icon

Veľmi silná menštruácia, veľké kusy sliznice maternice

barbora112678
24. okt 2016

Ahojte, momentálne mám už 3 deň veľmi silnú ms, predchádzajúci cyklus som mala úplne slabú, myslela som že to môže byť aj tehu..testy negatívne, no momentalne mam veľmi silný menzes..myslíte že je možné aj napriek negatívnym viacerým testom byť tehotná a mať silnú ms, s veľkými krvnými zrazeninami? Keďže citlivé prsia mam stale aj v priebehu ms,a vždy mi bolesti prs prestali v prvý deň ms...

mumboo
24. okt 2016

Ahoj...môže ist len o silný ms, alebo aj o zamĺknuty potrat. Ty sa poznaš najlepšie, ak to nie je u teba bežné zajdi radšej za lekarom. Lepšie zbytočne ako niečo zanedbať 😉

sibalka21
24. okt 2016

@barbora112678 kedze mas velmi silnu MS a odlupuje sa ti sliznica, je dost pravdepodobne ze si bola tehu ale uz niesi.. Ide o biochem. tehu...

motiilik
24. okt 2016

Ja toto mávam každý mesiac..silná MS a kusy zo mna..u mna bola zistená anémia a trombotytopénia...inak po zdravotnej a gynekologickej prehliadke OK...takže idem na Hematologiu a snad sa to upravi...ale pre istotu zajdi k dr. aby sa vylúčili tie najhošie obavy...držím palce a hlavu hore.. 😉

barbora112678
autor
24. okt 2016

A myslíte ze ak by sloo o biochemicke tehu, testy by mi aj pocca 40 dnoch neukázali tehu? Robila som si 10tkovy test, nevyznám sa veľmi do tých citlivosti testu..cize ak mám 40 dni od styku, mam si radšej do budúcnosti urobiť 25tkovy?@sibalka21

sibalka21
24. okt 2016

@barbora112678 Nie, 10tkove su citlivejsie ako 25kove, cize ukazu skor tehotenstvo... 40 dni od styku? No to by ti mali ukazat aj testy, ale niektorym babam ukaze az neskor... Meskala MS ci prisla normalne?? DO buducna, testy rob ked ti meska MS.... Mozes mat len nejaku horm. poruchu...

barbora112678
autor
24. okt 2016

@sibalka21 a myslíte ze ak by sloo o biochemicke tehu, testy by mi aj pocca 40 dnoch neukázali tehu? Robila som si 10tkovy test, nevyznám sa veľmi do tých citlivosti testu..cize ak mám 40 dni od styku, mam si radšej do budúcnosti urobiť 25tkovy?

annakru
24. okt 2016

@barbora112678 Ahoj, podla mna ak by si uz minulu slabu menstruaciu bola tehotna tak testy by uz boli pozitivne pred touto druhou silnou ms. No mozno si mohla otehotniet tento mesiac a tato vynimocne silna ms by mohla byt samovolny potrat. Neprisla Ti tato silna ms neskor? Ja mavam 26 dnove cykli a ked sme sa snazili o babo 32 den menstruacia nikde uz som sa zacala tesit a na 33 den velmi silna, bolestiva ako popisujes ms prisla. Pytala som sa na to doktora a on mi povedal prave to, ze sa mohlo jednat o samovolny skory potrat a ze tak konci vela tehotenstiev o ktorych tie zeny este ani nevedia a pokial mavaju nepravidelnu a silnu ms tak to nepostrehnu. Ale taktiez to tak nemusi byt a moze to byt vselico ine. Ja by som na Tvojom mieste ak to bude pokracovat zabehla k doktorovi - predsalen to je istota. A snazite sa o babo?

barbora112678
autor
24. okt 2016

@sibalka21 prepáč za predošlý koment,asi prišiel dvakrát..ms po styku som mala len dvojdňovu a tento mesiac tu silnu..len prsia má boleli, bola som na usg prs a všetko ok..test som si urobila minulý týždeň..

sibalka21
24. okt 2016

@barbora112678 Ale meskala ti MS tento mesiac? No ale asi to bude to biochem. tehu... Tak vela stastia do buducna 🙂 Pokial budes mat nejake komplikacie, zbehni k lekarovi pre istotu 🙂

barbora112678
autor
24. okt 2016

@annakru nesnažíme sa..a z tohto cyklu tehotná byť nemozem, no aj tak mám pochybnosti..ze co ak presne práve mne aj po 40 dnoch odstyku ukazujú testy negatívne,a mam ms aj pocas tehu..keďže som toho už veľa precitala o tom ako niektorym ženám pozitívne testy vyšli až neskôr🙂

barbora112678
autor
24. okt 2016

@sibalka21 nie ,ms prisla aj tento mesiac presne..len ma fakt zmiatli tie zrazeniny..ďakujem za radu🙂 🙂

zuzanars
24. okt 2016

Baby nestrašte ju toľko. Mávam presne to isté každý druhý mesiac. Jeden mesiac mám veľmi slabú MS a nasledujúci mesiac ju mám nenormálne silnú. Práve nedávno na preventívke som to riešila s gynekológom a povedal mi, že to závisí od toho, ktorý vaječník je počas MS aktívny. Jeden je menej a mám slabšiu MS a druhý viac a preto mám silnejšiu MS. Neviem to nejako odborne napísať. Tiež som z toho zo začiatku panikárila, že čo sa deje.

jannkam
24. okt 2016

je to hormonalna nerovnovaha. A obcas sa to stane. Riesila som tento problem s gynekologom. spozorovala som,ze takyto problem u mna sposobuju aj lieky proti bolesti uzivane pred menzesom, konkretne migralgin. pripadne velky stres tiez dokaze divy...

maminuska
24. okt 2016

@barbora112678 neviem koľko máš rokov ale ja po 40 tke mám už menzes takýto s veľkými odlupmi sliznice a zrazeninami , hormonálny profil mám ako 30 tnička a ešte stále vysokú zásobu vajíčok. Mne gynekolog povedal že je to oK
Takže ak sa ešte do budúcna snažíš o baby , tak to ber pozitívne , máš vysokú podstieľku a to je super pre uchytenie vajíčka.

annakru
24. okt 2016

@barbora112678 No mne pri dcerke vysiel pozitivny test az na 12 den od meskania ms. Ale teraz pri druhom mi este ani nemeskala a uz boli dve ciarky. Takze je to individualne. Ale 40 dni od styku to by ti uz mali ukazat aj tie menej kvalitne testy.

katkabublinka
24. okt 2016

@motiilik ahoj,prosim mozes mi blizsie vysvetlit,co ti to bolo zistene,o aku diagnozu sa jedna? 🙂 ja tiez lejem :( vdaka Bohu u gyn vsetko OK./je tomu sice uz vyse 2 rokov/predpisala mi hormony,kt.nechcem brat,teda ani som nebrala.moj byvali gyn mi predpisal proti silnemu krvacaniu tabl.Dicynone.tie beriem len 1-2 dni ked to pride..rano a vecer,to je moja zachrana pred vykrvacanim,do slova a do pismena...prave teraz prebieha u mna druhy den.. :(( som slaba jak mrtvola..citala som,ze by mi pomohlo aj zelezo.prestahovali sme sa do zahranicia a tu je vsetko uplne skvele okrem zdravotnictva,teda aspon v nasom meste ale da sa za dost velky poplatok vo vacsom meste vybavit vysetr.asi by uz bolo na case u mna.dakujem pekne za odpoved 🙂

26lenka6
24. okt 2016

Ja mavam tak na striedacku, ked mam pred menzesom bolesti a citim ze budem mat menzes,vtedy mam take silne a velkymi kusmi ale ked nemam pred tym bolesti v podbrusku,tak mam iba obyc.len krv. Nemam ziadne gyn.problemy. ak by som bola na tvojom mieste tak ak by som mala neg.test a takyto menzes a ziadne ine problemy s nim spojene,pockala by som aspon 10dni (teda podla toho ako dlho mavas zvycajne menzes) a ak by to trvalo dlho alebo by sa objavili ine problemy,potom by som riesila dr.

katka253111
24. okt 2016

@annakru ja som teraz dostala na 37den ms... co som mala skrateny cyklus na 27-28 poslednych 5mesiacov... a teraz silne kramy, hlavne dnes na 2.den... myslis ze mohlo to byt to biochem.tehu?

katka253111
24. okt 2016

@annakru ale test som na 35 mala negativny... pri prvom tehu som mala hned v den zaciatku ms spinenie jednodnove...potom o 2 dni uz test pozitivny

motiilik
24. okt 2016

@katkabublinka zatiaľ neviem presne o čo ide... ale doktorka mi na základe dlhotrvajúcich silných MS s kusmi pecienky (krvi) mi dala urobiť rozbor krvi čisto zameraný na anemiu(bleda tvár, závraty a únava) a trombocyty(zlá zdržanlivosť krvi,dlhé tecenie krvi,keď sa porezem, MS a pod.) a výsledky prišli pozitívne... mám sa čo najskôr objednať na hematologiu aby mi niečo na to dala, lebo hodnoty mám nízke(nižšie ako je minimum)..viac budem vedieť až po absolvovaní prehliadky...

annakru
24. okt 2016

@katka253111 mohlo aj nemuselo. To ze test je na 35 den negativny neznamena ze tehotna si nebola. Mne ukazal az na 40 den test dve ciarky a to vtedy som mala pravidelne 28 dnovy cyklus. Ale menstruacia moze byt ovplyvnena aj inymi vecami takze to moze mat aj iny dovod.

laura1804
24. okt 2016

Ja mam bezne jeden mesiac slabu a potom druhy taku, ako opisujes...je to podla toho, kt.vajecnik je prave aktivny a okrem toho som casto anemicka, preto ta sliznica...

katkabublinka
24. okt 2016

@motiilik waw...vdaka,takze mam presne toto iste co ty :( tak teraz to uz nebudem urcite odkladat..velmi pekne dakujem za odpoved.vsetko dobre :* vlastne moja gyn mi robila vsetky vysetrenia okrem krvi 🙂