Opakované zápaly pošvy

rebecca789
25. jan 2020

Dobrý deň. Už polroka mi nechce zmiznúť zápal pošvy. Gynekológ mi v júli odporučil Mac Mirror a pomohlo len dovtedy kým neprišla menštruácia. Po menštruácii som mala zase stále výtok. Svrbenie pálenie nemám , príznak mám stále iba výtok , každý deň. Odporučil mi, že sa mám preliečiť rosalginom. Zas nepomohlo. Zmenila som potom gynekológa na gynekologičku a tá mi odporučila, že sa mám najprv preliečiť probiotikami ProbioFemina. Výtok sa zmiernil ale stále je každý deň. A vždy sa to zhorsi keď mi skončí menštruácia. Mohli by ste mi prosím pomôcť? Lekárom už moc neverím. Nemáte nejaké rady? Venujem sa cvičeniu, jem zdravo. Partnera nemám.

miriam1983
25. jan 2020

@rebecca789 vytok ma kazda zena,pises,ze nesvrbi a ani nepali. Tak co je na nom zle? Aky ho mas?

rebecca789
autor
25. jan 2020

@miriam1983 viem že ho má každá žena len sa mi nezdá že je každý deň a po menštruácii vždy najviac. Vodnaty a zároveň hrudkovity biely.

rebecca789
autor
25. jan 2020

@miriam1983 mala som len tento príznak a lekár povedal že mám zapal a preto si myslím že ho stále mám.

miriam1983
25. jan 2020

@rebecca789 je bezne,ze je kazdy den,nuektore zeny musua mat nobstop slipovu vlozku. Ak je vodnaty,biely,priesvitny,tahavy alebo ako vajecny bielok tak je to normalne. Ked ti povedal,ze je hrudkovity,tak ti nerobil vyter? Tam by zistil,aky zapal mas. A ak mas partnera a spavate spoly,tak ti moze zapal neustale vracat.

rebecca789
autor
25. jan 2020

@miriam1983 áno robil mi výteri a aký zápal to je , to nepovedal. Iba povedal že treba preliečiť a dal mi MacMirror 500 na začiatok a nepomohlo. Partnera nemám .

miriam1983
25. jan 2020

@rebecca789 tak nech spravi kontrolny vyter

moonlight1210
25. jan 2020

@rebecca789 z takych mimotelovych moznosti, co mozu viest k zapalom: niekedy moze byt problem v type spodneho pradla (tanga byvaju problem, lebo lahsie dojde k prenosu bakterii z konecnika do blizkosti posvy. Resp. aj akekolvek ine spodne pradlo, ak je z umelych vlakien, lebo take zas zadrzuje viac vlhkosti a v tom teple a vlhku sa bakteriam dari. Aj takym, co mas v posve bezne, no ich premnozenie prave sposobi zapaly.).
Potom moze byt problem v type pracieho prasku/gelu (aj ked pouzivas stale rovnaky, mohla sa postupne nan vyvinut reakcia.) V type vloziek, alebo ak nahodou pouzivas tampony. Moze byt problem v mieste, kde ciste spodne pradlo skladujes (trebars tam moze byt trosku plesen, ktoru este nevidis.). V type jedla, co jes (posunulo ti ph v tele).
To su len navrhy, co by to mohlo byt. Skus porozmyslat, popripade taku vec zmenit a uvidis.

rebecca789
autor
25. jan 2020

@moonlight1210 ďakujem veľmi pekne

moonlight1210
25. jan 2020

@rebecca789 este mi napadlo: skus si dat urobit test na chlamydie, ak ti nerobili. (Len takto na vyziadanie si to asi budes musiet zaplatit).
Kamoska bola tiez dlhsie bez partnera a zacala mat problemy, stale sa to nelepsilo. Nakoniec si taky test u gynekologicky vyziadala, zaplatila a ukazalo sa, ze ich ma. Bud ich chytila v termalnych bazenoch (aj to sa vraj da), alebo ich mala od ex, len nejaku dobu sa neprejavovali vonkajsimi priznakmi, aj ked si v nej uz veselo sarapatili. Preliecila sa a ma pokoj.

simsalabim
25. jan 2020

@rebecca789 okrem vaginalny h probiotik mozes skusit krem akebo tabletky na upravu vaginalneho pH (vitagyn c, feminella). Toto pomaha hlavne pri bakterialnych infekciach. Bolo by dobre zistit, ci problemom je bakteria alebo kvasinka. Macmirror sa dava na zmiesane infekcie. Ale vytok bez inych priznakov je podla mna ok, meni sa pocas cyklu aj vekom..,,

aceris
25. jan 2020

@rebecca789 trapila som sa niecim podobnym....cele roky, gynde som chodila kazdy mesiac....stale rovnake lieky mi predpisovala a ani ma nekukla...zmenila som lekara, ten mi odporucil test intolerancie potravin...vylucila som to co robilo problem a behom par mesiacov bol klud...a uz to tak je roky...
ako dalsie mozem odporucit tea tree oil pipety od dr.muller. 1pipetu kazdu noc sedem dni

anonym0001
25. jan 2020

@rebecca789 ked nemas sex a dodrziavas hygienu, tak nemas mat z coho zapal. Zapal sa prejavuje bolestami, rezanim, stipanim, zapachom. Ak nemas ziadne problemy, nemas zapal. Vytok je prirodzeny a je pocas celeho cyklu = kazdy den, len sa meni jeho farba a konzistencia. Neexistuje, ze by zdrava zena nemala vytok. Zbytocne sa liecis. Ked chces, mozes preventivne brat probioticke cipky 2x do tyzdna.

macekovam
26. jan 2020

@rebecca789 ja ti odporucam Wobenzym... super je. naozaj

rebecca789
autor
26. jan 2020

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne určite niečo vyskúšam a už som objednaná na ďalšiu prehliadku tak sa uvidí čo mi povedia zas 🙂

akinom0077
29. jan 2020

@miriam1983 / presne vytok ma kazda zena a kazdy den. Akurat sa jeho konzistencia meni pocas menstruacneho cyklu. Pokial ta nic nesvrbi, nestipe, vytok nijak nezapacha, nema nejaku specificku farbu alebo hustotu je to ok

radicova12345
28. dec 2020

Ahojte žienky. Potrebujem radu.. Ja mávam tiež často. Zápal v pošve. Vždy sa preliecim.. Lenže môj partner. Odmietol. Liečbu. Co moja ginelogicka predpísala. Mu tabletky. Ja to vždy beriem. . Jedna mi poradila. Ze mam používať detcke mydlo. Bupi. Nevie mi náhodou. Poradiť. Co mi vlastne pomôže. Vždy mi nájdu. Každý rok. Keď chodím. Na prevenciu.. Ďakujem vám za každú radu

simsalabim
28. dec 2020

@radicova12345 1) specifikuj, co to je zapal. Bakterie? Ake? Kvasinky? 2) partner, ktory by sa odmietala liecit, ked mu to lekar predpisal, by si u mna nevrzol.

radicova12345
28. dec 2020

@simsalabim doktorka mi povedala ze mam zápal v pošve tak mi dala tabletky dalcin a aj krém. Dobrala som to. Lenže dala aj môjmu. Partnerovi. A on to odmietol. Ja už neviem čo by mi pomohlo. Doktorka mi to vysvetľovala že zápal sa robí. Aj s imutneho systému. Ak som to dobre napísala

simsalabim
28. dec 2020

@radicova12345 fuuha, no vidim, ze si v skole biologii moc nedala. zapal sa teda nerobi z imunitneho systemu - ten ma z ulohu s nimi bojovat. Ak je oslabeny, moze s tym mat problem. Ak si doktorka mysli, ze za zapal je zodpovedne oslabenie imunity, mala by ta poslat na imunologiu. Zapal v posve vacsinou vyvolavaju bakterie ci kvasinky. V tvojom pripade - podla lieku - usudzujem, ze je to bakterialny zapal, kedze liek je antibiotikum. Ake konkretne bakterie zapal vyvolali, vsak urcit neviem. Asi to nebola iba crevna bakteria typu e.coli ci enterococcus, kedze lekarka dala liek aj partnerovi. Trvala by som na tom, aby ho uzival. A ak ti man iekto dalej poradit, treba napisat viac - ako bakteria zapal vyvolava, ako casto zapaly mas a pod. A este k tomu detskemu mysdlu - NIE. Na intimnu hygienu je mydlo nevhodne kvoli pH. Bud cistu vodu, ale neparfemovane intimne gely.

radicova12345
28. dec 2020

@simsalabim ďakujem ti za odpovet. Ja sa nejak do toho nerozumiem ale vidím ze ti hej. A asi som mala teda. Bakteriu. Teda keď mi dala antibiotika. A plus krém. No. Partner. To odmietol.. Povedal len toľko. Ze ako mu môže niekto. Určovať. Diagnózu keď ho nevysetrili

radicova12345
28. dec 2020

@radicova123
@simsalabim a poviem ti. O pol roka mam ísť zas na kontrolu. V máj

simsalabim
28. dec 2020

@radicova12345 tak ak vo vytere bola bakteria, ktora sa povazuje za sexualne prenosnu, je takmer 100%, ze ju ma aj on. No muzi povacsine priznaky nemaju. Nabuduce sa neboj opytat, co nasli vo vytere. Ak by to bola iba e.coli ci ina crevna bakteria, tam sa muz nelieci. Tie su z tvojho vlastneho konecnika, byvaju v malom mnostve aj v posve a prospesne bakterie - laktobacily - ich udrzuju pod kontrolou, aby sa nepremnozili. To mozno doktorka myslela pod imunitou, ak ta nefunguje (na roznych urovniach) laktobacily byd v posve chybaju, alebo si nedokazu plnit ochrannu funkciu. Ako casto mas tie zapaly? A partnera teda posli na vysetrenie k urologovi, ked nechce lieky brz vysetrenia 🤷‍♀️

radicova12345
28. dec 2020

@simsalabim ďakujem. No. Každý rok. Keď chodím. Na prevenciu. Na krcok maternice. A plus výter zoberie. Každý rok mi len dáva globucky do pošvy. Ale tento krát dala aj partnerovi. Ze aj on sa musí preliecit. On to odmietol. .. . Neviem. Co si mam kúpiť. Pojdem do dm tak kúpiť. Nejaký intímny gél. Ale neviem co v lekárni.. Čítala som ze canesten tabletky sú ešte dobre.

radicova12345
28. dec 2020

@simsalabim a poviem ti. Ešte že jedna mi hovorila. Ze vždy budem mat zápal. Lebo ze partner. To bude prenášať. Na mňa.. On žiadny príznak nemá.. A ani ja som nemala. . On je proste. Tvrdohlavý. A povedal ako mu môže doktor. Diagnózu povedať. Ze ma brat tabletky keď ho nevysetrili.

radicova12345
28. dec 2020

@simsalabim alebo si ma kúpit žen gél intímny v dm drogérie. A vlhčené obrúsky. Na intímnu higienu. Ja už neviem ze co

simsalabim
28. dec 2020

@radicova12345 canesten je proti kvasinkam, je to antimykotikum. Ty mas zjavne bakterie, cize na to ti canesten nepomoze. A ano, partner ti to bude stale prenasat, ak je to sexualne prenosna bakteria. Trvaj na jeho prelieceni SPOLU S TEBOU - teda naraz, alebo na navsteve urologa. Alebo - nech ide s tebou na gynekologiu, nech mu to lekarka vysvetli. Este raz ti zopakujem - liecit sa musite obaja naraz. Ako som pisala, u mna by si ani nevrzol, keby sa nedal preliecit. Musi pochopit, ze ak je to taka bakteria, ktora je sexualne prenosna, a mate spolu nechraneny styk, tak ju ma aj on! Intimny gel si kup, ak chces, najlepsie neparfemovany, ale staci cista voda. Intimne obrusky su zbytocne.

radicova12345
28. dec 2020

@simsalabim ďakujem ti za odpovet. Jemu zbytočne to vysvetliť. On povedal ze je zdravý. A tak ďalej. No pôjdem kúpiť. Ten intímny gél. A uvidíme. Co a ako ďalej. No v máji mam kontrolu. Ale asi sa obiednam skvor aspoň na výter... Lebo doktorku mam výbornú. Je. Súkromní ka ci ako sa to poviem ze za všetko platím. Ale nevadí. To. Hlavne je to. Ze ma vyšetrí.. Lebo so. Ináč aj pol roka. Po vyskrabe. A mali sme aj pohlavný styk. Tak neviem ci sa tam ten zápal neurobil. Neviem nevyznám sa v tom nejak. Som ešte mladá

simsalabim
28. dec 2020

@radicova12345 pozri, ak sa on neprelieci, budes to mat dokolecka. Intimny gel ti nepomoze, nema ako. Niektore bakterie mozu sposobit aj neplodnost. Dospely muz by mal mat mentalnu kapacitu pochopit, ze pri nechranenom styku sa nakazi aj on a priznaky mat nemusi. Skus mu ukazat nejake clanky ci ho vziat k tvojej lekarke, nech mu to vysvetli. Tebe nevadi, ze ta opat nakazi? Akou si mu partnerkou, ze mu to je jedno?!

simsalabim
28. dec 2020

@radicova12345 a este ma napadlo, ze Dalacin sa casto podava aj pri chlamydiovej infekcii - ta je casto pricinou neplodnosti. Nemala si prave chlamydie? Hlavne u muzov byva velmi casto bez priznakov.

radicova12345
28. dec 2020

@simsalabim nie práve nemala som