icon

Ureaplazma - mycoplazma

mpsimona
7. mar 2016

Ahojte, chcem otvoriť znova túto diskusiu, pretože je čím ďalej viac a viac, ktoré trpia touto pohl. nákazou/infekciou. Kedže som pred mesiacom prišla o bábenko, chcem čo najviac vedieť o tejto pliage. Ak, niektorá viete, budem veľmi vdačná za odpoveď.
Je možné robiť v tehotenstve ster na ureaplazmu? Podľa môjho lekára, nie. Ďakujem

anezka88
21. aug 2017

@teegreen
to hej alebo niečo zbytočne vyskočí počas tehotenstva...ale aspon sa je o čom hadať, kto koho podviedol ked sa objaví nakáza prenášana len pohlavným stykom

teegreen
Odpoveď bola odstránená
rakuskorakusko
21. aug 2017

Baby...ureaplazma dokaze vo vlhkom prostredi prezit 50 hodin, chlamydia 30 minut....takze zaver nech si urobi kazdy sam....a co sa tyka tych viriviek a kupalisk...netreba si robit iluzie, ze niektori ludia, sj ked vedia, ze su chori, na kupko nepojdu...a kopec ludi ani netusi, ze take nieco ma...

iwulqa
21. aug 2017

Ahojte dlhsie som tu nebola tak tabletky na 21 dni doma kupene pre oboch zatial odpocivaju v policke a ja este stale cakam na menzes ale dakosi neprichadza dnes je to 46 DC tak pockam do pondelka a ked nic idem k doktorke lebo uz sa stalo ze som mala aj 52 dnove cykli. Ale uz by som sa rada zacala liecit nech sa tej potvori zbavim. A vy sa ako mate ste preliecene?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
rakuskorakusko
22. aug 2017

@teegreen to budu asi starsie lekarky...ja som sa stretla s tym , ze lekari ani len netusili, o akej bakterii im rozpravam,, nebolo to sice na gynekologii....ale aj tak....🙂

marina24
29. aug 2017

@teegreen myslis, toto naozaj,co hovoris ? ze 65 rocne babky mali problemy nahle a preto sli za gynedoskou a doniesli si z kupelov ureaplazmu? To vazne sa da chytit v bazene ?to je velmi vzacny prenos teda naozaj :( podla mna chlor vsetko zabije, nie? nemalo by to tak byt ?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
marina24
31. aug 2017

@teegreen ale tak vies, da sa vselico vydedukovat, mozno tam bol nejaky stary dedko 🙂) a uz bolo

teegreen
Odpoveď bola odstránená
ivanka26
31. aug 2017

@teegreen stymi ureami a aj chlamydiami je to v bazenoch normalne, je to pravda ze sa to da chytit aj tam ☹ náš obvodný lekár sa pýta manžela že boli ste sa kupat v bazenoch a manžel že nie len v nasom na zahrade a on že dobre lebo by ste neverili ako su premnožené chlamydie, a moj gyno mal aj maloletu s chlamydiami!!!!!! a urey sa daju v bazene dostat bezne :-/ do verejnych bazenov nechodím ☹ mam už časom z toho dobrý stres lebo človek sa toho len tak lahko potom nezbaví a zaujma ma ako potom tie deti :-/ lebo npr take chlamydie sa nemusia ukazat roky az potom v dospelosti pri problémoch s otehotnením :-/

ivanka26
31. aug 2017

@teegreen a ešte taká topka že ja som mala ureaplazmy pozitívne a manžel opakované stery u urológa negatívne,, dokonca som bola v ordinacii u urologa snim aj ja a proste on to mal negativne ja pozitívne..

teegreen
Odpoveď bola odstránená
ivanka26
1. sep 2017

@teegreen no ja som teda hlavne k tomu ze aj chlamydie sa daju chytit aj inak ako stykom a hej vecsina doktorov si mysli ze urey tiez len stykom a strasne to nechcu riesit tie urey nedajboh aby doktor spravil na to ster a ma to xy zien je ich vela a netusia o tom

marina24
1. sep 2017

ale tie urey su hrozne nepriatelske, strasnu sarapatu robia :((( v tele....palenie strasne pri cikani, ktore akoby zapal stale :(tiez sa moze urea ukazat az po rokoch?

ivanka26
1. sep 2017

@marina24 ja som npr nemala ziadne tazkosti len v ramci prehliadky ked sme sa snazili o male som to brala ako odsjrtnutu vec ze urcite nie a nakoniec ano hm

rakuskorakusko
5. sep 2017

Baby, zistovali niektorej z vas ureaplazmu z krvi?

iwulqa
22. okt 2017

Baby tal dnes predposledna tabletka v stredu idem k dr dufam ze ta svina zmizla. Po akej dobe je dobre ist na kontrolne stery a za aku dobu budu vylsedky ja uz chcme sex ved umriem 😂😂

nikola116
20. nov 2017

@tinni ahoj ako ?uz ste sa zbavili tej pliagy ?

zena92
27. jan 2019

Ahojte baby mna vyliecilo Doxyhexal antibiotikum čo som brala 31 dni kazdých 12 h 1 tbl
To znamena denne 2 krat a ktomu este sporanox protiplesnove 2 naraz moja davka bola ,na den 4 tbl 😰😰😰ale prezila som oplatilo sa 🙂

whiteflowers
2. aug 2019

@zena92 Ahoj, ja sa s tym trapim uz od aprila. Doteraz som vybrala doxyhexal 2x po 10 dni (raz v maji a teraz v juli). Moj urolog mi nechce predpisat dlhodobo antibiotika. Vies mi povedat ku komu chodis/odkial si, ze ti predpisali az na 31 dni? Citala som, ze na ureaplasmy zabera az dlhodobe uzivanie antibiotik...

mims_03
19. sep 2019

Ahojte, prosím Vás ak som dostala dnes menzes a doxyhexal doužívam až budúci týždeň v stredu (30 dňová liečba), môžem ísť na kontrolu po použití poslednej tabletky alebo musím čakať až na ďalší menzes? (má niektorá skúsenosť)

laskamoja123
11. okt 2019

@tinni po akej dobe ti robili opakovane stery

tinni
11. okt 2019

@laskamoja123 po mesiaci a po styroch mesiacoch

laskamoja123
11. okt 2019

@tinni myslela som ze hned po dobrati antibiotik, a liecila si sa len ty? Mna nic nepovedal ziadne info len uzival antibiotika nic ine. Neviem co manzel, ci mozme spolu spavat nic. Vcera som dobrla lieky tak neviem co robit

tinni
11. okt 2019

@laskamoja123 my sme brali atb obaja, počas liečby sme nemali žiadny styk. Testy ihneď po dobrati atb nemajú zmysel, nakoľko môžu vyjsť falošne pozitívne

laskamoja123
11. okt 2019

@tinni a lekar vam hned povedal ze antb musite uzivat obaja? Mne nic take nepovedal.

tinni
11. okt 2019

@laskamoja123 áno, povedal aj že počas liečby treba abstinovať (sex aj alkohol)

laskamoja123
11. okt 2019

@tinni a co je to pocas liecby? Cas ked sa beru nntb alebu cele mesiace dokedy?

tinni
11. okt 2019

@laskamoja123 len počas brania atb