Utrogestan a intímne problémy

12. apr 2024

Ahojte zienky. Prosím Vás, vkladám si utrogestan od 5.4. a odvtedy mám problémy zo spodu. Ako mi vyteká ten utrogestan, tak mám taký biely hustý výtok s takými hrudkami ako pri mykoze. Len teraz neviem či mám mykozu alebo je to čisto len z toho utrogestanu pretože mám nonstop svrbenie, chodím niekoľkokrát do sprchy či deň, či noc. Už som z toho na nervy. Ja strašne ľutujem, že som dr nevolala skôr, ide víkend a dúfam že sa to zlepší každým dnom ale nič. Už keď si myslím že je lepšie tak zase z ničoho nič cítim nepohodlie, svrbenie, zase sprcha atd. Musím sa každý druhý deň holiť, lebo sa idem zabiť keď ma tie chĺpky do toho ešte dráždia. Tie čo mavate častejšie problémy tak ma asi pochopíte. Už to tam mám podráždene, červene, keď sa oholím tak až plačem ako to štípe.
Každopádne mali ste niektorá takúto reakciu na utrogestan alebo je možné že tam bude aj niečo viac ako mykoza alebo candida. S tým mám často problém. Lenže bojím sa že som tehotná ale na test je ešte skoro. Mám si urobiť test až budúci týždeň (som po stimulácii)
Natieram sa stále canestenom, od lekára som dostala pred ovu ešte macmiror masť že si to mám iba natierať lebo som mala opuch rodidiel… opuch prešiel ale to svrbenie sa objavilo 😩😩😩

nika23t
12. apr 2024

No môže byt, ze vkladaním si si niečo zaniesla do vnútra... Ja som dlhodobo užívala vaginálne utrogestan, mala som počas toho silný výtok, ta tableta šla stále von rozpustená, ale nikdy nie svrbenie. Ak cítiš, ze to nie je ok, tak hneď v pondelok chod k Dr. Krém zvonku nepomôže, ak máš problém dnu.
A viem presne, aké je to trápenie, ešte keď víkend pred Tebou... Možno by som skúsila alebo kúpiť voľnopredajné zajtra ráno, canesten tbl alebo také nieco, alebo pohotovosť. Lebo celý víkend takto čakať, no, skriabala by som steny.

marticka85po
13. apr 2024

Ja som brala utrogestan v tehotenstve od zaciatku do 20tt.a mala som to iste co ty cely ten cas uzivania.svrbenie a palenie tam dolu akonahle vysiel von ten zbytok tablety. Ked som ho vysadila,tieto problemy hned zmizli.nieco drazdive asi obsahuje.