Úzkosť počas menštruácie
Ahojte baby, chcem sa opýtať , mne osobne sa stáva že mi začnú úzkosti počas menzesu asi 3 alebo 4 deň , a trvá to možno do ovulácie … klasika ranná úzkosť v posteli že to cítite v celom tele, roztrasené nohy žalúdok na vode taká nevoľnosť proste občas počas dňa dobre a občas na prd… riešite to tie ktoré to máte iba magneziom ? Už uvažujem o tom, že to budem riešiť s lekárom. Ide mi to na nervy zažívam to každý mesiac a som z toho už vyčerpaná síce to trvá len pár dni ale obmedzuje ma to. Ďakujem baby ak sa podelíte o skúsenosti aj vy.
Mala som presne to co popisuješ autorka, ako keby mi pms začalo az po menštruáciu, hlavne ranné uzkosti boli najhoršie, dokázala som fungovať az poobede- teraz asi 3 posledné ms sa mi to posunulo ako klasicky pms pred menštruáciu a nie tak intenzívne, skor len takú vnútorný nepokoj…pomohlo mi ze som veľkom musela zvoľniť a dat sa viac do kľudu počas celého obdobia..predpokladám ze som mala asi rozhádzané hormóny lebo aj ms mi chodila nepravidelne..skor skús u tym vyžiadať hormonálny profil, ak ti na nieco prídu daj vediet prosim 🙂
Ach dievčatá vďaka za odpovede 🙂 je to super vedieť že v tom nie som sama, že proste toto zažívajú aj iné ženy … je to strašne ak človek chce a proste telo hovorí nie 🫠 snažím sa taktiež byť v kľudovom režime, ja mám pocit že mne v tom obdobi aj vybehne tlak ale nemeriam si ho nejako .. ale cítim to na sebe, budem pýtať lekára hormonálny profil. A uvidíme ako ďalej. Ale po pravde unavuje ma to každý mesiac zažívať to iste..
Dostala som duphaston od ovu po menzes.Citila som sa konečne ako človek a nie labilna troska.Robil mi profil.Nemozes byť anemicka, že ťa menzes vyčerpá aj anemia spôsobuje úzkosti, depresie
@eliska13 a keď ti robili profil zistilo sa ti niečo ? Ďakujem za odpoved
Áno, ale už neviem čo.Odvtedt nie som napuchnuta, nemám takú zlú náladu a úzkosť, mávala som až roztrasené nohy celé telo napäté vnútorne, bolesti zaludka
@eliska13 to je super že ti to pomáha 🙂
Mne zacinali uzkosti 1-2 den kramov a trvali do ovulky. Presne priznaky ako popisujes. Skusala som gynex, persen valerianu. Nepomohlo nic, gyneko mi na to dal neurol, ze ak bude velmi zle mam si dat 0,25 mg. Teram mam cykly ked sice citim uzkost ale zvladnem to bez tabletiek, potom su cykly ze si niektore dni rano musim dat. Ale nastastie je ich cim dalej tym menej. Mne sa to objavilo s prvou ms po porode. Tie prve cykly boli katastrofa, to som este kojila, som myslela ze zosaliem z toho. Teraz je to naozaj cim dalej tym menej
Ďakujem dievčatá za skúsenosti, je zaujímavé že to zaživa takmer každá tretia žena a väčšinou čo som počula tak hormonálny profil si dávali robiť a bol v poriadku. Ja fungujem na magneziu občas pomáha a občas nie, ale teraz to už spomeniem aj lekárovi a aspoň si ten hormonálny profil dám vyšetriť nech som na pokoji. Ale to sa nedá takto fungovať každý mesiac pár dni, najhoršie sú rana , nechuti mi jesť a tak ďalej … potom sa to nejak samo upraví a je mi fajn. A tak dookola si idem
No ahojte dievčatá, prešiel mesiac a zas som tam kde som bola zas zvláštne pocity úzkosti strach , celá som taká divná nič ma nebaví mám aj pocit že som jak opitá… 4 ty deň mám dnes menzes … každý mesiac to iste
Podľa AI - myslím ze to dáva zmysel..mne tento rok uz druhý krát ms vobec neprišla - som 60DC - začala som užívať pred par dňami aswagandu a uz od včera mam bolesti v podbrušku ako keby som mala ms - jw možné ze sa konečne rozkyve…
@dollyzv ono to teda dáva význam úplne presne tie príznaky po ovulaciu ako tam píše, už len prísť nato čo preto urobiť aby sme sa cítili lepšie.

Ja napr. mam jediny normalny cca. tyzden v mesiaci, ked sa citim naozaj extremne dobre fyzicky aj psychicky 🥴. Je to obdobie, ked mi skonci menstruacia a zacne ovulacia. Samotna menstruacia (ktoru mam tyzden 👍), ovulacia, PMS...hormony so mnou plieskaju roznymi sposobmi a ja som z toho uz tiez velakrat velmi vycerpana. 😔 Skusala som rozne vyzivove doplnky, vitaminy na to urcene, vitex, alchemilku...nic nezabralo, ani len troska. Gynekolog mi navrhol iba antikoncepciu, co samozrejme vobec nemusi problem riesit 🤷.
Jedine co mi pomaha je pohyb a cvicenie, takze zial ine neviem odporucit. 🫤