icon

Úspešná liečba ureaplazmy a jej vplyv na plodnosť

michicka
28. mar 2025

Ahojte, podarilo sa vám po atb preliecit ureaplazmu? Ak áno ako dlho to trvalo? Môže to byt dôvodom prečo sa nám nedarilo počať? Prosím len niekto so skúsenosťou. Moja Dr ma dovolenku takže nemôžem sa opýtať…

Strana
z2
klara1205
28. mar 2025

Chytila som ureu v case tehotenstva vyvolalo mi to porod v 32tt a museli sme sa po porode obaja s muzom na atb vyliecit aby sme neskor mohli pracovat na druhom babatku pretoze doktorka nam povedala ze nedoliecena urea moze sposobovat problemi s pocatim..Mne to trvalo rok a pol kym som sa tej pliagy zbavila a este raz sa mi vratila..dokopy 4 atb ja aj muz a az potom sme sa snazili o druhe

gaba029
28. mar 2025

@michicka mne aj bývalému partnerovi sa to podarilo za 10 dní, stačili jedny antibiotika. Ale mali sme asi šťastie, lebo čo som čítala, trvá to aj dlhšie... Ale tak je možnosť že sa zbavíte toho hneď, ale musíš sa liečiť ty aj partner 🙂 A ano, keď je pozitívna ureaplazma väčšinou sa nedarí otehotnieť.

tina1549
28. mar 2025

ja a partner sme brali lieky 2 týždne popri tom sex s ochranou po pár mesiacoch som mala negatívne testy

sowhat
28. mar 2025

prave to riesim, mal som mizerny spermiogram a manzelke zistili pri vysetreni tuto bakteriu, atb sme dostali obaja a som teda zvedavy, ci sa mi s odstupom par tyzdnov spermiogram zmenil/zlepsil

nika11103
28. mar 2025

Ja skúsenosť nemám ale kamoska - myslím že skoro rok sa im s partnerom nedarilo , zistili im toto , nasadili obaja atb a myslím že o dva mesiace už bola tehotná ak nie o mesiac

michicka
autor
28. mar 2025

@nika11103 to je super správa snad to pomôže aj nám 🙏🏻🤗

michicka
autor
28. mar 2025

@sowhat no napríklad mne dnes prišiel výsledok ureaplazmy a muž bol utorok na spermiogram a mal ho ukážkový tak buď to nemáme dlho alebo to nemusí u každého ovplyvniť výsledok. Držím palce nech Vám pomôžu 🙂 dajte potom vedieť či pomohlo zaujímalo by ma to.. ale zas výsledky môže skrášliť všeličo no…

michicka
autor
28. mar 2025

@klara1205 to ma mrzí že ste si tým museli prechádzať v čase tehotenstva, a dieťatko bolo v poriadku? A druhé sa podarilo či?

sowhat
28. mar 2025

@michicka presne tak, moj urolog ide vylucovacou metodou a ta urea samozrejme moze narobit sarapatu aj nemusi... pred tym som ani nevedel, ze nieco take existuje

gaba029
28. mar 2025

@michicka ja si ešte pamätám, že som si v lekárni kupovala olej s granatového jablka, odporúčili mi to ako podporu pri liečbe 🙂 Pri tomto oleji ale nemôžete užívať žiadne hormonálne lieky, lebo to ovplyvní ich účinok. Držím palce, nech ste fit čo najskôr🙂

michicka
autor
28. mar 2025

@gaba029 ďakujem za info bodaj by sme mali rovnaké šťastie 🙂 to rýchlo vyliečiť 🙂

klara1205
28. mar 2025

@michicka okrem predcasneho porodu neboli ziadne ine komplikacie...

michicka
autor
28. mar 2025

@klara1205 a potom sa to druhé rýchlejšie podarilo či? 🙂

gaba029
28. mar 2025

@michicka ono keď trafia antibiotika správne tak to ide... Ja som to mala asi aj dlho, lebo som namiesto ureaplazmy liečila asi dobre 2 roky zápaly močových ciest, až potom ich napadlo spraviť mi testy na toto. Takže vy ak to máte krátko alebo teda nepociťuješ ťažkosti dlho, tak to bude šup šup 🙂

sowhat
28. mar 2025

@gaba029 manzelka mala tiez posledne asi 3 roky nejake zapaly, tiez to nenapadlo gynekologicku/urologa testovat, az teraz na reprodukcnej klinike 🙈 mne to inak ziadne citelne problemy nesposobovalo, obcas trochu zvysenu citlivost na dotyk

klara1205
28. mar 2025

@michicka nie musela som chodit na folikulometriu, brat letrozol, mat ovitrelle a asi rok to trvalo

michicka
autor
28. mar 2025

@gaba029 snažíme sa uz rok, minulý august ešte boli moje stery v poriadku.. práveže nepociťujem nic …ale muž ma dobrý spermiogram a ja mám len nižšie amh plus teraz toto tak verím že toto bude hlavná príčina. 🤗

michicka
autor
28. mar 2025

@klara1205 takže pomohla len hormonálna stimulácia? A tu nasadia vtedy keď sa nedarí alebo keď chyba ovulacia?

klara1205
28. mar 2025

@michicka ja som mala zopar anovulacnych cyklov, skratka nepraskali mi folikuly, ale bolo tam aj ine, povedala ze to vsetko moze byt aj kvoli urei, ze to skratka velmi ovplyvnuje cely cyklus...ano nam len hormonalna stimulacia...prve dieta sa nam podarilo hned prvy cyklus prirodzene ze sme si povedali ze ideme na to, prisla urea predcasny porod, preliecovanie sa a za rok aj nieco hormonalnou stimulaciou druhe babo

jakoma
28. mar 2025

@michicka my s manzelom sme preliecili ureaplazmu nedavno, snazime sa 5 rokov a po prelieceni sa snazime druhy cyklus, uvidime, ci sa uz podari coskoro 🙂

sowhat
28. mar 2025

@jakoma stacili vam jedny antibiotika, ci viac druhov? a robili vam aj kontrolne odbery?

oliviakatka
28. mar 2025

@klara1205 ahoj ureu ti zistili až keď nastali komplikácie - predčasný pôrod, alebo ešte skôr? Mne hneď na začiatku tehotenstva, nemám žiadne príznaky a zatiaľ som ani nebrala ATB, aktuálne som v 24tt 😵‍💫 vystresovaná od začiatku

jakoma
28. mar 2025

@sowhat najprv nasadili summamed,ten nepomohol, zabral az doxyhexal ale pocas liecby sme nastavili pevny rezim a dodrziavali sme vsetko mozne:D

michicka
autor
30. mar 2025

@jakoma ako dlho ste sa na to liečili? A to po 20 dňoch zistili že nezabral ? A muža sa dá ako otestovať? Lebo mne až po 2tyzdnoch prišli výsledky zo steru..

jakoma
30. mar 2025

@michicka summamed sme brali asi tyzden a kontrola bola po mesiaci, doxyhexal sme brali 20 dni a kontrola bola asi 7 tyzdnov po dobrali liekov

otilia16
30. mar 2025

Pred 5timy rokmi, ja aj partner ATB tuším dva týždne, potom už bolo všetko ok. Tri roky po tom mi zistili endometriózu, po 7 mesiacoch liečby som otehotnela. Teraz už mám dve deti. Takže našťastie pre mňa to nebolo tak zlé.

sowhat
9. apr 2025

2 mesiace po dobrati atb uz viditelne zlepsene parametre spermiogramu - dva krat vacsie mnozstvo spermii a o 25% zvysena pohyblivost... urolog veri, ze to este nie je konecny stav, je velmi pravdepodobne dalsie zlepsenie pocas nasledujucich mesiacov

michicka
autor
13. apr 2025

@sowhat to sú super správy, tak držím palce na ceste k bábätku nech sa podarí 😇

michicka
autor
14. apr 2025

@sowhat ešte som zabudla otázku, vám akú liečbu na to nasadili? Aké atb na koľko dni? Hned tie lieky pomohli? Mala manželka kontrolný ster? Po akej dobe?

sowhat
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2