto som bola na tom az tak zle
ahojte uz beriem 14 den fromilid menstruaciu som mala len 3 dni co mavam 6 dni a teraz ked mi skoncila ma boli stale jeden prsnik a je aj vacsi ako pred menstruaciou ale len jeden ako keby neodpuchol :( myslite ze to moze byt z tych liekov ? nikdy som toto nemala :( dakujem
@nikola116 ahoj, beries 500mg dva krat denne vsak? Vies no to su silne atb a maju dost vela neziaducich ucinkov, ved pozri pribalovy letak..aj ked tam nie su uvedene hormonalne poruchy...ale tak radsej zavolaj dr...mozno to je prilis silny zaber na pecen...
Ahojte Sono Setko Ok už to aj odpuchlo zajtra posledné atb potom týždeň počkať a idem na stery som
Zvedavá wobenzym berieme stále a aj lactobacily plus gynocaps ja ešte beriem držte palce nech sme už Ok ;)
@nikola116 a ako sa citis po tych atb?? Citis, ze zabrali??
@rakuskorakusko ja ani predtým som nemala príznaky :( tak neviem uvidím 21 dni fuj 500 mg denne uvidím čo imunita povie 🙂 ty ako ?
@nikola116 ja som vcera zacala uzivat fromilid, ale 500mg 2* denne...tak som zvedava...ci zaberu, zatial sa mi zda, ze aj celkom ano...ja som totizto mala priznaky, tak aspon to je dobre, ze viem ,ci to zabera...toto su uz 4te atb , co uzivam.......:(
@rakuskorakusko to mi je ľúto, drž sa ☹ ja mám dnes volať za výsledky, tak tiež predpokladám že si pôjdem po ďalšie antibiotiká
@tinni no, potom napis ako si dopadla....je to fajne svinstvo...ked tym bakteriam nevadi tolko atb....sila..no
@rakuskorakusko určite sa ozvem. Mám z toho stres, neverím že to bude negatívne po prvej liečbe
Ale, mozno to bude ok, ved niekomu stacia jedni atb a je fit
@rakuskorakusko no po tom čo som tu čítala tomu neverím 😂

@aristka prosim ta nastuduj si nieco o ureoplazme ..davno uz je dokazane ze ureoplazma sa neprenasa len stykom.prenasa sa aj z bazenov saun a teplych prirodnych bazenov.Jasne ,ze sa to moze prenasat aj stykom a v dnesnej dobe kedze malo kto ide do manzelstva a najma chlap s tym, ze nemal pred svojou manzelkou inu a kedze chlapi su bezpriznakov tak prenesie to na sucasnu partnerku.a aj zeny mozu byt bezpriznakove .. Chlamydie su nieco ine ale urea a myko su bezne bakterie no radia sa k sex.pren chorobam lebo stykom sa prenasaju tiez...
A dalsia vec..muzim sa robia horsie stery lebo mocova rura,rozumej "penis" je dost dlha ,tak tam tu spachtlu nemozu vopchat tak ako zene do posvy a tym padom sa horsie robia stery ako zene. Je to velmi bolestive.Preto moze mat muz negativny ster a moze mat pozitivnu ureu.okrem toho je caste,ze stery kt. sa robia sa robia metodou kt.nemusi nepreukat bakterie.tusim na sk to robi len jeden doktor halogovec v ke metodou kt.dokaze zachytit patogeny u muzov, kde to bezne labaky nerozoznaju. Preto sa vela veci riesi zo semena pripadne sa skumaju leukocyty.Takze nestresuj tu baby,kt.riesia babatka a otehotnenie a nepotrebuju citat hluposti o tom ,kde kto s kym trtosi..