Veľmi bolestivé bradavky

2231987
5. júl 2017

Ahojte mamicky prosim vas co je najlepsie na hrozne bolestive bradavky? Strasne ma bolia a nehovorim este ako vtedy ked drobcek papa z nych....Dakujem

ela1975
5. júl 2017

Ahoj.jedine co mi pomohlo bol kokosovy olej.stale natierat.nemusi sa umyvat.😊

pribinak
5. júl 2017

Lanolinovy kremík, nemusis ani umývať pred dojčením

1988majka
5. júl 2017

Kokosovy alebo olivovy panensky olej a netreba umyvat - rozne kremiky radsej nie.. lahsie sa vtedy chyti kvasinkova infekcia - ak ta bolia bradavky v tom pripade je babo nespravne prisate - spravne prisatie nesmie boliet - zavolaj laktacnu poradkynu alebo najdi na stranke mamila fotky a navod ako dosiahnut spravne prisatie. Nielenze budes mat znicene bradavky ale moze sa chytit infekcia alebo znizit tvorba mliecka.

stjuly
5. júl 2017

So svojim prvym baby som si 2mesiace vytrpela..ziadna rada nepomahala, ani od lekara ani babska abi mamila.. pokial mas len bolest bez krvavych a prehryznutych ran tak lanolin je super! No pokial budu ragady a k tomu mozno infekcia a nexces prestat kojit tak skus mliecko iba vytlacat. Je to menej bolestive. Dolezite je dieta nenechat aspon 2 dni bez prsa, ono sa to uzasne rychlo potom hoji no nemoze sa prisat. Odstriekane mlieko daj cez cievku cez prst ak nexces dat flasu. Ak mas pocit ze sa znizila tvorba mlieka pridaj prechodne UM cez cievku, mlieco sa potom opat rozbehne! Pp opatovnom prisati sa bolest opat mozno trochu vrati no uz ovela menej a ked to takto parkrat spravis bude to ok! Drzim palce

lilu74
7. júl 2017

Ja som maleho kojila 9mesiacov a krvave bradavky som sice nemala ale suche ano a natierala som si ich kremom bepanthen care, poradila mi ho lekarnicka. Nebol parfumovany a vyhodou bolo ze ho pred kojenim nebolo potrebne utierat. Davala som si len tenku vrstvu aby sa mi bradavku hydratovali a malemu vobec nevadil a vedel sa pekne prisat😉

Obvykle sú bolestivé bradavky výsledkom zlého prisatia bábätka a obvykle sa pri náprave prisatia zníži a vytratí aj bolesť. Vynechanie dojčenia nie je dobrá rada ak chceš dojčiť. Ideálne by bolo spojiť sa s laktacnou poradkyňou, ktorá by pomohla.

ebi88
7. júl 2017

moze to byt mykoza, raz dva krat natriet genciankou po kojeni a mechat vetrat, potom som uzivala candibene a preslo to, zvyknu si casom no hlavne vetrat. mne lanolin nepomahal vobec. bolesti boli neskutcne pomaly mi nohy dvihalo ked sa prisaval ale uz nic necitim. ako dlho kojis?

2231987
autor
7. júl 2017

@coccinellaseptapunktata dakujem a mate pravdu asi bol zle prisato drobec lebo ta bolest ustupuje.

lilu74
10. okt 2017

Bradavky by nemali dojcenim boliet minule to aj v tv vravela lekarka. Ak bolia je nespravne prisate babo. Ak bolia prsia treba si ich masirovat pod teplou vodou prip.odsavat a na suche bradavky pouzivat bepanthen care krem ktory nie je potrebne umyvat pred dojcenim.

lilu74
15. nov 2017

cicadermu som skusala v nemocnici nepomohla mi, tak mi poradila lekarnicka bepanthen care a ten mi vyhovoval pocas celeho dojcenia.