Vplyv sexu na pravidelnosť menštruácie
Ahojte, budem možno znieť hlúpo, ale aj vám sex narušuje menzes? V tom zmysle, že keď v danom mesiaci spím s mužom, menzes mi mešká. Keď mesiac, dva, tri nemám nič, žiadny sex, menzes mám na deň presne. Vždy to tak je. Gyn ťažkosti nemám, ani žiadne iné zdravotné. Toto ma mierne znepokojuje, ako mi sex zasahuje do čistenia sa. Ďakujem
Celé roky som mala menzes na deň presne a sex sme mali viac než často. O tomto som nikdy nepočula.
@melanta tak tomu teda nechápem. Možno to nemá nejaký fyzicky dôvod ale možno skôr energeticky. Vždy som to tak mala ale zaujíma ma prečo. A ci to teda niekto tiež takto ma. Väčšina žien vraj nezbadala rozdiel iné ženy to majú práve naopak 🤷♀️ ako keby mi ten sex narusal do prirodzeného procesu. Menzes mám vždy presne ale iba v mesiaci keď nemám sex. Keď som dlhodobo sama mam ho ako hodinky. Akonáhle idem do vzťahu mešká mi. Neviem vycítiť ci ide alebo nie keďže nemám pms ani iné menštruačné bolesti cyklus mam úplne pohodovy.
Nie, nijak to nemá vplyv. A pravidelne pre mňa znamená 25-30 deň.
PMS som tiež nikdy nemala, ani nálady, ani chute, ani bolesti. Sex každý deň celé roky a menzes pravidelný 29 dní. Gynekológ tí čo na to povedal? Lebo ozaj som o takomto nikdy od žiadnej známej nepočula.
@melanta no chodím na preventívne prehliadky to som vždy ok aj bola som kvôli bolestiam (nevedela som či vaječníky alebo močový mechúr) a som v poriadku. Výsledky ukážkové organy v poriadku. Toto konkrétne som sa hanbila opýtať čiže neviem čo by na to povedala. Zdravotne som ale v poriadku
To skôr bude stresom,pokiaľ si vpohode sama so sebou bez partnera tak Ti preto chodia na čas a tvoji pratneri svojím spôsobom ťa nejak stresujú a tá hladina stresu,očakávania atď. môžu spôsobovať meškanie ms.ja to meškanie mám keď najviac čakám na ms a ztoho som nervózna( celý život mám nepravidelnú ms).Aj pred sexuálnym životom ajpčas manželstva mávam rozdiely pár dní 1-2 dni v cykloch mávam PCO,pravidelnú som nikdy nemala aj teraz beriem Duphaston aby mi ako tak pravidlne prišli.Prípadne sa spítaj gyn. ak Ti to veľmi vadí.
No pýtala by som sa na to lekára, žiadna hanba. Ale tiež je možné, že je to ako píše alison, že je to stres a že to moc rozoberáš. Skúšala si už bylinky (čaj) na úpravu cyklu?
To mavas obdobia, ze 2-3 mesiace nemas s muzom sex? 🤔
@melanta alchemilku aj rebríček zvyknem piť
@dadis skôr sex nemám ako mam vo všeobecnosti. Aj s nim aj s priateľom pred ním a vôbec odkedy sexuálne žijem tak je to zriedka
Aha, chapem. Niektori ludia to maju tak
Ak ani bylinky ti nepomohli, tak to rieš s gynekológom. Čo si o tom myslí. Či ovuluješ. Lebo možno príde čas, že budeš mať partnera a budeš chcieť otehotnieť. Tak nech vieš, že si v poriadku a že to pôjde.
ja to mam zasa naopak...ak mam pravidelny casty sex tak mam aj pravidelnu menstruaciu, ale ak mam sex obcas tak vzdy mam meskanie 😀
Toto vobec nesuvisi sex s cyklom ale absolutne, pokial teda nechytite po sexe nejaky zapal …
A používate nejakú antikoncepciu?
Lebo ešte je možnosť, že ak nie, tak možno otehotnieš a potom potratíš, a to vyzerá ako pár dňové meškanie.
nie, bez ohladu na frekvenciu sexu mam cyklus ako hodinky a mala som ho aj pred porodom a aj po porode
Mam to rovnako

nie. nikdy sa mi to nestalo.