Vazektómia a jej vplyv na pohlavný styk
V auguste som podstupil vazektomiu a v oktobri idem na kontrolny odber, ale zaujima ma jedna vec, ci po uspesnom zakroku a kontrolom vysledku sledujete plodne/neplodne dni, ci idete na plno aj pocas plodnych dni? Nie je v hlave nejaky blok?
@durihaj tie odbery su opakované po istej dobe alebo len raz sa robia? Ak stopercentne by ste ďalšie dieťa nechceli a nezvládli ja by som na plno nešla pre istotu. Som žena čo otehotnela napriek antikoncepcii a už mám strach z akéhokoľvek riskovanie
@anonym_84cfc2 Ak to bola HAK, tak tam vstupuje vela faktorov, ktore to mozu ovplyvnit. Pri vazektomii sa kontrolny odber robi po 20 ejakulaciach od zakroku, ak je negativny, tak muz je vyhlaseny za neplodneho. Akoze myslim si, ze 100% istotu ti nikto neda (uz len aj z nejakej pravnej ochrany), ale ked ma muz prerusene semenovody, ma odobratu cast semenovodov, zatavene a este klipy na nich, tak tie spermie sa asi nemaju odkial zobrat. Preto sa pytam, ako funguju pary, ktore podstupili tento zakrok. Takisto som ja uvazoval, ze z vlastnej iniciativy by som si daval robit kontrolne odbery kazdy rok, alebo kazde dva.
môj chlap to má urobené asi tak cca 5 rokov a všetko je ok, nechodí na žiadne kontrolné odbery každý rok..
"uplne naplno" po roku....dovtedy mimo plodnych dni, ziadne riskovanie, kym nemas ok od lekara... po 3 mesiacoch odber ok nebol, po 6 a po 12 mesiacoch ano...
"uplne naplno" po roku....dovtedy mimo plodnych dni, ziadne riskovanie, kym nemas ok od lekara... po 3 mesiacoch odber ok nebol, po 6 a po 12 mesiacoch ano...
@anonym_b813f6 a mal absolvovany aj pocet ejakulacii?
@durihaj tie odbery su opakované po istej dobe alebo len raz sa robia? Ak stopercentne by ste ďalšie dieťa nechceli a nezvládli ja by som na plno nešla pre istotu. Som žena čo otehotnela napriek antikoncepcii a už mám strach z akéhokoľvek riskovanie
@anonym_84cfc2 co viem, tak sa robia 2x s odstupom (uz si nepamatam presne ci po par dnoch a potom po mesiaci)... ak su oba negativne, tak naco dalsie...
Na margo spolahlivosti... myslim si, ze existuju 2 typy:
1, znepriechodnenie nejakym "scvaknutim"... tato moznost sa da potom asi lahsie reverznut, ale je mozne, ze sa moze nepodarit a moze nieco preklznut
2, normalne prerusenie chamovodov tym, ze odcvaknu kus v strede... proste uplne chyba cast... tu si neviem predstavit hocaku "nehodu"...
Jedine co spominali (a na to sluzia kontrolne odbery), ze moze byt nejaka geneticka mutacia, ze su zdvojene a ak si to doktor nevsimne, tak to funguje cez tu druhu cestu... to by sa odbermi malo zistit / eliminovat...
mala som partnera po vazektómii, nikdy som nič nesledoval a vždy sme šli naplno. Bolo to super.
@anonym_84cfc2 co viem, tak sa robia 2x s odstupom (uz si nepamatam presne ci po par dnoch a potom po mesiaci)... ak su oba negativne, tak naco dalsie...
Na margo spolahlivosti... myslim si, ze existuju 2 typy:
1, znepriechodnenie nejakym "scvaknutim"... tato moznost sa da potom asi lahsie reverznut, ale je mozne, ze sa moze nepodarit a moze nieco preklznut
2, normalne prerusenie chamovodov tym, ze odcvaknu kus v strede... proste uplne chyba cast... tu si neviem predstavit hocaku "nehodu"...
Jedine co spominali (a na to sluzia kontrolne odbery), ze moze byt nejaka geneticka mutacia, ze su zdvojene a ak si to doktor nevsimne, tak to funguje cez tu druhu cestu... to by sa odbermi malo zistit / eliminovat...
@anonym_e7640e zdvojeny moze byt, ale to zisti odberom, ak by boli aktivne spermie a kliniky vacsinou "opravu" riesia zadarmo.