Vaginálna mykóza a snaženie sa o bábätko

bevab
9. apr 2018

Ahojte,
dostala som mykozu pretoze som brala antibiotika :(. Mam prave obdobie ovulacie. Ma to nejaky vplyv na to ci nie ? Lekarka mi predpisala canesten a tvrdila, ze ju treba vlozit lebo mykoza brani oplodneniu ci tomu, aby bola ovulacia uspesna. Myslite, ze je to tak ? Mate nejake skusenosti ? Dakujem pekne.

veroni_21
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka
9. apr 2018

@bevab no ked mas mykozu,urcite by som sa nemilovala, lebo ta tabletka sa rozpusta aj tri dni, a navyse mozes nakazit partnera a on teba a dookola to pojde. Radsej vydrzte jeden mesiac.

mariannamk
9. apr 2018

ovulacia prebehne aj bez ohladu na mykozu. ale kup este nejaky antimykoticky krem, ktory das aj partnerovi, nech pouziva pocas tvojej liecby tiez. musite sa vyliecit obaja, inak si to budete len prehadzovat medzi sebou. skus pripadne aj v tychto dnoch robit ovulacne testy. najma, ak ovulaciu pocitas iba nejakou web kalkulackou. nemusi to sediet. drzim palce. ale teda pocas liecby sa nesnazte, jednak si medzi sebou nedoliecenu infekciu prenesiete a jednak spermie nemusia prezit, ked uz budes mat aplikovany canesten.

bevab
autor
9. apr 2018

@mariannamk ano ovulacia podla testov a teploty prebehla,ale lekarka dnes pottvrdila, ze este neprebehla, ale mam vraj krasne folikuly. Uzivam Canesten mast, ale len zvonka. Rozmyslam ci nie je lepsie pockat s vlozenim tej tablety este 1-2 dni nechnaozaj realne ovulka prebehne a az potom vlozit ten Canesten. Co myslis ?

timka1111
9. apr 2018

@bevab tak s týmto problémom som bojovala 2 roky neustále vracajuca sa mykoza bolo to neskutočnee nezabralo mi absolutne nič žiadne tabletky do pošvy ani canesten jednoducho bola som už zúfala a nehovorím a neustalom svrbení a na milovanie som nemala ani chuť :/ mne osobne pomohlo more ;) a taktiež som zvolila prírodne produkty a taktiež užívam brusnicový gel zvnútra a musim poklopať už vyše 3 rokov mám pokoj ;)

mariannamk
9. apr 2018

@bevab hod sem graf, ak mozes. a tu tabletku si urcite daj. lebo ked nechas pridlho mykozu bez liecby, moze sa ti snat skomplikovat. prejst aj do zapalu.

bevab
autor
9. apr 2018
mariannamk
9. apr 2018

@bevab to uz vyzera ako po ovu, ale este treba pockat apson na dalsie dve teploty. to, co gyn videla, uz mohol byt prasknuty folikul. kym sa totiz na utz javi ako zlte teliesko, potrebuje cca 3-4 dni. kedze ste sa teraz cez vikend snazili, dajte si pauzu, zacni sa liecit. aj chlapa. nech sa ponatiera canestenom tiez. a ak merias BT vaginalne, aspon poriadne dezinfikuj teplomer, nezabudni si pripravit aj dezinfekciu na rano pred meranim (postaci v alpe namoceny obrusok alebo vatovy tampon, ktorym prejdes teplomer pred meranim). po merani oplachnut a dezinfikovat opat. a potom by bolo fajn chvilku nemerat, aby si si vnutro zbytocne nedrazdila viac, ako je nutne.
hlavne bud kludna, urcite ste sa snazili v tie najdolezitejsie dni. skor mysli na preliecenie, ako sa mykozy zbavit uplne 😉

bosoriak
9. apr 2018

@bevab Canesten tableta nijako neovplyvni to, ci prebehne ovulacia alebo nie. Ale sex pocas mykozy sa rozhodne neodporuca, jednak to boli a jednak mykoza znamena zapalenu sliznicu. Ak je niekde zapalena sliznica, najhorsie co mozes urobit je mechanicky ju poskodit. Mozes si to skomplikovat celkom dost, kaslite na to. Radsej pockajte ten mesiac.

veronikanicki
28. nov 2018

Ahojte potrebujem radu po poslednej menštruácii som dostala mykozu hned den po menzese kúpila som si canesten tabletu aj krem hned a 3 dni som bola zdrava a hneď nato som otehotnela. Neviete ci by to mohlo mať nejaký zlý vplyv ta tableta na bábo? Na letáku píše že ak plánujete otehotniet treba sa poradiť a lekárom.