Vaginálny zápal - čo pomôže?
dievcata, co vam prosim zarucene pomaha na zapaly? mne zvykne rosalgin, ale tentoraz nic. okrem toho mam aj hemeroidy (aspon myslim, lebo su vnutorne), tak neviem, ci to aj nejak nesuvisi. od gynekologa som minule mala nieco predpisane a zda sa mi, ze to este zhorsilo, tak sa mi to s nim nechce ani riesit. dik
@taskataska tak vaginalne zapaly on urcite nemal... na roziel od zenskych z konika.
Ahoj😊... Rosalgin je dobrý ale ak sa používa často môže uškodiť, podrazdit a spôsobiť ďalší problém... Aký máš výtok?... Ak máš baktérialny zápal pomôže ti aj masticka fungicidin ktorú volne kúpiš v lekárni, probiotika (odporúčam biopron), ak nemáš kúp si intímne mydlo špeciálne na obnovu mikroflóry s lactobacilmy pre bakteriálne a kvasinkove infekcie (Ydelin, alebo obyčajne v Tescu od značky Bella) 😉... Ak máš náhodou tu potvoru kvasinkovu infekciu tak ti odporúčam, intímne mydlo, probiotika, vylúčiť aspoň na pár dní /týždňov z jedálnička cukor, canesten gyn 6 dnovu liečbu su to vaginálne tablety, fungicidin a canesten masticku, ráno /večer studenú alebo vlažnu sprchu, veľa C vitamínu,... A ak nosíš tangá nohavičky alebo tesnu spodnu bielizeň skus aspoň kým sa vyliečis ju obmedziť taktiež odporúčam v noci spat bez nohavičiek (pretože tangá pásik dráždi pokožku a tesne spodné bradlo len podporuje množenie baktérií) ... Dúfam, že som ti poradila viem aké to je ja som sa trápila s opakovaným zápalmi potom mi to prešlo aj do mocovych ciest niekoľko mesiacov, preto je dobré to nezanedbať ak ti toto nepomôže skus radšej iného gynekológa... 🙂
@taskataska tak je normalne, ze k lekarovi, ktory velmi nepomoze, zena nema doveru... Ja osobne mam tiez skusenosti, ze kym sa lekar dopatral, co mi je, pomohla som si radsej sama (teraz nepisem o gynekologovi, ale vseobecne)
@taskataska Pozri môj predošlý lekár študoval a s prepáčením mi pomohol na h****.Veľmi zle.
Zvolil zlý postup totálne.Mohol ma celú dogabať a to mi povedali ďalšie 2 gynekologičky.
A dokonca flákal všetko čo sa dalo.
Mojej mame určil menopauzu a pritom bola tehotná.
Takže toľko k lekárom.Študovať mohli...ale nemusia mať ten zápal pre prácu.A potom ju odfláknu.
@viikkki na bakterialny zapal urcite nepomoze fungicidin, kedze to je antimykotikum - proti kvasinkam.
@kiwi3 riesila by som to s gynekologom, moze ti predpisat . mozno aj na dialku - kombinovany liek na bakterie aj kvasinky, napr. Polygynax. Ak to chces riesit sama, mozes skusit, ci pomoze nieco na upravu pH v posve - Feminella vagi C alebo Vitagyn C, alebo aj probiotika ci prostriedky s kyselinou mliecnou - Canesballance, Lactofeel, Gynimun... alebo nieco na dezinfikovanie - vyplach Betadine s vodou+ probiotika, alebo Betadine vaginalne cipky - zaberu na kvasinky aj bakterie, alebo Gynella Silver caps. Ine volnopredajne poradit neviem.
@simsalabim tak nechcem sa s tebou hádať ale minule leto som mala bakteriálny zápal potvrdený od svojej gynekologicky ktorá má poslala kúpiť si fungicidin ktorý na prekvapenie do 2 dni zabral, možno sa mýlila ona aj ja a máš pravdu ty ale aj moje kamarátky keď majú bakteriálne zápaly dávajú si fungicidin... 🤷♀️
@viikkki https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/fungic... V pribalovom letaku sa jasne pise, ze zastavuje rast kvasiniek a niektorych nizsich hub. Nystatin - uciina latka - neposobi na bakterie.
ja som jednu dobu tiež mávala zápaly, neviem či kvasinkové alebo bakteriálne ale vždy mi pomohla masička candibene a 3-4 denne som si to umývala repíkom