icon

Užívanie Duphastonu - skúsenosti a vedľajšie účinky

Dnes o 08:19

potrebovala by som vedieť ako ste zvládali uživanie duphastonu, čítala som príbalovy letak, je tam toho dosť 😠 , potrebujem upraviť cyklus , alchemika nezabrala . Asi najhoršie je priberanie, to je viackrát písané, mám pohyb, tréning silový, jedálniček, kalorický deficit atd .. ale viem že niekedy pri liekoch človek priberie ako napr , pri prednizone tam tzv mesiačikovej tvári sa nevyhneme , ano vráti sa do normálu potom , a aj ked sa človek snaží tak priberie žial . Ohľadne jedla, viem sa ovládať , nemôžem pribrať lebo potom hned začne chrbát atd ..a necítim sa dobre fyzicky ...

ariannazara
Dnes o 08:26

Brala som ho pocas prveho tehotenstva cely cas a ziadne NÚ

krasneleto

@anonym_autor moja rada znie- necitat pribalovy letak... uzivala som duphaston , ziadne priberanie, ziadne neziaduce ucinky... a vzdy sa na liek pozeraj ako benefit vs. riziko, alebo neziaduci ucinok

diankadop

Uzivala som isty cas a bez vedlajsich ucinkov. Ty si pribrala pocas uzivania, ci robis len paniku dopredu?

autor
Dnes o 08:45
@diankadop

Uzivala som isty cas a bez vedlajsich ucinkov. Ty si pribrala pocas uzivania, ci robis len paniku dopredu?

@diankadop po skusenostiach s prednizonom v podstate ano

nakoni
Dnes o 08:45

Užívala som a nemala som žiadne vedlajsie ucinky

babushkaem
Dnes o 08:49
@anonym_autor

@diankadop po skusenostiach s prednizonom v podstate ano

@anonym_autor ja som brala medrol a tiez som pribrala, avsak to su steroidy, duphaston je len progesteron, toho by som sa nebala.

jesenzima
Dnes o 08:52

@anonym_autor ja som užívala a nemala som žiadne problémy ...

ivicatolic
Dnes o 09:09

@anonym_autor prečítaj si aj na iných liekoch vedľajšie.... a budeš sa báť všetkých.... najviac sa mi páčia také, ktoré majú niečo odstrániť, a keď si prečítaš vedľajšie, tak zistíš, že to môžu vyvolať....😀😀😀

danniiee8
Dnes o 09:12

Brala som ho 2x, vždy pol roka a nepribrala som vôbec a ani žiadne nežiaduce účinky som nezaznamenala.
Pribalovy leták každého lieku je plný nežiaducich účinkov, to by si si nemohla dať ani tabletku od bolesti alebo sirup od kašlu. Mne osobne pomohol, brala som ho tiež na úpravu cyklu, najskôr asi v 20tke a a potom asi v 23ke.

nikushka8
Dnes o 10:26

Brala som rok, pribrala 10kg (nie, neprejedals som sa, bola aktivna), plet som mala horsiu ako v puberte (typicke hormonalne akne). Po roku mi zacali v pramenoch padat vlasy, tak som povedaka dost. A zrazu vsetky NU zmili (priberanie, akne, strara vlasov).

autor
Dnes o 11:43
@danniiee8

Brala som ho 2x, vždy pol roka a nepribrala som vôbec a ani žiadne nežiaduce účinky som nezaznamenala.
Pribalovy leták každého lieku je plný nežiaducich účinkov, to by si si nemohla dať ani tabletku od bolesti alebo sirup od kašlu. Mne osobne pomohol, brala som ho tiež na úpravu cyklu, najskôr asi v 20tke a a potom asi v 23ke.

@danniiee8 ano ale tento sa mi zdal extrém a ano pribalovy letak čitam, pretože niektore lieky ked neberieš na lačno tak nemajú žiadny efekt napr, v lekarni ti to nepovedia, lekar nemá čas
už som tak brala uplne zbytočne a mudr sa divil čo mám také vysledky že neexistuje , dakujem neprosím znova

autor
Dnes o 11:46
@ivicatolic

@anonym_autor prečítaj si aj na iných liekoch vedľajšie.... a budeš sa báť všetkých.... najviac sa mi páčia také, ktoré majú niečo odstrániť, a keď si prečítaš vedľajšie, tak zistíš, že to môžu vyvolať....😀😀😀

@ivicatolic 😒😖no tak ma tu teraz zhejtujte do lubovôle že čitam pribalove letaky k liekom , no ja zvyknem aj návody 😂😂

danniiee8
Dnes o 12:11
@anonym_autor

@danniiee8 ano ale tento sa mi zdal extrém a ano pribalovy letak čitam, pretože niektore lieky ked neberieš na lačno tak nemajú žiadny efekt napr, v lekarni ti to nepovedia, lekar nemá čas
už som tak brala uplne zbytočne a mudr sa divil čo mám také vysledky že neexistuje , dakujem neprosím znova

@anonym_autor tak to máš pravdu.. čítať leták pred užívaním je taká dobrá klasika, ktorú nie každý robí..
niečo sa musí nalačno, niečo nie, niečo s jedlom, niečo s niečim.. to s tým pribalovym letákom som ale myslela čisto v súvislosti s tými vypísanými nežiaducimi účinkami a stresovaním nad nimi. Osobne poznám osobu, ktorá akonáhle začne niečo užívať, prečíta si neziaduce účinky na letáku a odrazu ich všetky na sebe začne pociťovať ale to už je trochu stav...
Akoby to bolo včera keď som sa tiež hrozila nad tým letákom duphastonu a čo je tam vypísané. Nakoniec som nemala nič z tých vypísaných nežiaducich účinkov a mne osobne pomohol. Prvý krát veľmi, bola som ozaj spokojná. Druhý krát sa ma lekárka pýtala, či ho chcem, keďže sa mi opäť vyskytli ťažkosti (nie až také ako predtym) a ja som ho hneď brala, že ho chcem. Popravil mi cyklus a hlavne nebýva taký bolestivý ako predtým - to som cítila už hneď prvý mesiac. Dovtedy som bola prvé dva dni total nepoužiteľná, ubolená, schúlená v klbku - teraz úplne bez ťažkostí, či som doma, v práci alebo aj na dovolenke. Ale sto ľudí, sto chutí, možno nie každému tak zaberie

autor
Dnes o 12:54
@danniiee8

@anonym_autor tak to máš pravdu.. čítať leták pred užívaním je taká dobrá klasika, ktorú nie každý robí..
niečo sa musí nalačno, niečo nie, niečo s jedlom, niečo s niečim.. to s tým pribalovym letákom som ale myslela čisto v súvislosti s tými vypísanými nežiaducimi účinkami a stresovaním nad nimi. Osobne poznám osobu, ktorá akonáhle začne niečo užívať, prečíta si neziaduce účinky na letáku a odrazu ich všetky na sebe začne pociťovať ale to už je trochu stav...
Akoby to bolo včera keď som sa tiež hrozila nad tým letákom duphastonu a čo je tam vypísané. Nakoniec som nemala nič z tých vypísaných nežiaducich účinkov a mne osobne pomohol. Prvý krát veľmi, bola som ozaj spokojná. Druhý krát sa ma lekárka pýtala, či ho chcem, keďže sa mi opäť vyskytli ťažkosti (nie až také ako predtym) a ja som ho hneď brala, že ho chcem. Popravil mi cyklus a hlavne nebýva taký bolestivý ako predtým - to som cítila už hneď prvý mesiac. Dovtedy som bola prvé dva dni total nepoužiteľná, ubolená, schúlená v klbku - teraz úplne bez ťažkostí, či som doma, v práci alebo aj na dovolenke. Ale sto ľudí, sto chutí, možno nie každému tak zaberie

@danniiee8 tak ja to nejak nehrotim, skôr je to také psychické pripravenie, že možno , konečne mám vahu tak akurat a furt dačo 😂