icon

Úzkosť a nálady po ovulácii

16. aug 2025

Ahojte, chcem sa spýtať či niektorá z vás má po ovulácii nasledovné príznaky, hlavne prvé dva dni po. Napätie, úzkosť v bežných situáciách, nízka odolnosť voči stresu, zahmlené vnímanie, zvláštne myšlienky a podobne. Nechuť do života, žiadna motivácia. Zväčša tieto príznaky odznejú keď príde menzes ale sú aj také cykly kedy to trvá aj počas menzesu. Testy mám všetky v poriadku, gynekologička mi odporučila len tablety PMX a to bolo všetko, vraj mám navštíviť psychológa, samozrejme chodím aj tam ale tieto stavy mávam každý cyklus už posledného pol roka a bráni mi to plnohodnotne žiť. Ďakujem za odpovede.

carolynka
16. aug 2025

@anonym_autor ano, ja mam uzkosti, z nicoho nic pridu, aj normalne bezne veci a problemy mi v tom momente pridu neriesitelne a hrozostrasne. Mne pomaha meditacia a uvedomenie si toho, ze tie uzkosti su hormonalneho charakteru, nie su zalozene na realite a ze ma zas prejdu. Ale teda ked na mna pridu, je to velmi tazke. V minulosti mi pomohla aj hormonalna terapia,ja mam hormonalnu nerovnovahu a ked som nasadila lieky, uzkosti sa zminimalizovali.
A teda pred menstruaciou ich mam najcastejsie a najsilnejsie.

anonym_27647b
16. aug 2025

Áno. Absolútne neriešim. Viem čo to je a fungujem aj s tým. Viem že tie myšlienky nie sú pravda a neverím im. Techniky Russell Kennedy, do tela.

tinka_1807
16. aug 2025

@anonym_autor ja mávam vždy počas PMS. Trvá to asi 2-3 dní, potom je to ok

anonym_ba66a0
17. aug 2025

@anonym_autor ja mavam take stavy od prveho dna menstruacie po ovulaciu. Mam to od prveho porodu, vzedy ked nabehli kramy a sa objavili tieto stavy som myslela ze zosaliem. Este somm vtedy kojila. Maly mal uz ale 13 mes, tak mi psychiatricka povedala ze prestat kojit a dala mi neurol. Ked som prestala kojit tak tie stavy uz neboli natolko zle, ale uzkosti premenliva nalada depka ziadna motivacia pretrvavali, ale kazdym jednom cyklom sa zmiernovali. Potom som otehotnela 2x. Kramy nabehli 2 roky po porode a bolo ok. No asi pol rok po nabehnuti kramov sa tieto stavy opat objavili. Nie take silne ako 1x ale zase to zacalo. Vravelo som gyneko tak ze antikoncepciu mozeme vyskusat. To som odmietla. Skusila som gynex kvapky a tie kusok pomohli

autor
18. aug 2025
@carolynka

@anonym_autor ano, ja mam uzkosti, z nicoho nic pridu, aj normalne bezne veci a problemy mi v tom momente pridu neriesitelne a hrozostrasne. Mne pomaha meditacia a uvedomenie si toho, ze tie uzkosti su hormonalneho charakteru, nie su zalozene na realite a ze ma zas prejdu. Ale teda ked na mna pridu, je to velmi tazke. V minulosti mi pomohla aj hormonalna terapia,ja mam hormonalnu nerovnovahu a ked som nasadila lieky, uzkosti sa zminimalizovali.
A teda pred menstruaciou ich mam najcastejsie a najsilnejsie.

@carolynka Ďakujem, a kedy sa to u Vás objavilo. V nejakom období stresu alebo za iných okolností prípadne z ničoho nič?

autor
18. aug 2025
@anonym_ba66a0

@anonym_autor ja mavam take stavy od prveho dna menstruacie po ovulaciu. Mam to od prveho porodu, vzedy ked nabehli kramy a sa objavili tieto stavy som myslela ze zosaliem. Este somm vtedy kojila. Maly mal uz ale 13 mes, tak mi psychiatricka povedala ze prestat kojit a dala mi neurol. Ked som prestala kojit tak tie stavy uz neboli natolko zle, ale uzkosti premenliva nalada depka ziadna motivacia pretrvavali, ale kazdym jednom cyklom sa zmiernovali. Potom som otehotnela 2x. Kramy nabehli 2 roky po porode a bolo ok. No asi pol rok po nabehnuti kramov sa tieto stavy opat objavili. Nie take silne ako 1x ale zase to zacalo. Vravelo som gyneko tak ze antikoncepciu mozeme vyskusat. To som odmietla. Skusila som gynex kvapky a tie kusok pomohli

@anonym_ba66a0 Ďakujem za odpoveď. Ja som ešte nerodila a objavilo sa to po fyzickej a mentálnej záťaži - zdravotné problémy s chrbticou + práca, neviem či sa to mohlo stať z celkového preťaženia a prísť následne po tom. Zaujímavé že to nikto bližšie neskúma, keď má žena takéto problémy podľa mňa je to dosť podceňované a antikoncepciu by som tiež nechcela brať.