Vtiahnutá koža na bradavke
Dobry den,
dnes rana som spozorovala vtiahnutu kozu na bradavke na jednom prsniku.
Pred necelym rokom som bola na mamografii a vsetko ok.
Prosim mate s tym niekto skusenost?
Vdaka D.
Napr. Ja to tak mam celý zivot, kedze mam vpacene bradavky. Može to byť sposobene aj hormonalnymi vykyvmi, ale najlepsie keď to zhodnoti lekár.
Objednaj sa hned v pondelok alebo rovno chod na vysetrenie
Vysetrenie spred roka v takom pripade je irelevantne
Cim skor chod!
@anonym Rakovina prsníka. Ale mamina mala vtedy 68 rokov a na prehliadke nebola možno aj 20 rokov. Prsník jej zobrali a žije už deviaty rok. Nemusí to byt tvoj prípad, ale radšej ist s tým čím skôr.
@grof_monte_christo ach jaj to mi je luto. No ja mam 50r a na mamografii som bola ani nie pred rokom a bez nalezu, tak verim ze to az take vazne nebude. Lebo nic ine som nespozorovala. Ani hrcku, ani zmeny na kozi ... a tuto vtiahnutu kozu okolo bradavky raz mam raz nie, ak by to bola rakovina myslim ze by sa stale viac vtahovala a zostavala by tak
Mne sa to stalo minulý rok - náhle sa mi vtiahla bradavka, celkom som sa zľakla - išla som k dr, on má hneď poslal urýchlene na sono, kde má rovno poslali mamografiu.. obe vyšetrenia boli úplne v poriadku, pre istotu mi ešte s kontrastnou latkou urobili MR.. nenašli nič, všetko bolo ok.. tak verím, že to tak bude aj u teba..
S odstupom času si myslím, že mi podľa mňa trocha klesli prsia, natiahla koža a tak prirodzene tu bradavku vtiahlo.. mám ju takú dodnes a nereaguje ani na zmeny chladu..
@jana_eyre_2 dakujem dava mi to nadej ze aj ja budem ok ♡
@anonym_autor ako si dopadla
nenašla som svoju otázku z min roka. pytala som sa na názor, či vtiahnutá bradavka môže byť ,, neškodná,, asi tak.
teraz doplním odpoved - prvotné vyšetrenia (mamo) boli negatívne a vizuálna zmena bradavky sa zdôvodnila vekom. po roku teraz je situácia taká, že v pravom mam viac ložísk, ale aj v ľavom, na ktorom sa tá zmena neprejavila. keby sa to vrátilo a mala by som rozum ., žiadala by som sa už vtedy na odber krvi a onkomarkery.
tak sa chráňte.
doplním, že na mamo som chodila pravidelne. pár dní spätne som čítala, že táto metoda zachytí zmeny o par rokov skôr, ako nahmatáte hrčku. A podľa dr. dnešná technika zachytí už 2 mm nálezy.
pekný deň

odporuca sa ist s tym k dr. necely rok je dost casu, mozu tam byt nejake zmeny. nemysli hned na najhorsie, ale daj si to skontrolovat. ja to mam tiez na jednom, hovorila som to dr a ze len nejake povolene vazivo.